Utgång!



Taggelitagg tagg på utgång!

Körde en ganska sminkad och tuff look idag med lösögonfransar och lite halvlockigt hår, vi ses på dansgolvet! ;)

Believe me, you are beautiful

Yo girls! :D

Tänkte bara tipsa er om en blogg som jag hittade för några dagar sen och blev helt förälskad i! En thinspo blogg med träning, recept, mysiga bilder och thinspiration! Bloggen heter Healthbyjulia.devote.se och den är verkligen urbra!

Hon skriver vad som helst om träning, smala människor och hur lite hon äter per dag och det är helt okej för alla, men när jag skriver ett inlägg om hur lite jag äter eller hur mycket jag tränar så blir det ett jäka ståhej och kallabalik här? Får dagligen kommetarer som : "Du måste äta" "Du äter för lite" "Du skadar din kropp" osv... Men tänk om jag mår bra av det? Ingen kan känna min lycka, jag kan inte känna någon annans lycka?

Alla i världen är olika, alla i världen tänker olika och det tycker jag är bra. Alla ska inte se ut som den lilla smala barbiedockan, alla ska inte ha perfekt hy. Låt alla få leva som de vill och må bra på sitt eget sätt.


Lillördag!

God morgon på er! :)

Somnade med magknip igår och vaknade med det också, sååå typiskt! :/ Hoppas jag kan äta något idag...

Idag tar jag en sväng hem till Tiger för att göra projektarbete. Vi ska börja skriva rapporten idag och typ sammanställa ALLA resultat och utförandet och allt de där, bla bla bla... tråkigt paper work, men det måste bli gjort för om 3 veckor ska det vara inne!

Lillördag idag också och det vankas fest! Jag och tjejerna har inte riktigt bestämt oss vart vi ska gå än men det blir nog antingen White room, Magenta eller Rose. Taggelitagg tagg!

Nej, men nu ska jag torka håret och ge mig iväg till Tigern! Så skönt att mamma é hemma så jag kan ta bilen! ;D


Home sweet home

Åh! Jag är äntligen hemma nu. Har varit på springande fot hela dagen känns det som... Först tandläkaren, sen direkt till stan och gymma, sen till täby och shoppa lite och träffa "J" och nu är jag hemma och har precis ätit lite middag. Varm macka med soppa - muuums!

Nu sitter jag bara och degar i soffan med dator, mobil och tv framför mig - vilken it-girl! Tvn står på TV4 fakta med något otäckt, men intressant program om mord och bloggen uppdaterar jag ju med datorn! Tänkte nog ta en tidig kväll ikväll eftersom att det blir onsdagsutgång imorgon och en heldag hemma hos Tiger med paper work och projektarbete!



Myser med min lilla rosa one piece i soffan!

Biljardpalatset

Jag och tjejerna hade det hur kul som helst igår på Biljardpalatset i stan. Det var bara att ta 4:an från östra och åka några minuter så var man framme. Det ligger typ vid st: eriksplan / fridhemsplan.

När vi kom dit så var det bara utlänska killar och kineser med sina flickvänner där och vi tänkte "Vi är ju helt utstötta här...". Alla stirrade på oss som om vi var aliens eller något? Som tur var fick vi ett eget litet avskilt bord så att ingen kunde se oss, haha. Kanske ganska tur eftersom att vi var rätt dåliga? ;)

Vi beställde in några cider och körde biljard i 2 timmar. Kostade bara 65 spänn per person, asbilligt ju! Vi skrattade och pratade och flummade oss och hade hur kul som helst, verkligen en sak jag kommer testa igen! Efter ett tag fick man in snitsen lite, men en del slag kunde ändå vara lika dåliga som i början, det gick lite fram och tillbaka hur bra man var!

Eftersom att vi bara var 3 så tävlade vi inte om vem som skulle vinna eller så, utan vi körde mest på skoj och turades om att spela, men Linnéa "vann" faktiskt 3 gånger och jag "vann" 2 ;) Rebecca is tha losaaah!



Maxad sminkning igår!



Somersby päroncider - vi är såååå tjejiga!



Jag var ju sååå bäst på att spela biljard! ;)



Rebecca the master!



Linnéa skjuter bollar så att dom hoppar och flyger!

Träning på Friskis och svettis city

Det gick bra hos tandis! Jag hade inga hål, men var superrädd ändå! Usch, låg där och skakade typ...

Nu har jag i alla fall återhämtat mig lite, fixat till sminket en extra gång och ätit lunch. Om typ en halvtimme går bussen till city där jag ska möta upp tjejerna! Sen traskar vi vidare till friskis och svettis och kör lite träning. För mig blir det ett arm/ryggpass idag eftersom att jag körde ben/rumpa igår, måste ju vila musklerna lite emellan.

Efter träningen får jag se vad jag hittar på, kanske ska ta en fika i Täby med en gammal kompis om han kan. Annars blir det nog bara att åka hem :)

Hoppas ni får en bra dag sötnosar! Ps. bilderna från biljarden igår kommer upp lite senare idag - håll utkik!





Kör på slapp fläta idag med slappt linne och ljusa jeans!

Tandläkaren

Usch vad jag har tandläkarfobi! Och sjukhusfobi och all slags fobi för att andra ska peta på mig eller i min mun! Idag ska jag i alla fall bege mig till tandläkaren, och det är helt själv -buhuuu! Har alltid haft mamma med mig, men nu tycker hon att jag blivit stor nog och gå till själv :(

Efter det så ska jag stressa hem lite för att packa väskan, äta lunch och sen åka in till stan för att möta upp Beccis och Linnéa (kanske fler...) för att gymma på Friskis och Svettis city. Kostar ju bara en 10:- ? :)



Och sen är det något fel på mitt photoshop, jag kan inte beskära som jag vill utan bara i kanterna, jag vill kunna dra från sidorna både uppe och nere också men nej, den vill inte göra det! Någon som har nått tips? :D

Biljardpalatset



Dags att dra in till stan för att möta upp Beccis och Linnéa! Vi ska spela biljard! :D

Puss puss

Amazing

Köttigt benpass på gymmet idag och imorn blir det peppande armpass på Friskis och svettis Stockholm med Rebecca och Linnéa! På lov brukar det vara 10 kr på varje friskis och då kan man ju träna tillsammans nästan gratis, toppenbra! Äntligen får vi träna tillsammans liksom :)

Det var liiite jobbigt idag på gymmet, bara gamla tanter och gubbar där som trodde att dom var starka, haha. Började med uppvärmning - 15 min skridskomaskin 15 min rullband (10 min springa, 5 min gå). Efter det blev det alla benövningar som jag brukar göra, tar ca 30 minuter att köra igenom dem så... Jag var typ på gymmet i 1 timme!

Ikväll ska jag och mina polare och köra biljard för första gången. Jag har bara spelat det på internet några gånger och det har gått bra, men jag lär ju suga i verkligheten... haha :D

Hoppas ni får en fin dag! Nu ska jag plugga matte...

body builder

Amazing...

Rösta på mig i MissWorldSweden

Hejsan sötnosar!

Igår anmälde jag mig till Miss World Sweden, inte för att försöka vinna, utan för skojs skull liksom. Kul att få lite röster, roligt att se hur många som tävlar osv. Jag har inte riktigt koll på vad tävlingen går ut på, men det får jag väl kolla upp eller nåt :)

Så om ni är snälla och söta så skulle det betyda mycket om ni ville rösta på mig HÄR!

Alla som är anslutna till Facebook kan rösta, eller man gör en "like" på mitt bidrag. Tar inte mer än 5 sekunder så, det hoppas jag att jag är värd! :) Pusspuss


Inviger sportlovet med träning

God morgon babes, sovit gott? :)

Det är sportlov!!! Fyfan va skönt att få gå upp när man vill, koncentrera sig mindre, plugga mindre och bara ha superkul hela lovet! Jag tänkte faktiskt börja lovet med att träna (sååå typiskt mig...). Gymmet öppnade redan klockan 7 så jag ska bara äta lite frukost nu och sen sticka iväg. Morgontränng har guld i mun!

Ställde mig på vågen för en stund sen och den visade 44.9! Yes, bara 9 hg kvar tills jag har nått min målvikt, jag som trodde det skulle ta längre tid att gå ner 4 kg än 2-2 månader? Som mest har jag vägt 47.9 och då kände jag mig rent utsagt tjock, men det var inte förrän jag vägde 47.3-4 som jag började tänka på det ännu mer och verkligen började träna stenhårt!

Så totalt har jag gått ner 3 kg! Jippie! Har inte svält mig själv, har inte ätit för mycket, har ätit lagom, hälsosam mat med en gnutta godsaker, så tycker jag alla ska leva. För mycket av någonting är ju inte bra?



Träningsinspiration för idag!

Jag ska vara med i Big Brother 2012!

OMG! Jag ska vara med i Big Brother 2012! :O

Det visste ni inte va? Haha, en liten hemlighet som kom fett plötsligt, men jag är sjukt taggad! En från klassen frågade mig häromdagen "Varför har du inte sökt till Big brother Linda?" , jag ba "Njaaa, vet inte, tror du verkligen det är min grejj?" *fniss*

Men jag berättar inte än när jag går in i huset, det får ni se! Tror ni jag kommer klara mig bra eller? ;)


Trendspaning - colours

Pastelljeansen gör comeback i år- och det är med besked! Starka färger överlag är poppis redan på catwalken och hos kändisarna. Spana in garderobens fantastiska färgpalett till våren!

Min favorit är såklart de rosa jeansen från Gina Tricot. Har faktiskt redan köpt mig ett par rosa jeans, fast de är från Lindex barn! Nästa köp blir ett par mörk blåa eller mintgröna. Jag älskar att färgen äntligen kommit tillbaka till modet, allt behöver ju inte vara svart, vitt, grått och tråkigt hela tiden? Nu är det vår! :)



Danny Saucedo till final!



Danny Saucedo gick till final igår i melodifestivalen 2012, oväntat eller? ;)

Jag tycker att han är riktigt snygg, kanske till och med Sveriges snyggaste kille... Älskar det blonda spretiga håret och de breda kindbenen ♥

Bästa och coolaste framträdandet igår också, jag tror att koreografi, dans och klädsel är en stor del av showen och som ger folkets röster! Fast han var ju bäst också, så han klådde dem allihop! :D

Wa pa babababa we're in love



Idag finns det inte så mycket mer att hitta på än att jobba... Kommer hem vid typ 5 och sen kommer jag vara trött som vanligt, däcka i soffan lite för att sedan äta middag :P Alltid samma gamla visa...

Lyssnade just på Axel Algmark's låt "Kyss mig" från gårdagens deltävling i Melodifestivalen. Han påminner jättemycket om min favorit Håkan Hellström och jag blir så glad av att höra låten! Vad tyckte ni om bidragen igår? :)




Axel Algmark - Kyss mig

Catwalk skor





Stilrent, vackra kontraster, helt underbara
.

De här snyggingarna hittade jag på Deichmann idag för 399:-. Blev kär i dem på en gång och jag tycker att färgerna är helt underbara, kontraster mellan rosa och rött är ursnyggt!

Jag som har så små fötter (35 i klackskor, 36 i stängda skor) kan ju oftast inte ha 36, men när jag väl hittar ett par högklackade skor som passar, då är dom mina! Köper oftast mina skor på din sko, skopunkten eller belle shoes, Deichmann var faktiskt för första gången jag handlade på idag!

Är fortfarande helt i extas för att de är sååå snygga!


Lördagsträning med personbästa!

Shit va dagen går fort när man har roligt! :D Idag har jag hunnit med såååå mycket. Jag har städat hela huset, tränat, handlat mat och nya skor! Nu är jag superduperglad och astaggad inför ikväll - melodifestivalen och Ben and Jerry's.

Jag drog till gymmet typ vid 1 och körde ett jätteintensivt pass. Började med att gå på rullbandet och värma upp benen lite i 5 minuter, sen slog jag ett grymt jävla personbästa idag genom att springa 30 minuter i sträck! Har ALDRIG i hela mitt liv sprungit så länge, så jäkla grymt idag! Efteråt så gick jag 5 minuter för att få bort slaggprodukter och slappna av lite!

Så totalt blev det 40 minuter kondition idag (30 min springa, 5 min gå) = 320 kcal. Efter det så var jag sugen på att köra ett ben och rumppass så det gjorde jag. Lite olika övningar för baksida, framsida, insida, utsida lår och rumpa, riktigt skönt och jag var sååå slut efteråt! Nu har jag tagit det lugnt ett tag och sitter och glor lite på TLC.



Bild från igår :)

1 2 3, fanta å rosé - fredag på Ento

Fredagskvällen blev lyckad trots allt!

Det börjad med att jag fick stressa hem för att fixa i ordning mig och sen dra in till stan vid halv 7 och käka middag med Becca! Vi käkade på ett nytt ställe som hette "Macho - tex mex" som ligger mittemot Åhléns. Ganska fräscht ställe, stilrent och väldigt gott med nachos! Efter det så drog vi in till Åhléns och spanade lite på smycken, dock hittade Beccis inte de halsband som hon ville ha :/

Efter det så drog vi hem till henne och sen kom Tiger och Elin över. Vi förade lite på vin och drinkar, partajjade med musiken och fixade till oss en extra smula! Sen var det bara att ta klackarna på sig, ha humöret på topp och dra ut på Stockholms gator nattetid! Jag och girlsen hade skrivit upp oss på ett gäng gästlistor till olika klubbar och tillslut så blev det Entourage ;)

Det var "Girls night" på Entourage och vi blev bjudna på fanta och rosé i mängder! Fri bar för tjejerna fram till halv 12, lyckat! ;) Men det var lite segt i början eftersom att vi kom dit typ vid halv 11 och stället drar inte igång förrän typ 12 halv 1, så vi satt där och vänta, drack lite, prata och tog kort på varandra. Sen satte det sig några ASFULA tjocka killar i vårt bås... Efter ett tag så orkade vi inte med dem längre och Tiger schaaaasade bort dem! (Bitchigt värre, höhöhö)

Sen drog dansgolvet igång och vi dansade som galningar fram till halv 3 då pappsen hämtade mig och Elin! Var hemma typ vid halv 4 och somnade på stört!




Fanta å rosé



Elin, Tiger, Meeee



Tiger, meee



Beccis och Elin

En riktigt lyckad tjejkväll! Eller hur tjejer? ;) (dock var utbudet på killar inte så stort den här kvällen...)

Fel på internet!

God morgon babes! :)

Det har varit något fel på mitt internet i 2 dagar nu och jag håller på att bli galeeeeen! Dessutom kommer inga blogginläggsuppdateringar upp på facebook heller som de brukar göra? Någon som vet vad felet är? Nu sitter jag med något knäppt internet som man kopplar in i datorn med USB, det vanliga trådlösa är ju knaaaas... Telefonerna funkar inte heller? Damp, säger jag bara!

// Arg brud ;)



Uppdaterar om den trevlig festkvällen igår, senare idag! 1 2 3, fanta å rosé....

10 enkla hårtips till friskt och vackert hår

Har du alltid drömt om vackert hår utan slitna toppar? Är du en fattig student som inte har råd med dyra skönhetsprodukter eller ständiga frisörbesök? Då bör du läsa det här! I den här guiden får du 10 tips till friskt och vackert hår! :)



Såhär ser mitt hår ut just nu! Vackert och inte så slitet va?

10 tips till friskt och vackert hår!

1. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Vitaminer finns bland annat i frukt och grönt, annars kan man köpa tillskott på apoteket eller hos hälsokosten. Sköt om er!

2. Fönen, locktången och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka 1 gång i veckan minst. Även färgning och blekning sliter mycket på håret!

3. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Om du har väldigt skört hår så behöver du en riktig dunderkur! Köp en bra inpackning, jag gillar produkter från L´oreál Paris. Dessa finns att köpa på varje Kicks! Sitt med inpackningen i en halvtimme.

4. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera en gång för att ta bort det feta ytterlagret på håret, schamponera en till gång (2 gånger totalt) så att du kommer in till rötterna, det är där fettet produceras. Använd alltid massor av balsam, men inte i hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna



De här produkterna använder jag ofta till mitt hår. Got 2 be serien har sedan länge varit en storfavorit i mitt badrum! Sunsilks nya serie med colour protection är också väldigt bra!

5. Klipp inte håret för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar.

6. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer. Ha inte håret uppsatt för mycket!

7. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt. Själv sover jag oftast alltid med tofs eller fläta.

8. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar. Om du har svårt att kamma ut håret även efter balsam och inpackning så finns det balsamspray att köpa som är väldigt effektivt!

9. Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Ofta 3-4 år gammalt. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i spets eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

10. Ricine olja hjälper till så att håret kan växa bättre. Istället för 1 cm per månad så växer det 4 cm! Man tar lite i handen, gnuggar in i hårbotten och drar sedan ut i topparna. Låt sitta i 30 minuter, 3 ggr i veckan och skölj sedan med schampoo och balsam.

Gör enkel lemonad hemma



Igår gjorde jag för första gången i mitt liv lemonad. Jag har alltid velat göra det, sen jag var liten, men det har aldrig blivit av. Det var ett superenkelt recept och det blev faktiskt otroligt gott! Inte för sött, inte för surt, en blandning av sött och salt ;)

Recept: Enkel lemonad (0.5 liter)

1 dl citronsaft (saft från ca 3 citroner)
4 dl vatten
1 dl sockerlag
isbitar

1. Koka upp sockerlag. 1 dl vatten och 1 dl socker. De ska liksom blanda sig tillsammans. Låt svalna.
2. Pressa citronerna så att ni får saft och lite fruktkött. Blanda med vatten.
3. Blanda allt tillsammans och häll upp i en kanna med isbitar. Ställ in i kylen och låt den bli kall.

Serveras kallt!

Äntligen fredag!



Good morning gorgeous! ;)

Jag säger bara ÄNTLIGEN FREDAG!!! :D Så skönt att få vakna lite senare också och ha sovmorgon till 9! :D

Och snart är det äntligen LOV! Ska bli skönt att inte ha så mycket plikter att göra och definitivt att inte behöva gå upp så jäkla tidigt! Dock har jag 3 saker jag behöver göra tills efter lovet så lite måste jag nog allt plugga, matte, engelska och projektarbete kommer jag nog inte undan trots allt!

Idag blir det skola som vanligt från 8 tll halv 3, sen får jag nog stressa hem lite, göra mig i ordning och ikväll blir det UTGÅNG!! Löningshelg och allt, jag är så sjukt taggat på att dansa och festa! Kommer bli skoj skoj skoj ikväll!

Vad ska ni hitta på ikväll då? ;)

Prinsessan fick en sessa!

Grattis till Kronprincessan Victoria som fick en liten sessa imorse kl 4! :)

På alla bussarna idag så fanns det svenska flaggor och i affärerna serverades det princessbakelser för att fira den nya lyckan! Undrar om hon e söt?... :D Och vad ska hon heta, det vet man väl inte?



Nu ska jag göra lemonad till projektarbetet och sen vet jag inte riktigt, kanske bara slappa, kolla lite tv och äta middag! :)

Puss puss

How to: Fishtail braid / fiskbensfläta

Tittade runt på youtube för nån dag sen och hittade den här grymma tjejen som visar hur man gör en "fishtail braid / fiskbensfläta". Grymt styligt och snyggt tycker jag :D



... Och självklart försökte jag mig på att göra en fiskbensfläta också! Såhär blev resultatet :)



Blev ganska nöjd eftersom att det var första gången jag gjorde den här typen av fläta. Det tog mycket längre tid än en vanlig fläta, tippar på ca 5-10 mnuter att göra fiskbensflätan, en vanlig tar ju högst 1 minut att knåpa ihop!


Jag äter mindre än Kissie

OMG! Jag äter mindre än Kissie.....

Kissie äter 2 ägg, en macka med smör (hur äckligt är inte det...?), 2 skivor skinka och ost. Dessutom dricker hon ett glas juice också (innehåller ju massa massa socker?....) Hon äter typ dubbelt så mycket som jag äter?





Visst ser min frukost mycket fräschare ut?....


Det här brukar jag äta till frukost. 2 ringar ananas med 1 dl keso! Ibland blir det 1 dl naturell yoghurt med en halv banan i, det beror på hur hungrig eller sugen jag är! Ibland blir det ett ägg och ett glas mjölk, men det är när jag är extremt osugen på mat...

Vad brukar ni äta till frukost? ;)

Skönt att träna!

Träna = ♥

Blev ett härligt armpass idag med biceps, triceps och axlar. Skönt att få röra på sig lite, bränna lite kalorier och bygga upp lite muskler! När jag kom hem så blev det lite middag, ett varmt bad och nu så sitter jag här!

Min chic tidning kom i brevlådan idag så jag ska nog bara lägga mig i sängen, spana in det senaste modet och sen sova tidigt ikväll! Känner att jag behöver lite mer sömn inatt eftersom att jag sov väldigt dåligt igår :/

Godnattis!


Yes, jag väger BARA 45 kg

Får ofta kommentarer om "hur mycket väger du?" , "vad har du för midjemått?", "du tränar galet mycket, hur orkar du?" osv.

Sanningen är den att när jag har ett mål som jag vill nå så går jag oftast "ALL IN". Så har det alltid vart för mig och kommer nog alltid att vara. I skolan t.ex. om jag får en uppgift att göra, eller ett prov att plugga till så gör jag alltid allting första dagen medans många andra kanske väntar och säger "jag tar det där senare" och så skjuts det upp till dagen innan provet osv.

Samma sak har träningen blivit för mig. Jag har ett mål som jag väldigt gärna vill nå och jag kämpar varje dag för att nå det, när jag tränar och även när jag inte tränar! Som ni märker har det blivit färre och färre träningsinlägg eftersom att jag har varit frisk/sjuk lite då och så jag har inte varit lika aktiv. Men då har jag tänkt om lite; om jag äter mindre så behöver jag inte träna lika mycket ;)

Så träningen går framåt och vikten går neråt! Jag började på typ 47.5 eller något och är nu nere på 45 kg! Mitt mål är ju som sagt att gå ner i vikt, bli lite smalare och få mycket mer snygga och synliga muskler. Jag kan äntligen komma i mina XXS jeans från bikbok som jag inte kunnat ha på typ 1 år, YES - Successssss! ;)



Inne och ute-listan

God morgon!

Lillördagen börjar med en ny grejj på bloggen; inne och ute-listan! Tänkte att man kan behöva festa till det redan på morgonen på onsdagar för att bli taggad och orka torsdagen och fredagen i skolan / på jobbet varje vecka. Brukar ju köra "veckans babe" ibland från fredag-fredag så jag tänkte att onsdag passar bra varje vecka eller månad för en ute och en inne-lista!



Picnik.com

Jag älskar verkligen att redigera bilder och på picnik.com kan man göra det hur enkelt som helst. Om du bara vill toucha till din bild med det lilla extra utan att kunna svåra knep i photoshop så bör du verkligen testa! Med bara några knapptryck har du en perfekt bild! :) Det tråkigaste är ju att sidan ska stängas ner i mitten på april! :(


Vinrött!

Något som är riktigt trendigt och snyggt är färgen vinröd. Funkar på alla plagg; skor, skinnbyxor, koftor. Hittade ett par rejält snygga och höga klackar på Nelly.com för några dar sen som jag blev riktigt sugen på, dock beställed jag inte eftersom att jag har sååå små fötter och knappt kan ha 36! :/ Men vill väldigt gärna ha dem!



Modell "Aggie"



Slask och snö


Är det bara jag som är så grymt trött på att det är slask ena dagen och så fryser allt under natten, så är det snorhalt nästa dag? Och under dagen så skiner solen, isen tinar och allt blir svinhalt och jätteblött... Man vet ju aldrig vilka skor man ska ha på sig? Just nu trippar jag runt i mina svarta lackade Hunter stövlar. Funkar till allt!



Ranelid till final

Hallå? Hur kan en gammal solbränd gubbe tillsammans med en pumpad blondintjej och en sjukt dålig låt gå vidare till final i Melodifestivalen 2012? Svenska folket måste ha något fel på hjärnan... "Ett mirakel som kallar kärleken, kärlek är det största miraklet". Någon mer än jag som tycker att han är lite lik Zlatan till sättet?


Semmeldagen!



Kärt barn har många namn; semmeldagen, fettisdagen, vita tisdagen.

Detta år inträffar den idag, tisdagen den 21 februari, nästa år kommer den att inträffa den 12 februari eftersom att dagen hela tiden förflyttas runt året. Fettisdagen kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars.

I vår familj har vi som tradition att aldrig köpa de där stora och feta semlorna, och inte wienersemlor och inte små semlor. Vi brukar köpa "mini-semlor" som är ungefär hälften så stora som Icas/Willys små semlor. De är ungefär lika stora som en 5 krona, bara något större och hur söta som helst! Räcker gott och väl med en mini-semla, men det måste vara vanlig deg, mandelmassa och grädde på!

Tycker ni om semlor? :) Jag gör!

Och läsarna bara ökar och ökar...

God eftermiddag allihopa! :)

Haha, checkade statistiken nu när jag kom hem, den är redan uppe i 350 besökare och jag har inte kommenterat en enda blogg idag? Helt otroligt ju! Måste vara alla underbara inlägg jag skriver, eller hur? ;)...

Idag så var det en lång skoldag, från 8-16 och jag blev hungrig som vanligt men försökte stå emot det genom att ta med mig 3 frukter! Åt faktiskt lite soppa till lunch också (morotssoppa med fänkål och cocos) och den var otroligt god! Men det var faktiskt första gången på ca. 2 veckor som jag äter skolmat i skolan, annars äter jag bara sallad...

Till mellis blev det som sagt 3 frukter; kiwi, äpple och mandarin. Det var nyttigt, fräscht och väldigt gott! Nu tänkte jag skriva lite på min reklamanalys till svenskan som ska vara klar imorn och efter det blir det en prommis med mamma! Sen kanske semlor? Det är ju trots allt semmeldagen!



Pink lady i rosa velourdress! ;*

Go Isadora! Fat vs. Skinny




Go go go Isadora!
Äntligen någon som fattar att det är OHÄLSOSAMT att leva som överviktig. En del kan inte rå för det, kan jag förstå, men de som äter sig till döds, det är ju bara sjukt? :O Igår åt jag liksom en knäckemacka och lite morötter till lunch, medans feta personer kan trycka i sig 2-3 portioner av mat? Usch!

Håller med henne om att den feta tjejen inte bara har former utan som sagt även stor del fett på kroppen, modellen är lite för smal men hellre se ut så än att vara överviktig. Punkt slut! :D



Pinsamt att jag har nästan lika smal midja som modellen.... ;)

Exotisk fruktsallad med dip



Frukt frukt frukt, det kan man ALDRIG få för mycket av. Jag tänker jämt "frukt och grönt får jag stoppa i mig HUR mycket som helst av, resten kan jag skita i". 

Så ja, i helgen hitade jag ett recept som lät otroligt gott - exotisk fruktsallad med dip. Har bara dippat chips och grönsaker förrut så det här var första gången jag provade en lite sötare variant med frukt, vaniljyoghurt, kokos och riven mörk choklad. En höjdare tyckte jag och verkligen något att rekommendera för hela familjen!

Det var så otroligt gott med jordgubbar mitt i vintern! Tackar mammsi som köpte dem åt mig :)

Förkyld!

Yo yo :)

Jag har gått och blivit extremt förkyld... Jag som ville träna ju? ;/ Har suttit på lektionerna, rasterna, bussen och bara snuvat, nyst, snorat och tårarna bara rinner ur ögonen på mig. Sååå segt att bli sjuk nu, nästa vecka är det ju lov liksom?

Men blev i alla fall lite glad idag när jag såg massa kommentarer som hade trillat in på bloggen. En var från Miriam som skrev "Jag vill bara säga att du har sjukt fin kropp. hur slimmad some helst.". Blev jätteglad av den kommentaren och riktigt peppad till att plugga faktiskt. Tack sötis för att du gjorde min dag!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det att prova på olika håruppsättningar! :)



Ååååh vad jag saknar sommaren! Ge mig blont hår, brunbrända ben och ballerinaskor!!!

FAT vs. SKINNY - vilket jävla pladder...



Vilket jävla tjat om tjock, smal, ideal det har blivit på FB.... Tycker synd om alla som "gillar" den här bilden och tror att tjejen till vänster är snygg? Inte enligt mig i alla fall, dock säger jag inte att tjejen till höger är så hälsosam hon heller. Den ena är för tjock och den andra är för smal.

Idealet för mig är en tränad fitnesstjej med synliga muskler, smal midja och hälsosamt uppbyggd. Den tjocka tjejn på bilden har inte muskler på sin kropp, hon är uppbyggd av fett. Man ser ju att hon har för stora lår och att lovehandles sticker utanför på sidorna, hon till vänster har ytterst lite muskler, men har för låg kroppsvikt.

Som sagt idealet för mig är varken eller av dessa 2 bilder utan ett mellanting som man tydligt ser muskler och hälsosamma drag på, typ den här bilden....



Hon är smal, men inte för smal, hon har muskler och det syns, hon har knappt något fett på kroppen och det ser bra ut! :D Hur många tonårstjejer skulle inte döda för de här kroppen? Yes, jag är nästan där!

Redigerar bilder

Hahhaha, vilket jäkla tidsfördriv alltså!

Det är ju hur kul som helst att sitta och leka med bilder och redigera dem i picnik.com, synd bara att hemsidan ska läggas ner  i april :( Bästa redigeringshemsidan evah ju!!



Cool brud i färgade glajjor ;) Yeeeaaah!

De 5 vinnarna av min tävling!

Hello girls!

Nu har jag dragit de 5 vinnarna från min tävling och även meddelat dem på mejl! Stort grattis till er tjejor! :D Hoppas att ni gillar produkterna från Nivea! :)

Vinnarna:

http://annatjernstroms.blogg.se/

http://tyrajohanna.blogg.se/

Sandra (utan blogglänk)

http://elfmaaaan.blogg.se/

kivonesblogg (utan blogglänk)

Tävlingen är avslutad! :D


Coconut cupcakes with orange frosting

Yes!

Nu är jag hemma, har hunnit övningsköra på pappas jobb - fick damp, det var ju sååå sjukt svårt? Sen hann jag också med att handla lite till cupcakesen jag håller på att baka just nu! Blev inget gym eller sol idag för att vi kom hem så sent och sen håller jag på att bli sjuk igen ju :( Buhuu...

Så, håller alltså på att baka cupcakes för andra gången i mitt liv! Den här gången blev det "Coconut cupcakes with orange frosting" och smeten var väldigt god i alla fall, hoppas på att slutresultatet blir toppen också! :)



(Bild lånad från google, men text redigerad av mig.)

Recept och bild kommer upp om några dagar! ;)

Övningsköra truck



Just a bad hairday mössan på! Collagetröjan från Gina, mjukisbyxor från Gotland och tishan är också på!

Dags för mysdag tyckte jag idag. Snart ska jag och pappa köra till jobbet och övningsköra lite truck. Lite läskigt är det eftersom att jag typ kör som en kärring och är rädd att åka in i något eller göra fel... Men får hoppas på det bästa! Efter det så vi handla lite mat och ingredienser till cupcakesen jag ska göra i eftermiddag!

Wish me luck babes ♥

Avril Lavigne - Edgy and feminin

Avril är en skönhetsdrottning som jämt ses spacklad med smink. Hon är både känd som sångare och som parfymdesigner! Till mig delar hon med sig av sina bästa skönhetsknep.

Vilken är din favoritdoft?


- Forbidden Rose! Jag gillar den eftersom att man kan bära den både på dagen och kvällen. Den känns fräsch, edgy och rolig och den får mig framförallt att må bra.

Vilket är ditt hemliga skönhetsknep?

- Att hålla sig borta från solen och att dricka massvis med vatten är hemligheten bakom en fin hy. Ett grymt tips som jag fick en gång, om man inte kan få ner foten i högklackade skor är att smörja in foten med lotion. Då glider fötterna i direkt.

Vilken skönhetsprodukt har du alltid med dig?

- Jag är mest beroende av svart eyeliner, den har varit min last i flera år. Jag har också alltid med mig Rosebud Lip salve, läppglans, foundation och ögonglitter som jag får av min makeupartist.


Tidig morgon



God morgon babes! Har ni sovit gott? :)

Idag vaknade jag kvart över 6, helt otroligt! Och ändå gick jag och lade mig vid 12 igår, sååå segt!

Idag har jag ganska mycket att göra. Jag ska hitta en reklam till svenskan som man ska analysera, sen måste jag baka cupcakes till projektarbetet och om jag orkar ska jag nog träna och sola. Har inte haft så bra andning de senaste dagarna och har hostat något otroligt, så det kanske är bra att stanna hemma, eller så är det bara den kalla luften som spökar!

Hoppas ni får en söt dag! ♥

Diggar håret!



Mörkbrunt hår med rödaktig ton



Rödoranget hår, rätt snyggt



Typ knallrött hår, snyggt men liiite för mycket!



Riktigt snyggt mörkbrunt hår

Frågan e ju OM man vågar färga mörkare? Vill så gärna våga lägga i lite mörkare brun färg i mitt hår med en svag ton av rött men efterom att jag är brunett/halvblond nu så kommer det typ bli orange om jag inte gör det hos frisören. Aja! Det tål att tänkas på ;)

Exotisk efterrätt



Hur gott ser inte det här ut? :D Otroligt gottt!!!

Kom just hem från restauranten och maten där var jättegod. Jag åt kyckling med äppelsallad och ett glas cola, mums mums! Men när jag kom hem så blev jag så sjukt sugen på fruktsallad och knåpade ihop en liten exotisk kompott. Dipsåsen till frukten är av vaniljyoghurt, riven mörk choklad och kokos. Nyttigt, men gott ;)

Så otroligt gott med jordgubbar mitt i vintern. Sommarkänslorna kommer och jag blir jätteglad :D

Nu är det dags för melodifestivalen! Hörs efter det, pussen

Present från Nivea

Åhh vad jag älskar att få paket!

Det är faktiskt en av de bästa sakerna med att blogga att man jämt och ständigt får presenter och reklam och sånt från sina sponsorer! Den här gången fick jag hem det hjärtliga kitet från Nivea som 5 st av mina läsare kan vinna i tävlingen (KLICKA HÄR FÖR ATT TÄVLA). Har inte hunnit testa produkterna än men när jag har gjort det så lovar jag att en recension kommer upp!

Har ni testat dessa produkter?



1x Limited editionburk av en av världens mest sålda hudcremer ­ NIVEA Creme
1x pussvänligt läppcerat, NIVEA Lip Care

Gult är inte fult!


Restaurant ikväll

Nu har jag precis ätit frukost, fixat håret och hunnit sminka mig!

Idag blir det jobb från 12-17 och innan dess tänkte jag äta lunch på jobbet som jag alltid gör! Nyttig ceasarsallad med kyckling är min absoluta favorit! Sen står man sig nästan hela dagen och det är bara att jobba på. Dock känner jag mig inte allt för frisk idag, hade lite svårt att andas imorse och hade lite ont i halsen. Men men, det går väl bort efter en kopp thé typ!

Sen när jag har jobbat klart och stängt cafét så kommer mammsen och hämtar mig. Blir bara att åka hem, byta om, snygga till sig lite och sticka iväg sen igen! Ikväll blir det restaurant med hela familjen och det ska bli hur mysigt som helst! Undrar vad jag ska ta... Blir spännande att se!

Senare under dagen kommer ett inlägg om vårens trendfärg gult och hur ni kan inspireras av kändisarna! Ta en titt och kika in då :)



Mmmm... Sallad!

Jag vill ha...

Just nu är jag jäkligt trött på den här kylan! Go away...

Det kommer ju säkert ta hela april tills all snö har gått bort? Så kommer det bli plaskblött och man får gå runt i gummustövlar i flera månader! Ogilla...

Idag är det ju i alla fall lördag och det är dags att jobba! Var ledig förra helgen och det var underbart skönt att slippa stressa och åka ut i kylan! I och med mina ändrade matvanor blir det en kycklingsallad till lunch och pepsi max eller loka citron istället för fetaste kebaben som jag brukade äta förrut!

Just nu vill jag ha.....


Gym gym gym

Finns det något skönare än att träna stenhårt och sen ta en varm dusch efter det? Njaa, tror nog inte de!

Efter skolan så hann jag bara komma hem, ta en chillpromenad med en kompis jag inte träffat på väldigt länge. Efter det var det bara packa väskan och sticka ner till gymmet! Eftersom att jag körde ett benpass igår så blev det ett armpass idag (axlar, biceps, triceps, övre rygg). Riktigt skönt att få pumpa lite, känna hur musklerna blir större och större och bli helt avslappnad efteråt när kicken kommer av gladhet.

Älskar verkligen att gymma! Det är skönt, roligt och avslappnande...

Nu ska jag sätta mig framför tvn och käka lite frukt! Nyttigt värre på en fredagkväll ;) huh!

Puss puss ♥


Bildmapparna på plats!

God morgon!

Igår rensade jag och sorterade alla bildmappar som jag har på datorn. Det var riktigt skönt att få alla bilder på rätt plats och ren struktur över alla mappar och kategorier. Det mesta hamnade i "Linda" (egobilder) "Natur" (vackra bilder ute i naturen) och "Övrigt" (typ kläder, smink, onödiga saker).

Jag klarar inte av om saker inte är på rätt plats eller om det inte finns någon struktur i det jag gör. Isåna fall skapar jag min egen struktur och mitt eget upplägg! Allt måste vara perfekt.

Här är några av bilderna som jag hittade i arkivet;



Lite halvlockigt hår



Vackert träd med sol



Mycket mat på tapasmiddagen vid nyår! Mums, vad gott det var!

Sola med Amanda

När jag drog ner till gymmet så stötte jag på sötnosen Amanda! Hon hade gymmat klart men var gullig och väntade med mig tills jag hade kört klart mitt ben/rumppass. Blev ganska mkt prat och lite verkstad, men ibland är det såna dagar också!

Efter det så drog vi och sola på Sunvideo. Det var hur skönt som helst och jag kunde bara ligga där, känna värme och slappna av helt och hållet! Solning, visst det kanske ökar cancer hos endel men det är avlsappnande och det hjälper huden att producera D vitamin nu när det inte är någon sol ute och så blir man lite brun på köpet! Jag känner mig även piggare och gladare efter att jag har solat solarium och fräsch! ;)

Nu har jag precis duschat och smörjt in mig med brun utan sol. Dags att bli brun igen!



Jag och Amanda på Sandhamn i somras.

Hungrig och träningssugen!

Äntligen!

Har suttit och pluggat från kl 9 imorse och blev klar för en stund sen. Gud vad skönt säger jag bara och imorn får jag allt överstökat genom att göra 3 prov. Då kan man ju äntligen sluta stressa och kanske få koppla av lite? Det blir nog den skönaste fredagen på länge imorn eftersom att de senaste 4 fredagarna har jag fått plugga på, hur segt är inte det liksom? ;)

Men jag har knappt fått i mig något idag, bara en varma koppen och en macka till lunch. Ska nog stoppa i mig ett ägg och en kiwi innan träningen så att jag har något att leva på! Om jag orkar så ska jag köra 15 min kondition och ett ben/rumppass. Annars får det bli lite mindre kondition och ett ben/rump/magpass!



Mycket bra proteiner!

Snygg vardags- / festsminkning



Har precis pluggat klart allt nu för en gång idag. I eftermiddag blir det "favorit i repris" och börja repetera allt igen, det är ju så man lär sig trots allt...

Men medans min hjärna får smälta alla information från plugget så tänkte jag koppla av med att försöka göra den här snygga vardags- eller festsminkningen.

Resultat kommer upp senare idag så får ni se hur det blev! ;)

Pälsmössa



BUHUUU!

Kände mig lite krasslig idag, så jag stannade hemma från skolan. Behöver ändå plugga rejält mycket till proven imorgon så det var väl lika bra att stanna hemma... ;)

Och jag har ju äntligen hittat min pälsmössa som jag köpa på H&M förra året för 99:- (Vilket kap!) Den är sååå mysig nu när det är så crazykallt ute och galet mycket snö? Har ju snöat typ 2 dm på bara några dar här i Stockholm!

Dock längtar jag bara mer och mer till sommaren och studenten! Bara 3 månader kvar nu, yey! :D

Hoppas ni får en mysig dag även fast det är kallt och ruggigt ute nu! ♥

Picnik.com

Hello guys!!:D

Hittade just en asschysst hemsida med roliga redigeringsstuff! Picnik.com heter sidan, har ni varit inne där förrut?

Det är superlätt att redigera bilder, lägga till roliga tryck och texter, fixa ramar och det finns en massa snygga effekter! Den här lilla flummiga bilden knåpade jag ihop nyss, visst blev den fräsch? ;)



Så kika in på picnik.com så kan ni redigera bilderna gratis och få sjukt snygga effekter! :D

2 personbästa på gymmet, Jag är bäst!

Jag är fan grymmast i världen! :D

Efter en veckas sjuka och inte någon dag på gymmet så var jag riktigt bra idag och presterade enormt bra! Hade så mycket energi i kroppen och allt bara flöt på hur bra som helst. Blev 2 personbästa som sagt på gymmet idag;

Axlar (med armar på sidan och lyfta vikter)  Förr: 10 kg Idag: 12 kg
Triceps med snöre. Förr: 10 kg Idag: 12,5 kg

Yes yes yes!

Godnatt :D ♥

Träna på alla <3 -dag

Kom precis hem från skolan!

Har pluggat lite, snart är det middag och efter det så kommer kvällen att avslutas med ett FETT GYMPASS på friskis och svettis. Har inte tränat på en vecka (suck) för att jag har vart sjuk och det har varit galet mycket att göra i skolan. Men du börjar det lugna ner sig (tror jag...) Bara 2 prov kvar denna vecka och 2 inlämningar till nästa och nästa fredag så är det LOOOOV!!! :D

Men men, nu blir det en mysig middag med familjen, sen BRB till friskis och svettis och lyfta skrot! Efter det unnar jag mig ett litet vaniljhjärta! Mums ♥ Det är ju trots allt alla hjärtans dag... ;)


Glad alla hjärtans-dag!



Hoppas att alla ni som läser min blogg får en underbar dag idag! ♥

Tänk på er själva, tänk på en vän, tänk på alla fattiga, tänk på era nära och kära! Tänk på alla helt enkelt! Och låt er unna er något gott idag, det ska faktiskt jag också göra! Kanske får man en ask med choklad eller varför inte geléhjärtan? ♥

Puss puss ♥

Kycklingwok med nudlar



Dagens middag blev nyttig nudelwook med kyckling, grönsaker och cashewnötter! Fettsnålt, men gott ;)

Plus lite soja till så blir det nästan " KINA MAAAAT " som jag var sugen på igår, remember?

Plugga plugga pluggggaaaa...

Hello darlings! :)

Kom just hem från centrum. Har varit och handlat alla hjärtans dag presenter till familjen med brorsan! Mys mys :D

Slutade vid halv 12 idag, kom hem en timma senare och åt massor med sallad och fiskbullar, mums! Efter det var det dags att ta tag i helvetet och börja plugga. Fick mycket gjort idag;

* Matte C (10 uppgifter)
* Religion A (sammanfattning inför provet)
* Kultur- och idéhistoria (läst frågor + svar 2 ggr)
* Samhällskunskap B (läst igenom till min och Elins lektion imorn)

Sammanlagt tog nog allt 3 timmar.... Så jävla segt! Kan inte skolan bara vara slut snart? ;D



Snart säger vi godnatt! Eller?...

Vaknade vid halv 3 inatt och var helt klarvaken. Sjukt stressad var jag och tänkte på hur mycket jag hade att göra innan skolan är slut i Juni. Sedan höll stressen mig vaken till 4. Efter det kunde jag somna om och gå upp kl 6. Segt segt segt! Det har inte hänt mig på länge att jag vaknat mitt inatten och inte kunnat somna om! :/

Kina maaaaat

OMG!!

Har suttit i typ en timme och bläddrat igenom / sorterat massa bilder. Tror ni jag blev galen av hunger när jag hittade den här mysiga bilden på KINA-MAT eller? :O Geeeee mig!

Är så fruktansvärt hungrig och sugen på Kinamaaaat! Blev bara en surdegsmacka med ost till lunch liksom...

Jag är HUNGRIG! (punkt slut) :D



4 små rätter. MUMS MUMS MUMS!

Måste fan köpa det nästa helg!

R.I.P Whitney Houston

God morgon!

Hörde på nyheterna imorse att Whitney Houston är död. Tragiskt :/

Hon dog på sitt hotellrum, 48 år gammal. Ung och skör precis som alla andra som dör av sina knarkbegär! Precis som ganska nyligen bortgångna Amy Winehouse.




Melodifestivalen deltävling 2

Yo! :)

Sitter och småglor / lyssnar på bidragen i melodifestivalen nu medans jag hänger här vid datorn. Ingen var speciellt bra idag, eller? Kanske Ulrik? Thomas Di Leva suger iaf... höhö

Förra veckan tyckte jag att de som gick vidare till final verkligen var bra, älskar Dead by April till exempel! Loréen var också väldigt bra, hon har sån cool stil! :)

Tittar ni också på melodifestivalen? :D Undrar vilka som går vidare!



Snart blir det nog sova också. Har lidit med feber och hög puls hela dagen. Snart vet jag inte vart jag ska ta vägen...

Godnatt! ♥

Tävling! Lottar ut 5 alla <3 dagkit från Nivea!



Hello alla glada!

Fick just ett mejl från Söta Martina som sa att Nivea tycker om mig och ville ha en tävling med mig! Gud vad glad jag blev, detta behövde jag verkligen!

Jag har fått chansen att lotta ut 5 st alla hjärtans dag kit från Nivea! Innehåller....
* 1x Limited editionburk av en av världens mest sålda hudcremer ­ NIVEA Creme
* 1x pussvänligt läppcerat, NIVEA Lip Care


Såhär tävlar ni:


Skriv "jag är med" i detta inlägg :) Glöm inte namn, mejl, bloggadress.


Tävlingen pågår från 11 feb - 19 feb och jag önskar alla STORT LYCKA TILL! :D

PS, det är alltså 5 stycken som vinner kiten! :D


LINDSHE <3 McDonald's



Som alltid... Lindshe ♥ McDonald's

Fick ett jättegulligt mejl av en tjej som jobbar på McDonald's som frågade om jag ville ta del av deras nyheter. Såklart tackade jag ja till detta och fick hem lite gratis värdekuponger. 2 st McFlurry Daim chili chocolate och 2 st Big hot jalapeño menyer.

Idag till lunch smakade jag "Big hot jalapeño" - menyn och den var riktigt god. Dock var jallasarna jättestarka så dem tog jag bort. Sen var det röd chilisås i eller nåt liknande som också var ganska stark, men det gick att äta! Om man är känslig är den bara att pilla bort. Pommes frittsen var inte vanliga utan såg ut som chips. De var pepprade och hade en mer kryddig smak som jag verkligen tyckte om! :)

Men, något måste ha hänt med mig eftersom att jag knappt fick i mig halva mealet? :/ Förrut brukade jag i alla fall kunna äta ett helt meal, men min magsäck har väl krympt eller något! ;)

Nästa vecka tänkte jag smaka glassen, någon som vet om den är god eller?

Mini-shopping från ÖB



Igår smög jag mig in på ÖB ett tag för att få mini-shoppa lite. Det blev en lila mysig-gosfilt för 11 kr, 2 st ansiktsmasker som renar på djupet för 10 kr, Elvital anti-breakage schampoo (åååh,jag som skulle köpa balsam?) 19 kr,  och söta näsdukar med gamla goa disneyfigurer på, 10 kr

Sen köpte jag massa alla hjärtans dag presenter till familjen också, men det får ni tjuvkika på senare! ;)

Idag hade jag tänkt att plugga massor. Kultur och idéhistoria, Samhällskunskap, Engelska (?) och Religion! Efter det så är jag nog rätt död... Om jag mår bättre så blir det gymmet, annars en kall vinterpromenad ute!

Hoppas ni får en fin dag! ♥

Aquatini + sushi

Hello!

Har just kommit hem från anställningsintervjun. Det gick asbra och jag fick jobbet! :) YEEEY :D

Så jag är alltså anställd nu på pappsens jobb från 4 juni 2012 till den 13 januari 2013 med en månadslön på 18 500 (A) Fatta mycket betalt, nästan över förväntningarna! ;)

För att fira det hela så sitter jag och smuttar på en Aquatini. Snart ska pappsen och jag göra sushi tillsammans och det kommer bli mys mys mys! ♥ Vi är så bra på att göra mat tillsammans!

I helgen så blev jag ledig från helgjobbet på cafét och det är bara tur eftersom att vi har jättemycket plugg till nästa vecka så jag hinner plugga både lördag och söndag! ;)



Bild från förra sushimiddagen hemma hos oss. Visst är vi duktiga på att göra sushi?

Jobbintervju

Ser man på...

Ska på jobbintervju nu efter skolan till pappas jobb. Undrar vad arbetsgivaren kommer att ställa för frågor? Vad ska jag svara på dem? Lite nervös är man ju allt... Fast jag vet ju redan att jag kommer få jobbet, så det är ju skönt att veta i förväg liksom!

Såhär körde jag dagens classy-work outfit!



Rutig skjorta - Gina Tricot
Svart Cardigan - H&M
Svarta jeans- H&M
Smycken - Topshop
Klocka - Ur och Penn

Vårnytt hos H&M



Se så fina kläder H&M har fått in! Snart är det nog dags att vårshoppa, eller hur?

Jag är fett taggad på allt som har med färg, form och tryck att göra och jag tror att det kommer bli en moderiktig vår i år! (Hoppas på det i alla fall...) Min favorit från collaget är USA hängselklänningen. Dundercool! De rosa byxorna är också ett hett val i vår, satsa på mycket färg och pasteller!


Yes! Med feber

GAAAH!

Sovmorgon för mig. Första gången på fett länge! Man blir alltid överlycklig när läraren ba "Ja, men vi kan skippa morgonlektionen imorgon så får ni lite sovmorgon..." ;P

Men jag håller på att bli sjuk igen? Inte roligt alls... Var ju lite småsjuk förra veckan så kunde inte träna. Men i måndags tränade jag på som vanligt och efter det blev jag sjuk, knasigt! Jag som vill vara frisk och kry ju!! Men istället får man lite småfeber,fryser, har ont i halsen och känner sig galet hängig? :/

Aja, halstabletter, thé och försök till ett glatt humör så överlever man väl nog dagen! ♥

 

Ps. senare idag kommer ett collage upp med H&M's nya och fräscha vårkläder! Kika in då ;)


Chict

Hello! :D

Igår fick jag hem mitt prenumerationsnr av chic och blev superglad! Hade längtat sååå.... ♥

Det var ett pangnummer fullt med olika vårtips, väskor, färger och pasteller. Riktigt najs att spana igenom tidningen och få massa inspiration till vårens shopping! Tydligen ska den pastellmintgröna kavajen från H&M vara riktigt populär i vår, men jag tror inte jag vågar. Vågar ni?



Det är en cool färg, men fan alltså, tror jag håller mig till cardigans och sånt i pastellfärger! :)

Sugna på att bli modell för en dag?

Min vän (och superduktiga fotograf) Patric S som har tagit alla fina bilderna från Amnesia har en hemsida; Perfect Shot! Han fotar allt från lägenheter, vimmelbilder och vanliga modellbilder i studion och han är råduktig på allt!

Är ni sugna på att bli modell för en dag? :) Behöver ni bilder till bloggen, till rummet eller kanske bara tycker att det skulle vara kul att vara modell för just en dag? Läs då det här!


Självklart får du innan fotograferingen en passande och snygg sminkning utav en av hans otroligt duktiga makeupartister han samarbetar med. Bilderna tas i studiomiljö men han kan även göra fotograferingar utomhus (under sommaren vid bra väder). Studion ligger annars i Vällingy, Stockholm.

Ett exempel på en prisuppgift kan du få här:

Sminkning utav en av hans proffessionella makeupartister
En personlig fotografering där allt handlar om dig och dina önskemål
10 digitala bilder inkl. lättare skönhetsretusch ifall detta önskas

Priset för det är 2000kr (inkl. moms)

Kika in på perfect shot om ni är intresserade och om ni har några frågor kontakta Patric på hemsidan!






Nyttiga bars (70 kcal per bar)

Mitt efterlängtade recept är nu uppe! Elin var taggad på att få göra det tror jag... NYTTIGA BARS - here we come!

Receptet kommer från Viktväktarnas kokbok och ger ca 20-25 bars

Tillagningstid: 15 min + gräddningstid 20 min (kan frysas)

Detta behövs:


50 gr smör
3/4 dl maltsirad (mörk brödsirap)
100 gr torkade katrinplommon
100 gr torkade aprikoser
3 dl havregryn

(plommon och aprikoser kan bytas ut på dadlar och äpplen)

Gör såhär:

1. Värm ugnen på 160-175 grader.
2. Smält smör i en katrull på svag värme och blanda i sirapen.
3. Hacka frukten och rör i den och havregrynen. Blanda väl.
4. Platta ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper eller i en långpanna. (jag använde plåt)
Grädda i nedre delen av unen tills kaken har fått färg, ca 20 minuter. (se till att den inte blir så bränd i botten)
5. Låt kakan svalna något, skär den i rutor och låt dem kallna helt på plåten!




(Bild lånad från google)

Sallad, sallad, sallad

Frukost: En kopp thé
Mellis: En banan
Lunch: Sallad (bönor, morötter, tomat)
Mellis: Ett ägg + en hårdmacka med ost
Middag: 3 skivor falukorv, 2 msk potatismos och sallad

Jag har börjat älska sallad så himla mycket, mycket godare än skolans äckliga mat? Fil med cocos, kanel, russin är också ett ganska bra alternativ, kanske något onyttigare men man blir lite mättare på det än bara lite sallad.

Imorgon är det äcklig mat i skolan igen, vi slutar halv 5 och jag kommer vara död om jag inte får i mig en frukt eller nötter på eftermiddagen. Vad ska man ta med sig till mellis liksom som är någorlunda nyttigt?



God sallad med makrill jag gjorde för ett tag sen! Mums...

Pension, hur fungerar det egentligen?

Jag och min kompis Elin (Elinitas.blogg.se) håller på att göra ett arbete i skolan om pension. Har ni funderat på vad pension är? Hur mycket behöver man egenligen spara och när ska man börja spara? Här får ni mitt arbete ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DuKDvPfNnBs Amf reklam

Pensionsbolag:
Amf, kpa, scandia mm.

Så fungerar pensionen:

Ingen vill gå en osäker framtid tillmötes. Börja spara till din pension redan nu så slipper du oroa dig senare!

Vad händer egentligen när man blir 65 och slutar arbeta. Du får ju pension tänker du kanske, men räcker den till det liv du vill leva då?

Om man är under 40 så har man ju ett tag kvar tills pengarna ska betalas ut. Men hur planerar ni för er framtid? Ju tidigare man börjar spara, desto längre tid har pengarna på sig att förändra sig och man har fler månadslöner att sätta undan pengar ifrån. Väntar man 10 år innan man börjar spara så kan man behöva lägga undan dubbelt så mycket i månaden för att få samma belopp i slutändan.

3 olika typer av pension:


Låt oss börja med att definiera vad pension egentligen är. Pension är det du sparar idag för att kunna leva på sen. Pensionen kommer från 3 källor. Den allmänna pensionen, Tjänstepensionen och den privata pensionen.

Allmän = den ålderspension som alla svenska medborgare har rätt till. Det som sätts in till din pension är en viss % av din lön. Om du har låg eller kanske ingen inkomst kan du få en garantipension. Den betalas ut av staten.

Tjänstepension= den pension som din arbetsgivare sparar åt dig. Har din arbetsplats kollektivavtal, har du tjänstepension. Vissa delar av tjänstepensionen kan du själv bestämma hur du ska placera. Det är ett viktigt val du gör när du väljer pensionsbolag eftersom att det är dem som ska förvalta en stor summa pengar av dig.

Privat sparande= de pengar som du eventuellt har sparade. Aktier, fonder, hus, sommarstuga osv.

Hur mycket får man i pension?

Hur mycket du får i pension beror på flera saker. Hur länge du arbetar och hur mycket du tjänar. Andra saker som har betydelse är hur det går för Sveriges ekonomi och vilken avkastning du får på den del av din pension du valt att placera.


Kan jag påverka min pension?


Det du kan påverka är:
•    Vid vilken ålder du går i pension. Ju senare du väljer att ta ut dina pensionspengar, desto högre pension får du.
•    Din inkomst. Ju mer du tjänar under hela ditt liv, desto högre blir din pension.
•    Hur du placerar dina premiepensionspengar och de delar av tjänstepensionen som du själv väljer placering för. Avkastningen på de pengar du placerat har betydelse för storleken på din pension.
•    Ditt privata pensionssparande.

Hur mycket ska man spara?

Men hur mycket ska man spara då? Om vi tänker oss att mr. X får in 24 000 i månaden (genomsnittlig lön för sverige). När man blir pensionär vill man ju leva lika bra som förut, eller hur?
Nästan alla kommer få en pension som är något lägre än nuvarande lön. Därför är privat sparande mycket bra att göra. Det kan handla om 500-1500 kr i månaden som sätts undan till din pension!

Viktigt att tänka på är att du dock inte bör spara mer än 12 000 per år i en pensionsförsäkring för att kunna använda avdragsrätten. Avdragsrätten innebär att du slipper betala skatt 2 ggr på samma peng dvs. både under inbetalningen och när du får ut din pension. Men vill du spara med än 12 000 per år så rekommenderas att man sparar det direkt i fonder.

För de som tjänar över 34 000 i månaden finns det ett annat sätt att pensionsspara på, sk. Löneväxling. Det betyder att du byter en del av din lön nu, mot din framtida pension. Detta är bra eftersom att du spar pengarna innan du betalat skatt för dem.

Poängen är att ju tidigare du börjar spara, desto mindre behöver du spara varje månad fram tills du blir pensionär.  





Pensionärer:

I Sverige kan den enskilde i hög grad själv bestämma när han vill gå i penion. Man har rätt att börja ta ut allmän pension redan vid 61 år, men samtidigt också rätt att få arbeta kvar till 67 år.

Det finns nästan 1,7 miljoner pensionärer i Sverige över 65 år. En pensionär är alltså en person som har gått i pension. Genomsnittspensionen för en ålderspensionär över 65 år är ca 14 733 kronor per månad. I detta ingår allmän inkomstpension, garantipension, avtalspension och frivillig pension.
För kvinnor över 65 år är genomsnittspensionen 11 725 kronor per månad. För män över 65 år är genomsnittspensionen 18 492 kronor per månad. Alla siffrorna gäller före skatt.
Kvinnor har, i pensionärsgrupperna liksom i övriga åldersgrupper lägre inkomster än männen.


Det svenska pensionssystemets historia:
Folkpension infördes 1913 men pensionsbeloppet var lågt och många hade svårt att klara sig på pensionen. Pensionsåldern sattes till 67 år (medellivslängden var ca 60 år). Tjänstemän hade högre betalt och tjänstemännens fackförbund hade överenskommit med arbetsgivare om en tilläggspension som betalades genom avdrag på lönen. Andra grupper hade inte på samma sätt möjlighet till tilläggspension.
En utredning föreslog 1955 ett system för allmän tjänstepension. Riksdagspartierna var oense om detta - de borgerliga ville att reformen skulle vara frivillig, medan socialdemokraterna tillsammans med SKP ville ha ett obligatoriskt system.
Vid en folkomröstning 1957 fick den linje som förespråkade ett obligatoriskt system flest röster. I riksdagen kunde socialdemokraterna inte driva igenom sitt förslag eftersom de politiska blocken hade lika många ledamöter.

ATP-systemet trädde i kraft den 1 januari 1960 och de första ATP-utbetalningarna skedde 1963.

Den svenska riksdagen beslutade 1994 samt 1998 om en stor pensionsreform. Orsaken var bland annat att man ansåg det för kostsamt med ett förmånsbaserat system, utan valde istället ett avgiftsbaserat system. Vänsterpartiet var det enda partiet i riksdagen som motsatte sig förändringen. I det nya systemet grundar sig pensionen delvis på livsinkomsten och delvis på inbetalda premier.
För personer födda efter 1953 gäller det nya systemet fullt ut, medan för personer födda tidigare delvis får det tidigare systemet med folkpension samt ATP, allmän tilläggspension.


How to get beachy hair in 15 minutes



Här är en jättebra video som jag hittade igår när jag var lite uttråkad.

Har du alltid drömt om vågigt beach hår? Vill du se ut som hollywood stjärnorna? Då är det bara att följa de här enkla stegen i videon så får ni vackert och naturligt vågigt hår på bara 15 minuter! Så in i duchen med er, tvätta håret och let's begin!


Dagens outfiiit!





Såhär ser jag ut idag!

Mysig vintermössa med päls från H&M och en marinblå tjocktröja från Hollister. Plus ett långt svart linne under och tighta jeans!

Hoppas ni får en bra dag ;) Puss

Chai the



Dagens frukost blev en halv kopp chai thé. Utan socker, men med lite mjölk!

Mums mums ♥

Islam kort sammanfattning

Har just skrivit klart en liten sammanfattning om Islam inför provet till fredag nästa vecka. Dock lägger jag bara ut en liten del och inte allt idag! ;)

Islam =(på arabiska) underkastelse eller fred

Islam i Sverige:
Ökning av muslimer i Sverige under 1900 talet. I början förknippades islam med Turkiet (turkar). En del väljer att anpassa sig när de kommer till Sverige, men en del bevarar traditionerna från sina hemländer. Ibland blir det konflikter mellan dessa olika grupper i Sverige.

”Den naturliga religionen” och Jesus:
Muslimer anser att islam är den första religionen som alltid funnits. Abrahams son Ismael blev arabernas stamfar, medan hans son Isak och sonson Jakob blev judarnas samfäder. Även kring Jesus sker en splittring. Enligt Koranen var han en stor profet, enligt judarna var han en stor lärare och enligt de kristna var han Guds son (Messias).

Jesus utlovade en hjälpare som skulle hjälpa människorna att förstå sanningen. Mohammed kom på 600-talet. Judar och kristna tog avstånd från Mohammeds anspråk och islam blev en religion för sig själv.

Koranen: Är islams heliga skrift eller Guds ord. Lika evig och skadad som Gud. Mohammed som levde i Arabien på 600-talet fick höra den uppläst genom ängeln Gabriel. Den riktiga Koranen finns bara hos Gud, men Mohammed förmedlade innehållet till människorna.
Koranen är uppdelad i 114 kapitel (SUROR) och de har mycket olika längd. De nedtecknades allt efter som de uppenbarades i Mohammeds liv, men det finns inget system på varför kapitlen är längre eller kortare. Koranen är på arabiska och ingen översättning är rättvis. Vid gudstjänsten används arabiska i alla länder.
Eftersom att detta antecknades under 600talet så finns inte svar på alla frågor i Koranen och islam behöver kompletteras av andra saker. Det viktigaste är tradition (SUNNA) som består av berättelser (HADITH) om Mohammeds tal och handlingar. Om varken Koranen eller Sunna ger tillräcklig klarhet får man vända sig till de laglärdas enighet (IDJMA).

Mohammed:
Föddes i Mekka på 570talet. Han är bara människa och inte gudomlig, men man får ej avbilda Mohammed. Efter hans profetskap så kom Koranen och man hade inget behov av en ny profet. Jan är alltså ”Mohammed – den sista profeten (25:e)”.  
Hans pappa hette Abdulla och mamma Amina. Pappan dog innan Mohammed födds och han levde med sin ensamstående mamma tills han var 7 år då hon dog. Han blev föräldralös och kunde varken skriva eller läsa men ändå blev han utvald till profet. Han gifte sig med Khadidja även fast hon var 15 år äldre. Hon trodde på hans uppenbarelser.

När han var 40 år hörde hans Guds röst genom ängeln Gabriel. På den tiden i Arabien trodde man på flera gudar (polyteism) som ofta var sammankopplade med mat, vatten, stenar osv. Alla bodde och föddes in i olika stammar och man trodde på förfäders andar och demoner. Men i Arabien fanns även judar och kristna. Mohammed sa till alla att det bara fanns EN Gud (monoteism) att tro på.

När han sedan vandrade till Medina (profetens stad) så skapade Mohammed en gemenskap (UMMA) som bröt traditionella arabiska släktband. Det blir konflikter mellan arabiska stammar och judiska grupper och Mohammed är medlare mellan dem. Sedan får han dem att enas under islam. Israuppenbarelsen är när Mohammed får göra en nattlig resa till Jerusalem och därefter får besöka himmel och helvete och får förhandla med Gud om hur många gånger man ska be per dag. Jerusalem är idag muslimernas 3:e största stad.
Mohammed hade 12 fruar, endast 4 är acceptabelt inom islam.



Kaba i Mekka

Tycker att religion allmänt är ganska kul och lärorikt. Dock är de arabiska orden väldigt svåra att komma ihåg och gör det hela lite mer ointressant! ;) Läser ni religion? Eller har kanske läst?

Oh, when you call my name

Yes!

Gick hem från skolan idag efter provet. Ångest, huvudvärk (migrän) och ont i halsen, fan jag får inte bli sjuk nu ju? Säkert för att pappa och bror har varit sjuka som jag blivit smittad, typiskt!

När jag kom hem tog jag mig i alla fall ett varmt bad, gjorde lite lunch som blev hur god som helst. Sallad med ägg, skinka och ost och lite stekt potatis. Efter det så har jag pluggat samhälle (pension och pensionärer) och nu ska jag läsa igenom kapitlet om koranen i religionsboken. Haha, att man aldrig kan få en lugn stund att ALDRIG plugga på?

Galet vad lite fritid man får när man går i skolan...




Pälsmössan på! Minus 2 grader här idag och massssor med snö!

Nytt i garderoben

Som ni kanske redan vet så är jag helt galen i shopping och allt som hör där till. Kläder, skor, väskor...

För några dagar sen trillade jag dit igen och förköpte mig på en massa snygga reaplagg. Shopaholic, i know! ;) Här har ni de fina kapen!



Söt klänning från Kappahl 100:-



Topp från Lindex 75:-



Blå sammetstopp Lindex 50:- (finns även i guld och svart)

Veckans invägning

Tänkte skriva upp lite av min viktresa och min träning.

Igår blev det ett riktigt skön gympass. Har vilat en vecka ungefär pga stress i skolan och sjukdom. Men igår blev det ett baspass som uppvärmning (var tooo easy, kommer aldrig köra det igen, medel föralltid!), sen en halvtimmas gym på det med träning av mage, triceps, biceps och axlar. Inte jättemycket övningar, men det räckte för att få igång kroppen efter ett tags vila!

Startvikt: 47.3 kg

2 feb: 46.1 kg
5 feb: 45.8 kg
Tot: -1,5 kg
Målvikt: 44 kg (1.8 kg kvar att gå ner)

Midjemått: 63 cm



Dagens thinspo

Nattklubb Amnesia

Hittade just bilderna från Amnesia som vi var på i helgen. Titta så fina!



Louise, Linnéa, Clara, randomkille, Elin, Jag, Elins kompis, Rebecca




Louise och jag :) Cider, öl, redbull-vodka!

Fan va grym kväll vi hade alltså. Tack Patric S. för de fina vimmelbilderna ;) Synd bara att jag inte blev så bra på någon... Oops!

Beachy hair! :)

God morgon!

Igår var jag lite uttråkad efter middagen så jag provade att göra vågigt beachy hair och jag tror att jag lyckades göra det riktigt bra! :) Perfekt "allaround-day look" (typ till jobbet, skolan, festen...) Looken funkar överallt, men såklart alla bäst på beachen! ;D

Det tog bara 15 minuter att göra, så man hinner ju att göra looken även om man inte har sovmorgon!



Osminkad, yes!



Vågigt beachy hair!



Vad tycks? :)

Har ni provat någon gång?

Projekarbete kokbok

Hejsan!

Kikade runt lite på google för att hitta olika tips, trix, mallar för projektarbetet och hittade en väldigt bra länk:http://www.fyrisskolan.uppsala.se/projekt/tips_och_rad.pdf . Där förklarar dom hur det hela ska vara uppbyggt i 6 olika delar och hur man gör varje del (inte jätte utförligt men.. någorlunda)

En annan lathund som finns finns här: http://www1.vasteras.se/rudbeckianska/program/documents/Lathund2011-2012.pdf

Jag och min kompis Louise valde att göra en kokbok för barn som projektarbete. Snart ska man ju börja skriva rapporten och det kommer bli svårt tror jag... eftersom att jag inte orkar mig ner och direkt läsa en bok så kommer det nog bli mycket källor från internet, och dagisintervjun och olika mejl såklart! :)

Men det har varit riktigt roligt att jobba med, baka och allt annat skit!



Ni kommer kanske ihåg bilden som jag gjorde för ett tag sen? ;)

Om man söker på google "projektarbete kokbok" är det faktiskt den första bilden som kommer upp, coolt va?

Lördag 4 feb på nattklubb Amnesia

Hello guys! Saknat mig? ;)

Märkte att det inte blev så mkt uppdatering igår, hade inte allt för många tidsinställda inlägg och så jobbade jag ju...

Igår efter jobbet så mötte jag upp Rebecca vid t-centralen och vi gick sen vidare till kungshallen för att käka middag. Jag köpte kyckling cashewnötter med ris och hon tog en bulgursallad med kyckling. Efter det så drog vi oss hem till henne och mötte sedan upp alla andra girls! Utgång på G, yes! :)

Jag bytte om från jobbkläder till partykläder, fixade make-upen lite och sprejade tonvis med hårspray i håret, Fluff! Sen typ vid 10 drog vi oss ner till bussen, gick av vid Kungsgatan och gick av bussen och FRÖÖÖÖS i kylan. 21 minut är inte att leka med när man bara går i strumpbyxor, klackar, kort kjol och en jacka!

När vi kom in till klubben så mötte vi upp alla andra och man kände verkligen folk från alla hörn kändes det som. Det är mycket roligare tycker jag om man är ett stort gäng och hälsar på alla hela tiden än att vara 2-3 pers. Då kan man också välja lite vilka man är med och gå runt och alltid hitta någon mkt lättare! :)

Men det var riktigt proppat med folk innan vi ens fick komma ner på dansgolvet. Det är ju ombyggnadsgrej i hela februari så öl&cider 19 :-, drink 49:- (4 eller 6) och shots 45:- . Riktigt bra priser i baren! Men när trappan öppnades så gick vi ner till dansgolvet och röjde järnet! Så skönt att släppa loss, dansa, känna sig snygg, ha kul, dricka, festa, partaja, spåra.....

Bra musik, bra dj och superbäst fotograf! ♥ ;)

Hade en underbar kväll med alla goa tjejer och killar! Synd bara att BästiiizElin inte kunde följa med! :(

Bilder från helgen kommer snart upp (:

Paket från Bon Prix!














YES! :)

Kläderna kom igår från Bon Prix! Jääävligt lång leveranstid bara, beställde dem i lördags (men varorna skickas inte förrän på måndag) så från måndag till fredag, så lång tid tog det att få mina kläder! Minus. Ett till minus är att när man inte köper alla plagg på rea (som jag gjorde) så är plaggen ganska dyra jämfört med i en vanlig H&M eller GINA affär. För man vet ju inte vad man får när man beställer från internet, men om man köper i en vanlig affär vet man ju exakt vad man får för priset! :)

På plussidan så kan jag säga att alla plaggen passade mig i storleken som jag valde (32-34). 32 finns ju inte ute i affärerna längre (asdååååligt) så ibland blir 34 för stor för mig, men ibland kan jag faktiskt ha 36 (om jag vill ha pösiga kläder). Sen så var alla plagg i hyffsat bra kvalité. Får se hur dem känns efter 1-3 gångers tvätt, man lär väl märka liksom ;)

Har ni beställt från Bon Prix någon gång? :)

Hello My Winterwonderland










Imorse när jag vaknade så var jag nyfiken på hur mycket snö det hade kommit under natten, så jag drgo upp rullgardinen och blev inte de minsta förvånad. ALLT var snötäckt! Bilen, vägen, gången, allt! Ser ju riktigt mysigt ut, eller hur? Men det är säkert svinkallt och rått ute :/

Idag ska jag jobba från 12-17 som vanligt. Jobbade inte förra helgen, så kommer känna mig lite halvdålig idag och måste nog komma in i stressen och rutinerna igen. Lunch idag blir en FET KEBABA! Man måste ju unna sig någonting ibland? :)

Så länge man tränar och inte sundar hela tiden så tycker jag att man får stoppa i sig precis vad man vill (utom smör på mackan såklart... det är äckligt!) Brukar ni unna er något gott ibland? Godis, nötter, läsk? tell me!

Fransk manikyr

Hello!

Idag tog jag bort den gamla designen på mina naglar och gjorde fransk manikyr istället. Blev ganska snyggt faktiskt och är relativt nöjd. För att ha gjort det på fri hand och utan mallar så fick "fransk manikyr pennan" högsta betyg av mig :)



Bild lånad från google

Hoppas ni haft en fin kväll!

Nytt från MQ

Igår kände jag för att shoppa lite och få en liten "shopping-kick". Gick in en snabbis på MQ och ryckte åt mig en topp och åkte sedan hem för att vara superlycklig! Vad tycks? :)



ss



Jag älskar den grädd-rosa färgen och den söta urringningen med de små knapparna! 70% rea så från 399:- till 119:- Ett riktigt kap!

Detta blev alltså dagens outfit! :)

Lost och Bus

Plugg plugg plugg...

Har suttit ca 1,5 timme med naturkunskapen i skolan och typ 1 timme hemma. Det går framåt i alla fall och jag hittade 3 riktigt bra och roliga filmer som handlade om immunförsvaret, nervsystemet och matspjälkningen. Tycker att det är lättare att  lära mig om jag ser på roliga videos istället för att bara läsa.

Nu har jag precis ätit lite middag, duschat, smörjt in mig med brun utan sol och ska kolla på Lost. Förtjänar det efter en lång dag i skolan och efter mycket plugg. Måste få koppla av och stressa ner lite!

Imorn tänkte jag plugga, sola och göra fransk manikyr på naglarna (riktigt tjejigt, i know!)



Pyjamas - check!

2 nya skor

Yes!

När jag snabbt städade ur mitt skåp igår för att leta efter en bok så hittade jag 2 par skor som jag inte har använt på ett år :O ! OMG vad glad jag blev! Ett par lårhöga stövar och ett par stövlar med fin, ganska låg klack. Sköna som fan att gå i, men halt ut nu så... :/

Skogalen tjej, yes!

Jag har över 60 par skor, yes! ;)


Finns det något bättre än skor?, Nooo

- 1.2 kg

God morgon!

Viktresan fortsätter. Har ångest eftersom att jag inte tränat på 2 dagar, idag blir det inte någon träning heller eftersom att jag slutar halv 5 och måste verkligen plugga efter det, men på fredag, söndag blir det träning så iallafall 3 träningspass + skolgympan som var yoga.

Startvikt: 47.3 kg
2 feb: 46.1 kg
Målvikt: 42-44 kg

Jag har en liten bit kvar att nå min målvikt. Pratade med en kompis som kan mycket om träning och hälsan och fick redan på att det kanske inte går att gå ner så fort i vikt nu eftersom att jag har så mycket muskler på kroppen, så det är mer "midjemått" och andra mått man ska tänka på så att man verkligen ser att kroppen blir mindre.

Dagens thinspo:


Jonas Gardell - Ett ufo gör entré



Tänkte bara tipsa er om en väldigt bra författare, nämligen Jonas Gardell. Jag har läst 2 böcker av honom tidigare, Jenny och En komikers uppväxt, som båda har varit väldigt bra. Så nu är jag alltså inne på min tredje bok av Gardell - Ett ufo gör entré och jag hoppas på att den är lika bra som de andra böckerna!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av lost säsong 5 och sen ska jag lägga mig i sängen med boken och en kopp thé. Låter det sweet? Yes! :)

Svar på bus-fråga

Hej!

Just nu sitter jag i skolan och har precis pluggat klart. Blev att läsa naturkunska och svara på alla frågorna till provet som är på tisdag nästa vecka. Rätt segt eftersom att det tog 2 timmar. Trött? - Ja!

Sitter kvar i skolan för att Dagy har öppet hus och jag måste vara med på musiken. Rätt segt, ja!

Men jag fick en fråga om brun utan sol från Clara som undrade "hur jag får en jämn färg som ser naturlig ut?".

Mina tips är att innan du börjar använda BUS så scrubba huden överallt, var noga med anklar, axlar, hals och andra områden som ofta blir torra eller är utstickande. Därefter brukar jag applicera en vanlig body lotion på huden, låta de torka in och efter en halvtimme typ, applicera brun utan sol. En för kroppen och en annan för ansiktet för att få bästa resultat. Jag är jättenoggrann så att det blir så jämt som möjligt.

Nästa dag så duschar jag först, scrubbar och sen applicerar allt igen. Tänk på att man ser inte resultatet från brun utan solen förrän efter någon/några timmar. Jag använder Aco's som är väldigt effektiv och ger en snabb gyllenbrun färg!


Nyttiga solrosfrallor

Här har ni det superduper enkla receptet till mina nyttiga solrosfrallor! Receptet ger ca 32 frallor och går att frysa in!

Detta behövs:
(32 frallor)

50 gram jäst för söta degar
5 dl vatten
0.5 dl olja (valfri)
1.5 tsk salt
2 msk brödsirap
3 dl solrosfrön (naturell eller saltade)
6 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl

+ gärna en köksmaskin att blanda degen i

Gör såhär:

Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, solrosfrö, rågsikt och det mesta av vetemjölet (ca 7 dl). Arbeta till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar några minuter.

Låt jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.

Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13-16 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.

Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 225°C ca 10 minuter.

 

 

 

Mumsigt värre.... ;)


Barbie


RSS 2.0
bloglovin