10 enkla hårtips till friskt och vackert hår

Har du alltid drömt om vackert hår utan slitna toppar? Är du en fattig student som inte har råd med dyra skönhetsprodukter eller ständiga frisörbesök? Då bör du läsa det här! I den här guiden får du 10 tips till friskt och vackert hår! :)Såhär ser mitt hår ut just nu! Vackert och inte så slitet va?

10 tips till friskt och vackert hår!

1. Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Vitaminer finns bland annat i frukt och grönt, annars kan man köpa tillskott på apoteket eller hos hälsokosten. Sköt om er!

2. Fönen, locktången och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka 1 gång i veckan minst. Även färgning och blekning sliter mycket på håret!

3. Gör inpackningar en till två gånger i veckan. Om du har väldigt skört hår så behöver du en riktig dunderkur! Köp en bra inpackning, jag gillar produkter från L´oreál Paris. Dessa finns att köpa på varje Kicks! Sitt med inpackningen i en halvtimme.

4. Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera en gång för att ta bort det feta ytterlagret på håret, schamponera en till gång (2 gånger totalt) så att du kommer in till rötterna, det är där fettet produceras. Använd alltid massor av balsam, men inte i hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparnaDe här produkterna använder jag ofta till mitt hår. Got 2 be serien har sedan länge varit en storfavorit i mitt badrum! Sunsilks nya serie med colour protection är också väldigt bra!

5. Klipp inte håret för mycket. Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje-varannan månad och klipper av 3-4 cm så kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om eller be en kompis klippa dig istället. Håll däremot efter och klipp av kluvna hårtoppar.

6. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer. Ha inte håret uppsatt för mycket!

7. Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt. Själv sover jag oftast alltid med tofs eller fläta.

8. Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar. Om du har svårt att kamma ut håret även efter balsam och inpackning så finns det balsamspray att köpa som är väldigt effektivt!

9. Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Ofta 3-4 år gammalt. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i spets eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

10. Ricine olja hjälper till så att håret kan växa bättre. Istället för 1 cm per månad så växer det 4 cm! Man tar lite i handen, gnuggar in i hårbotten och drar sedan ut i topparna. Låt sitta i 30 minuter, 3 ggr i veckan och skölj sedan med schampoo och balsam.

Kommentarer
Postat av: Fo

SV: Tack så mycket. :DUrsäkta för det sena svaret, min dator har krånglat så jag har ej kunnat hantera kommentarerna.

2012-02-24 @ 17:50:57
URL: http://fotohund.blogg.se/
Postat av: Malin

Har du några planer för helgen? :)

2012-02-24 @ 18:38:13
URL: http://nightmarecandyy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -