Seg & trött

Nu har jag precis kommit hem från corepasset och hunnit äta lite fisksoppa! Det var jätteskönt att få i sig lite mat efter ett ganska så tungt pass för bålen, balansen, ryggen, benen, rumpan och magen. Jobbigast var nog plankan eller när vi gjorde situps (min svaghet...) men det är bara att träna upp bålen och magen så blir man stabil och stark!

Jag är sjukt seg nu och vill bara lägga mig i soffan och kolla på tv och typ somna. Blev galet trött i hela kroppen och fick lite ont i ryggen, undrar om det är positivt eller negativt? :) Känner i alla fall att jag har fått sträcka på ryggen rejält idag!

Strawberry Surprise (alkoholfri)

Skulle inte sitta helt fel med en Strawberry Surprise nu! Muuums

Core pass!

Bokade ett corepass alldeless nyss som jag ska åka iväg på lite senare idag. Har aldrig gått på core förrrut så det ska bli kul att testa! Idag har jag mest degat framför datorn, kommenterat bloggar och kollat på "sol, fest och oroliga föräldrar" och skrattat en massa :) Måste byta om och fräscha till mig lite innan jag drar iväg till träningen!

Så här beskrivs CORE på friskis och svettis hemsida:

Core
funktionell träning med fokus på bålstabilitet
Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående.

Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg. mage, bålstyrka och stabilitet.

Core har ingen uttalad konditionsträning, så komplettera gärna med t ex spinning, jympa, stavgång, jogging eller liknande.

Passets nivå utgår från medelnivå, men många övningar kan du välja att göra både mer eller mindre krävande utifrån ledarens instruktioner.




Sol, fest och oroliga föräldrar avsnitt 8

Har suttit vid datorn ett bra tag nu och skrivit ut Cv:n + personliga brev! Imorn blire att söka jobb hela dagen i hela jävla täby centrum! :)

Nu blire att titta på sol, fest och oroliga föräldrar (säsong 1, avsnitt 8).



Riktigt roligt program måste jag säga ;) Så jäkla kul att se alla fulla och när de skämmer ut sig, hahaha :D


Svar på kommentar - tjejbandet Emeley!



Svar:

Nej, tyvärr skriver jag aldrig om Emeley längre eftersom att vi har slutat repa med bandet. Alla har gått sina egna vägar istället för att spela tillsammans. Jag spelar självklart trummor både i skolan och hemma men repar aldrig med något band. Skulle väldigt gärna spela i ett tjejband igen eftersom att det är väldigt skoj och tjejer får såpass mycket mer uppmärksamhet än killar på scenen när man verkligen är bra på det man gör ;)



Photoshooooots.....

Vi repade och spelade väl tillsammans i ca 2 år och på slutet gick det riktigt segt eftersom att vi aldrig kunde komma överrens om låtar, spelningar, tid för rep och annat skit, så det brast till slut. När vi spelade tillsammans så hade vi under det första året typ 1-2 spelningar i månaden och allt flöt på väldigt bra! Vi kom 3:a i en av Stockholms största musiktävlingar och vi tävlade även i andra tävlingar och gick vidare rätt så långt :)


Final rockbandskuppen. Video med över 850 visningar!



Vi fick chansen att bli intervjuade och spela in en kortfilm i samarbete med Solna ungdomscafé och åka till Norge och lira på Europas största ungdomsfestival Kjellern Rock! Här kan ni se VIDEON! på youtube med över 700 visningar! :)

Våren förra året fick vi också chansen att åka till Sundsvall och spela och blev intervjuade och plåtade av Sundsvalls tidning). Spelningen där var grymt rolig även fast jag var magsjuk... Fick även passa på att träffa DREGEN!


Bilden från Sundsvall



När vi repade så gjorde vi det 1-2 ggr i veckan ca. 3 timmar ena gången och ca 1 timme andra gången för att hålla uppe tempot och låtarna. Men som sagt, mot slutet så prioriterade vi skolan före bandet och repade inte alls mycket!

Vi har även spelat in i studio 4 gånger, då 3 av gångerna blev något vi ville ha kvar. Alla låtarna finns fortfarande kvar på http://www.myspace.com/emeleytheband så ni får gärna gå in och lyssna och säga vad ni tycker om oss!:)

So, I had the time of my life med Emeley! Det var väldigt roligt att spela tillsammans och ta alla bilder, spela, repa och skratta! Skratta gjorde vi HEEELA tiden ;)




Så Emeley's over --> ensam tjejtrummis letar nytt tjejband!


Visitkortet

Höstlov: Veckoplanering

Höstlovet har startat! Wohooo :)

Men jag har ändå mycket att göra, som ni ser i min veckoplanering, haha (!).  Något att göra varje dag... lite segt kanske men vi får se om jag hinner med alllt, vilket jag hoppas!

Har ni också ett fullspäckat schema på höstlovet eller ska ni bara slappa i en solstol på Bahamas? ;)


Tävling! Vinn 2 spalampor från Smartasaker.se

God kväll!

I den här tävlingen kan du vinna 2 st spalampor från Smartasaker.se. Mysigt att ha nu i höstmörkret i badkaret eller att fästa på väggen i duschen! Tävlingsreglerna är lätta och man kan medverka med eller utan blogg!

Tävla såhär:

1 lott: Skriv "jag är med" :)

3 lotter: Gilla Smartasaker på FB. Det kan ni göra HÄR!

5 lotter: Skriv ett inlägg på din blogg/fb/twitter/bdb whatevah... och tipsa om tävlingen! Skicka länken till ditt inlägg i samma kommentar.

Låna gärna texten: " Jag tävlar hos Lindshe om 2 st spalampor från Smartasaker! Tävla du också :) "

OBS! Skriv vilka lotter ni har gjort, 1 3 eller 5 så jag lätt kan räkna lotter sen! :)

 

Tävlingen pågår 30 okt - 7 nov!

Vinnaren av ett smycke från RikkEDesign

Hejsan! :)

Nu har jag äntligen dragit en vinnare ur min tävling "Vinn ett halsband/armband från RikkEDesign.com.

Med 80 lotter totalt med i tävlingen blev den lycklige vinnaren *trumvirvel*....

Lott nummer: 68 (den tävlade hade 5 lotter och numrena var 66, 67, 68, 69, 70)

http://flinkan69.bloggplatsen.se/

Stort stort grattis till dig! :D Hoppas verkligen att du gillar armbandet/halsbandet du får hem sen!

Flinkan69 valde denna produkt:



Har kontaktat dig via mejl så att det inte blir några missförstånd! :)

3 timmar senare...

... vaknade jag upp i soffan, eller rättare sagt, mamma väckte mig! Dumma dig!

Låg i min soffa med täcke och kudde och tittade på "bee movie" och det var nog allt lite för skönt och gosigt där under så jag somnade efter halva filmen! Hatar när det händer mig, man har aldrig någon aning om vad som händer där emellan början och slutet.. typiskt mig säger jag bara!

Sjukt sliten från den galna natten på Aveny och utan sömn så blir man så jäkla trött! Tror att jag sov typ 4,5 timmar inatt så de där 3 timmarna extra hemma behövde jag verkligen få sova ut på! Nu är jag pigg och tänkte kommentera lite bloggar.

Puss puss ♥


Halloweenhelgen på Aveny

God morgon! Jag har precis piggnat till och åkt hem från Rebecca i stan. Galet trött och sliten var jag när jag vaknade imorse, knappt sovit något alls, kankse 3 timmar eftersom att Clara snarkade så jäkla högt och mycket!

Men men, igår blev det utgång och jag och tjejerna drog till Aveny (kungsgatan/stureplan) och partajjade lite. Vi förade hemma hos Rebecca med dricka och hög musik och sen drog vi till Aveny och dansade till ännu mer och högre musik! Mysig lokal men jävligt mycket folk eftersom att det var halloween edition och löningshelg så man fick dansa rumpa mot rumpa med de flesta!

Jag hade det asskoj även fast jag inte fick lika mycket uppmärksamhet som jag brukar få när jag är ute, men det är väl för att jag har blivit brunett i guess... Som blondin har man ju roligare, right ;) Men det var första gången på länge som alla vi tjejer stod kvar och dansade tillsammans, ingen gick iväg med någon kille, amazing för att vara oss! :)



Dock vare ett mongo som typ var polack som stod och stirrade på oss när vi dansade och bara verkligen kollade och log. Han var jätteful och JÄTTESKUM! Han förstod verkligen inte att vi inte ville prata/dansa med honom så när vi gick ifrån honom så gick han bara efter.... Han var nog stört full och säkert hög också, haha. Tillslut så var det en tjej som sade till vakten att han var störd i huvudet så han blev utslängd! Bäst för alla! :)

Till slut kom " everyday i'm shuffling - låten" och jag fick shuffla! Många hängde på och så shufflade jag och killarna tillsammans! Det var väldigt kul :) dock vare svårt att shuffla i klackar... men det gick!

När vi drog hem så gick vi förbi svampen och ner mot östermalmstorg 's tunnelbanestation där det fanns en kille som pratade i telefon. Först såg han Rebecca och sa "oj jävlar vilket kex" sen såg han alla oss andra i gänget och ba "fööör många snygga kex" i telefonen till sin kompis. hahaha, guud vad vi garvade! :D



Nu "passar jag in" i gänget som brunett....


Jobb 12-17

Hej hej!

Idag ska jag jobba 12-17 och drar sedan vidare till stan för att möta upp tjejerna vid t-centralen! Det blir middag på donken (nyttigt, jag vet....) och sen hem direkt till Rebecca och föra + fixa oss för att sedan gå ut! :)

Vi har inte bestämt ställe än, men har skrivit upp oss på ETT ANTAL gästlistor, haha (!) så jag hoppas att vi kan komma överrens om något bra ställe så att alla blir nöjda och belåtna.

Hoppas att ni får en underbar dag! Själv får man slita på jobbet.... *fjuuu*


Halloween edition!

Halloweeeeen!

Igår tog jag bilen till Elin och hade det trevligt med mina vänner! Vi gjorde middag tillsammans och flummade runt i köket. Fläskfilé, pasta och hemgjort mumsig sås med sodastreamad hallon/persika och blåbär/lime lättdryck. Efterrätten hann vi tyvärr inte med, så den får vi ta nästa gång!

Efteråt tittade jag på när alla skulle göra sig i ordning till halloweenpartyt som de skulle till sen och jag blev lite sugen på att följa med jag också... Men men jag åkte hem istället och somna på stört! :)

Njut av de vackra bilderna!



Elin - Häxa Clara - Djävul Linnéa - Pumpa Fabian - Ond vetenskapsman Louise - Rödluvan Rebecca - Fé


Rebecca


Fabian, Linnéa, Clara


Louise

Elin


Och jag fick också pröva Claras djävulska peruk! :D Snyggt va?!

Lindshe blondin -> brunett!



Blont och lockigt



Brunt och platt

Vad tycker ni om min nya hårfärg? :) Passar jag bäst som blondin eller brunett?


Hemlis!



Nu undrar ni allt vad jag har hittat på för hyffs denna gång va... ;)

Vad tror ni att jag sitter och håller på med?

Händer ikväll jao?

Sitter och funderar på vad man ska göra ikväll...

När jag kommer hem från skolan, typ vid halv 4 så ska jag väl äta lite mellis och så. Sen ska jag ta bilen till Elin för att äta lite middag, men sen ska de iväg på "halloweenfest" men eftersom att jag jobbar imorn och känner mig trött rätt tidigt så drar jag hem direkt efter middagen! Frågan är vad man ska göra då :)?

Vad brukar ni göra på fredagskvällarna? E det fredagsmys som gäller med film, chips och läsk? Eller kör ni på den lite nyttigare varianten som jag: grönsaksdipp, kesella eller naturgodis? :D



Reser ni iväg på höstlovet?



Tycker det är rätt orättvist när alla ska resa bort på höstlovet och jag får stanna kvar hemma utan mina vänner i Sverige! :( Ska ni resa bort på höstlovet? Vart? :D

Men jag har såååå mycket planerat och såååå många jag ska vara med så jag har knappt tid för mig själv på lovet, rätt jobbigt!

Statistik 28 okt!

God morgon! :D

Imorse var jag extremt trött när jag vaknade, usch usch! Men nu har jag fått i mig lite frukost och är piggare. Håller dessutom på att välja kläder och ska snart sminka mig :)

Har märkt på senaste tiden att mitt besökarantal har ökat massor! Roligt är det såklart tycker jag och typ när jag började blogga, så blev jag glad om jag hade 10 besökare per dag, nu har jag nästan 300 per dag och är väldigt glad över det och att jag har lyckats med något :) Redan kl kvart i 7 så har jag 15 besökare, som jag förr hade på en hel dag, visst är jätteskoj?

Tack till alla som läser och stöttar mig och min blogg! Ni är amazziiing :)



Årets första julmust




Har precis kört hem från gymmet och är död i mina ben/rumpa/rygg. Det blev ett blandpass idag på Friskis och svettis Åkersberga eftersom att jag lade ner träningen i 2 veckor och satsade allt på skolan. Kände att jag behövde en liten mjukstart både i förrgår och idag med lite blandade ben, rumpa, rygg, armar, mage övningar, dock mest sats på ben/rumpa.

Avslutade hemma med att öpnna ÅRETS första JULMUST! (Apoterkarnas light såklart....) Den är bäst och man får julkänslor när man dricker den men man kan aldrig komma på vad det är för skillnad på julmust och cola även fast smakerna är väldigt olika. :)

Har ni smakat på årets första julmust än? Smakade det vinter? :)

Dags för träning!

Tjena tjena!

Haft en lång dag i skolan idag men bara 3 lektioner... Var i Arninge med pappsen och handlade lite mat och ny hårfärg till mig, vilken färg tror ni det blir denna gång?.... ;)

Nu ska jag bara ta något snabbt att äta och sen sticka iväg till gymet! När man en ggn tränat, kan man aldrig få nog ;) träna träna träna träna... bygga muskler och bränna fett!





Triceps och axel övningar jag gör!

Gör chailatte hemma!



Har du alltid drömt om att göra din egna chailatte hemma? Följ guiden nu och se hur jag gör :)

1. Köp chailatte pulver från Espresso house eller annan chailatte essens.

2. Ta ett ganska stort glas/kopp som på bilden.

3. Häll i ca. 2 matskedar av pulvret / essensen i glaset.



4. Koka upp vatten och fyll 1/4 del av glaset (för krämigare konsistens) eller 1/2 glaset för mer mjölkig/vattnig konsistens. Blanda!

5. Skumma/koka/värm mjölk. Hörde att det finns mjölkskummarmaskiner att köpa, men det funkar lika bra att koka mjölken! Häll på mjölken och rör om!

Jag använder mig av vanlig arla mjölk men vet att de på Espresso House använder sig av "Latte art".

Om man vill ha den extra lyxig så kan man toppa med vispad grädde och lite kanel/kardemumma!

I'll fight for you

Dags att åka till skolan!

Senare idag kommer ett inlägg om hur jag gör min chailatte hemma! :) Ni får ta och kika in då och lära er hur man gör ;)

Efter skolan ska jag åka iväg till Arninge med pappsen och kolla på färg till mitt nya rum! Nu ska det renoveras!

Massage någon?

God morgon!

Vaknade i och med att jag var värsta kissnödig och hade nackont :( Måste ha sovit på ett jättekonstigt sätt inatt och nu vill jag bara ha massage! Men som tur är så blir det en ganska chilldag i skolan med bara 3 lektioner; naturkunskap, svenska/projektarbete och sen kör. Tråkigt att man då börjar 10:40 och slutar 16:25... Dagens består alltså bara av HÅLTIMMAR!



Hoppas att ni får en underbar dag :D

Lindshe is a shuffling girl



Lindshe is a shuffling shuffling girl... dancing all over the world... haha :)

Nu ska jag tjata lite till om dansstilen "shuffling" som jag precis håller på att lära mig. Har bara övat 3 ggr , kanske 10 minuter varje ggn så är absoltut inget pro (: Men det löser sig sen när man har övat ett tag!

Väldigt jobbig dansstil då man rör sig och "småhoppar" hela tiden. Så man orkar inte hålla på mer i en låt kanske , sen får man vila någon låt och sen köra en låt till osv...

Lycka till med att shuffla! (:

Everyday i'm shufflin'

Hello guys!!

Glömde skriva förrut att jag skulle jobba idag efter skolan... 15.00-19.00 jobbade jag och kom hem för ett tag sen! Satte mig ner med familjen och käkade lite grillad kyckling med vitlöksbaguette, mums vad gott det var!

Nu tänkte jag byta om till rosa hotpants och ett svart linne och shuffla lite till "everyday i'm shuffling låten" (party rock anthem). Vill verkligen lära mig och ska göra allt för att bli så bra som möjligt!



Fancy dance dance dance!

Vill ha just nu : Gina Tricot byxor news




18:e skon

Svarta vinter nikeskor med ullvaddering inne! Mysiga och sköna när det är kallt ute! :)


Pink sexyy lipz!






Idag körde jag på fluffigt rosa läppar :) Vilken färg på läppglans/läppstift tycker ni är finast?

Svart, lila, rosa, rött, gult, orange, blått, korall? mm.... Lippzzz :D

Killar - se hit!



Winter Collecion på H&M är här! Extra varma kalsonger för killar, fashionistas och gays! ;D

Vad säger ni grabbar? Tar ni på er de här i vinter för att hålla er varma? ;)

Utseendefixerad

God morgon! Har ni sovit gott? :)

Sov faktiskt otroligt bra inatt och eftersom att jag gick och lade mig typ halv 9 igår så hade jag sovit i ca. 10 timmar när jag vaknade imorse, snacka om att det var skööönt att få sova ut! Så skönt när jag inte har något individuellt val på morgonen och slipper ta sju bussen och gå upp kl.6 !

Jag har i alla fall precis sminkat mig och har känt mig extremt utseendefixerad på sista tiden. Känner att jag alltid måste vara fixad med smink, kläder, parfymer osv. 19372937 lager spackel , primaballerina kläder och några sprut parfym så är jag fitforfight för en vanlig skoldag!



Idag - Håret uppsatt i en knut, Brunpuder wohoo, rosa läppstift och rosa velourtröja!

Myza myza babes ♥

Vetenskap och kunskap?

Gränsen mellan vetenskap och ovetenskap är ofta svår att dra. Inom vetenskapsteorin kallas problemet med att avgöra vad som är vetenskap eller inte för demarkationsproblemet och har behandlats av filosofer som Karl Popper och Thomas Kuhn....

Fan vad filosofi är TRÅKIGT! :D Mamma och jag har precis börjat skriva min uppsats som ska lämnas in imorn och det går segt seg segt eftersom att jag har galet ont i huvudet (haft det sen jag vaknade imorse) och jag är bara såååå trött på livet igen. Men SNART är det LOOOOOV och då får jag väl ÄNTLIGEN koppla av! Och efter lovet så är det BARA 6 veckor kvar till JUL! Och då får man ha KUL!!!! :D

 


17:e skon

Fake converse igen... använda typ 2 ggr :) Jag gillar mönstret på dem, men den tiden är förbi nu och jag vill vara mer stylish! :) Synd att ingen av mina kompisar har storlek 36...

Dessa från skopunkten också ;)


Min dator dampar

Hello!

Min dator dampar lite och gör inte som jag vill! :( Det här inlägget ska egentligen ligga före "B. Kaulitz förändring genom åren" men det hamnar efter... konstigt! Så att ni vet! :)

Idag har jag prov i naturkunskap andra lektionen och sen lite andra tråkiga lektioner och till sist gympa! Wish me luck girls! ;) ♥



Nyvaken och nyduschad Lindshe!

zZzzZzZzzZzz...... vill bara soooova meeer! :D


B. Kaulitz förändring genom åren (2003-2011)



Bill Kaulitz från Tokio Hotel ändrar utseende som tjejer byter underkläder! Ser ni vilken förändring han har gjort genom åren?

2003 såg han ut som Johan Palm från idol (om ni minns honom...)
2005 såg han ut som Lisbeth Salander
2008 som en påfågel
2011 som en fulare version av Brad Pitt!

Själv gillar jag hans utseende bäst år 2006. "Emo boooy" :)

Dagens outfit 24/11







Vit skjorta - H&M
Blå stickad tröja - Gina Tricot
Stickade Uggs - England
Blåa tighta jeans - H&M barn

Och så lite curly curly hair på de ;) vad säger ni? Tjuuusigt?! :)

16:e skon

Röda låga "Fake converse". Väldigt sköna att gå i och lite cool snörning (bara över halva skon).
Sköna att styla till en vit klänning på sommaren eller bara jeans och en snygg tisha!


weheartit.com








I just need to be a little crazy

You're on your knees,
beggin' please
'stay with me'
But honestly,
I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now,
I'm thinking 'What the hell'
All I want is to mess around,
and I don't really care about

If you love me, if you hate me,
you can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now,
whoa 'What the hell'



Curly hair

God morgon! Fick typ panik imorse när inte blogg.se servern funkade, märkte ni också det??...

Igår hade jag lite tråkigt på kvällen efter att jag hade pluggat så jag bestämde mig för att locka håret! Så här såg det ut imorse när jag vaknade. :) Lockarna höll sig och det behövs bara sprayas på lite mer hårspray så ser håret perfekt ut!

Nu ska jag klä på mig och fixa sminket! Pusspuss





haha, bry er inte om min fula tröja! (:

Miley Cyrus - dålig förebild?



Efter att ha sett den här videon och många fler på den unga sångerskan "Miley Cyrus" så har jag insett att hon är en ganska dålig förebild till unga tjejer. Ser ni hur fult hon klär sig på scenen och hur hon rör sig? Ska hon uppmuntra unga tjejer till att se ut så där tycker jag är helt fel. Gillade Miley när hon var mindre och mer oskyldig! Eller som "Hannah Montana" :)



Miley Cyrus lillasyster Noah klär sig inte heller så snyggt. Har hon också fått sin inspiration från Miley må tro...?

How to dance shuffle

Satt och "shufflade" runt lite på olika videos och massa musik på youtube och hittade dansstilen "shuffling". Ni vet "everyday i'm shuffling..." från party rock anthem. Det är en asscooool dansstil och jag har blivit helt beroende av den! Ska verkligen försöka lära mig att dansa såhär! :)

Här har ni en video med steg för steg till party rock anthem låten! Wish you and me good luck ;)



15:e skon



Vaclra röda skor från skopunkten om jag inte minns fel :) skön klack att gå i, välanvända som ni ser! Dock kan man inte gå i dem när det är halt ute för då halkar man och slår ihjäl sig! ;D

Inkscape



Har precis pluggat klart typ och försöker koppla av med annat en stund! Har försökt mig på att jobba lite i inkscape (typ som illustrator) och det är sjukt jäkla svårt alltså! :) haha, vet inte ens hur man sparar i jpeg fil? Någon som kan det här programmet? Fick ta en printscreen och lägga in i paint och spara bilden via den vägen, fail!

Men visst blev bilden vacker? ;)


Grundkurs genetik 2

Allel

En av två eller flera varianter av en gen. Vilken av genvarianterna man har påverkar t.ex. vilken hårfärg eller blodgrupp man får.



Aminosyra

Byggstenarna i proteiner. Det finns totalt 20 olika aminosyror, varav åtta är essentiella (se essentiella aminosyror).

Budbärar-RNA
Då informationen i en gen ska användas för att bilda ett protein skapas en kopia av genen. Denna kopia kallas budbärar-RNA (eller mRNA) och transporteras ut ur cellkärnan där den fungerar som mall för hur ett visst protein ska konstrueras.

Cell
Livets minsta enhet. Ett utrymme, omslutet av ett membran, som innehåller en komplett uppsättning arvsanlag för sin art, plus de proteiner och andra ämnen cellen behöver för att överleva.

Cellmembran
Ett starkt och smidigt membran som avgränsar cellen från omgivningen. Består av fosfolipider och proteiner.

Cellvägg
En hård och stark yttervägg utanför cellmembranet som skyddar cellen från omgivningen och ger den en fast form. Växternas cellvägg består till största delen av cellulosa, medan bakteriecellväggen huvudsakligen är uppbyggd av peptidoglykan. Djurceller saknar cellvägg.

Eukaryot
En organism vars DNA omsluts av en cellkärna, dvs. växter, djur, människor, svampar och protister. Ordet härstammar från grekiskans eu=äkta och karyon=kärna.

Fenotyp
De observerbara egenskaperna hos en organism som t.ex. hårfärg. Kan vara morfologiska, biokemiska, fysiologiska eller beteendemässiga. Jämför genotyp.

 

Genotyp
En organisms genetiska uppsättning. Syns i fenotypen.

Kromosom
En kromosom är en DNA-molekyl. Hos växter och djur ligger DNA-molekylerna i cellkärnan, men då cellen ska dela sig upplöses det membran som avgränsar kärnan, kromosomerna hamnar ute i cellen och lindar samtidigt ihop sig till korvliknande strukturer som är möjliga att studera under mikroskop. Dessa strukturer bildas av varsin DNA-molekyl och ordet kromosom associeras ofta med dessa strukturer.

I dett fall XY = KILLE. XX= TJEJ

Kvävebas
Gemensamt namn för de molekyler (förkortade A, T, G och C) som bygger upp DNA och RNA. Samma sak som nukleotider.

Mutation
Förändring i DNA. Förändringen kan ske i enstaka nukleotider som då byts ut, försvinner eller tillkommer. Detta kallas punktmutationer. Vid strukturella kromosomförändringar kan hela segment av DNA försvinna (deletion), uppstå i flera kopior (duplikation), kopieras och integreras på annan plats i genomet (insertion) och inverteras. Även delar från olika kromosomer kan byta plats något som kallas translokation. Till mutationer räknas ibland även förändringar i kromosomtal.

Nukleotid
Gemensamt namn för de molekyler (förkortade A, T, C och G) som bygger upp DNA och RNA. Samma sak som kvävebas.

Prokaryot
En taxonomisk grupp av organismer, t.ex. bakterier, som saknar det kärnmembran som omsluter eukaryota organismers kärn-DNA. Ordet härstammar från grekiskans pro=före och karyon=kärna.

Proteiner
Molekyler som utför nästan all aktivitet som sker i levande organismer. Består av byggstenar som kallas aminosyror. Människan har 20 st aminosyror.

RNA
Ribonukleinsyra, ett molekylslag som påminner om DNA och spelar flera viktiga roller i de processer där informationen i DNA-molekylen används för att bilda proteiner.

KÄLLA

Bra hemsida -- > http://www-genvagar.slu.se/
Ännu bättre hemsida -- > http://www.eurogentest.org/patient/leaflet/swedish/chromosome_changes.xhtml


Grundkurs genteknik

Proteiner


Allt liv präglas av aktivitet. Fåglar flyger. Barn skrattar. Näringsämnen bryts ner. Små byggstenar formas till nya ämnen. Signaler skickas ständigt fram och åter.

All denna aktivitet utförs av ämnen, som kallas för proteiner. De är de levande varelsernas maskiner: De bygger, river, skapar rörelse och tar emot signaler.

Eftersom varje protein bara kan göra en eller ett par olika saker behöver alla levande varelser många olika proteiner för att fungera. En tarmbakterie behöver ungefär tusen olika proteiner. Människan i storleksordningen femtiotusen.


Gener


Liksom alla maskiner slits dessa proteiner ut efter ett tag. Den levande varelsen måste då bygga nya proteiner, som ersätter de utslitna. Som måste se likadana ut som de gamla gjorde.

För att kunna göra detta, måste hon ha någon slags instruktionsbok, som talar om hur hennes olika proteiner ska se ut. Som talar om hur hon ska bygga dem.

Denna instruktionsbok kallas för hennes arvsanlag. En liten del av arvsanlagen, som innehåller beskrivningen av ett protein, kallas för en gen. En gen är alltså beskrivningen av ett protein.

DNA


Dessa arvsanlag består av ett ämne som kallas för DNA. Det är ett avlångt ämne. Som är uppbyggt av en lång kedja av fyra byggstenar: A, T, G och C.

Informationen i arvsanlagen vilar i ordningsföljden av dessa fyra byggstenar längs en DNA-kedja. ACC betyder en sak. TGA något helt annat.

Generna använder alltså ett språk med bara fyra bokstäver. Ett språk, som är gemensamt för alla levande varelser på jorden. Så att en tarmbakterie inte har något problem att förstå en mänsklig gen. Och en potatisplanta kan läsa en gen från torsk.




Genteknik



Under de senaste åren har genteknikerna lärt sig att klippa och klistra med DNA-molekyler óch föra in DNA-molekyler i de flesta olika levande varelser.

Man har till exempel tagit genen för människans insulin och satt in den i en bakterie bredvid en DNA-bit. Den sade åt bakterien att bilda jättemycket av proteinet.

Och bakterien lydde. Den tillverkade stora mängder insulin som kunde renas fram och ges till sockersjuka.

På liknande sätt kan man få majs att tillverka bakterieproteiner, som dödar insektslarver. Eller får att tillverka medicin åt blödarsjuka.

Man kallar detta för att genmodifiera. De organismer som på detta sätt får nya gener kallas ofta för genmodifierade organismer. Vilket förkortas GMO.

KÄLLA

beautyfreaks.blogg.se

Hejan! Har ni sovit gott? Det gjorde jag verkligen inte idag...

Kikade in på blogg.se's framsida och hittade en ny blogg! En sminkblogg med väldigt mycket tips, tutorials och masa annat roligt skit! Bloggen heter http://beautyfreaks.blogg.se/ och drivs av 2 roliga tjejer :) Deras presentation av bloggen lyder såhär:

"En skönhetsblogg som skrivs av två galna tjejer vid namn Dejana och Louise, båda födda 1994. Här lägger vi upp sminkvideor, makeuper, skönhetstips, produktrecensioner och massa annat. Vi har inte svårt för att bjuda på oss själva! Hope you like it!"

Helt otrolig att de bara är ett år yngre än mig, men ser mycket äldre ut än mig, haha :)





Otroligt duktiga tjejer och jag är mega imponerad! Go girls, go girls! :)

Cube - sour lemon



Har just kommit hem från jobbet. Det var riktigt slitigt idag och jag e trött trött trött!

Middagen blev serverad för en stund sen och nu sitter jag med lite popcorn och en najs Cube - sour lemon. Smakar som gooodis! Har hunnit kolla klart på 2 avsnitt av lost och nu vet jag inte vad jag ska göra?

Ny tv serie? Streaming film? sova? Chatta?...

Btw,
visst var jag fin i min lilla fläta idag? :)

14:e skon!



Skor som jag typ har använt... 2 gånger? Har för mig att mamma kastade dem :/

Outfit från igår!



Outfit från igår! Fett stylish!


Skinnjacka - Vero Moda
Pälsväst - Cubus
Rutig skjorta - Grina Tricot
Långt svart linne (under) - Gina Tricot
Flätat brunt skärp - Åhléns
Strumpbyxor - Lindex barn
Vita benvärmare - H&M
Bruna stövlar - Sko punkten
Svart portföljväska - Kappahl

Blev riktigt nöjd med gårdagens outfit! Vad säger ni? :)

Tävling avslutad! :)

Hejsan!!

Nu har jag dragit en vinnare i min tävling "Vinn ett presentkort hos onlinedesign.se på 200:- och den lyckliga vinnaren blev nummer 10- http://happyme.blogg.se :)

Grattis grattis! Hoppas att du väljer ut något åt dig själv nu som du verkligen vill ha! Det finns så mycket vackert på hemsidan så det är nog svårt att välja haha... :)

 

AVSLUTAD! :)



Stureplan 2012



Igår drog jag hem till en kompis och drack lite smirnoff ice och käka Ben and Jerrys - Half baked. Muums vad gott det var! Innan vi kollade på filmen "dumma mig" så dunkade vi till Stureplans låten "Stureplan 2012". Ta och lyssna och ni kommer vara beroende snart... :)


13:e skon



Nu var det väldigt länge sen jag gjorde ett "skoinlägg". Har ju en samling av skor med ca 60-70 par! :O OMG! - säger ni säkert... Men det är sant, i'm an addict!

De här fina skorna har jag just kastat för att de gick sönder i dragkedjan :( Men de var väääldigt vackra när de levde! Vackra vinterskor från din sko om jag inte minns fel... :)

-look like Megan Fox-

Idag stod jag på mig och försökte se lika snygg ut som Megan Fox gör i sina glajjor! Hon är verkligen snygg i allt....



Lindshe?




Megan Fox?

Nu tänkte jag städa huset hörrni! Dags att tjäna lite pengar! (:

Steg för steg sminkning: Bloody sunrise



1. Skugga ihop orange och grå på ögonlocket.

2. Använd en snedskuren borste och lägg en svart skugga om en kajal kant. (bild 1)

3. Fyll på med mer grå/svart skugga på ögonlocket och lägg på lite kajal



4. Fyll i med kajal på undre fransraden.

5. Ta den sneda borsten igen och lägg orange och svart ögonskugga under :)

6. Applicera mascara!

Ganska extrem sminkning... Så jag skulle inte bära detta till vardags!

Banta 10 tips!

1.Motivationen
Om du skall lyckas med att gå ner i vikt måste du ha motivationen till att genomföra det.
Det säger sig självt att du inte kommer komma långt i din strävan att gå ner i vikt om du ej tror att du skall lyckas.

2.Sätt upp ett mål
Bestäm dig för vad du har för slutmål och hur du ska nå dit.

3.Unna dig nya kläder
Köp nya träningskläder och bra skor.
Besök en sportaffär där du kan provgå/provlöpa skorna så att du hittar ett par som passar just dig.

4.Undvik stress
Försök att undvika stress, om du kan.Stresshormoner kan göra oss sugna på sötsaker.
Fysisk aktivitet och olika former av avspänning kan minska stresshormonerna.

5.Ta hjälp
Ta hjälp av kompis som kan peppa dig när det går trögt,
alla drabbas vi av motgångar.

6. Storhandla
När du skall göra dina mat inköp:
Skriv inköpslista, storhandla och håll dig till listan.
Handla aldrig när du är hungrig.
Undvik impulsköp och se till att inte ha onyttiga matvaror hemma.
Det som du har hemma äts upp förr eller senare , så enkelt är det!

7.Delmål
Sätt upp rimliga delmål och belöna dig själv när du har uppnått ett delmål.
Tänk på att delmålen inte behöver vara vikt fixerade.
Förslag på delmål kan vara snabbare tid på power walken ,fler träningspass eller varför inte längre cykel tur.

8.Träningskompis
Skaffa dig en träningskompis som bor i närheten, det är både roligare och
enklare om man är två när man tränar.Det viktiga är inte att du hårdtränar
utan att du rör på dig regelbundet åtminstone 30 minuter 3 gånger i veckan, men helst varje dag för att skapa goda förutsättningar för din viktminskning.

9. Försök att ha kul
Fokusera på det positiva och ha roligt, stirra dig inte blind på vågen!
Du kommer att gå ner i vikt och må bättre!

10. Börja nu
Hitta inte på några ursäkter börja din förändring idag!



Killar får ju lättare snygg mage... :/




3 timmars plugg

God morgon! :D

Igår kom jag hem typ 15:10 och började plugga då. 3 timmar senare (18.10) hade jag pluggat klart allt och var typ helt död. Seriöst, det är inte okej att behöva plugga så mycket varje dag????

Den här veckan har jag haft/kommer att ha:

Måndag: -
Tisdag: Svenska bok utläst
Onsdag: Filosofiprov
Torsdag: Designuppgift klar
Fredag: Engelska redovisning, religionredovisning, kultur och idéhistoria prov/uppsatsskrivning, samhällsprov, kör-konsert

Något till varje dag, plus att nästa vecka på tisdag har vi naturkunskapsprov som man måste börja plugga till redan nu för att inte hamna efter.... SEGT som bara den är livet just nu!

Paket rullar in som det ska...

... det går bra nu,kompis det går bra nu ;)

Idag kom det ett litet paket till mig och jag blev såklart superglad! Älskar att få paket som ni säkert redan vet.... höhö det rimmade ;)

Jag vann för inte så länge sen en tävling hos VANITAS och fick hem mitt pris idag från Scandinavian Health and beauty.





Jag vann ett Eye lash serum - For naturally long eyelashes från märket Super glandin.

Bruksanvisning:
Applicera serumet på ögonfransarna (fri från makeup) en gång per dag (på kvällen) i minst 30 dagar. Applicera längs med  övre fransraden.

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag prova serumet på en gång! E så himla nyfiken :)

Studion för ett år sen







Me me me!







Elin Elin Elin!

Ni hittar hennes blogg HÄR! :)

Längtar redan nu till vår photoshoot som vi ska göra efter höstlovet i studion! Riktigt fina och smaskiga bilder kommer vi bjuda på då ;)

Ps. ingen bild är redigerad! Så ni vet.

Ashley Tisdale blond vs. brown

Jag kan verkligen inte bestämma mig för om Ashley Tisdale är finast som blond eller brunett? Vad tkr ni? :)





Blond?



Ashley Tisdale Short Hair

Mellanblond?






Brunett?

I like what you do to my hair

Gooood morning!

Idag är det dags för filosofiprov, fun fun fun... Har förberett mig väldigt mkt och läst alla sidor i en vecka och tränat på alla begrepp så jag hoppas ju på att få vg på provet, men inget garanterat. Jag gör så bra som möjligt ifrån mig och mer kan ingen begära.

Kom i säng tidigt igårkväll, typ vid 9 så idag är jag pigg! Hoppas på att jag överlever dagen i skolan med alla otroligt tråkiga lektioner. Snart är helvetet slut! ;)

singin' la la la...

I like what you do to my hair - Ashley Tisdale


Följ dina favoritbloggar - Blogkeen.com



Yey! Jag älskar att få paket. De rullar in typ ett paket i veckan hos mig ju! :)

Denna gång var det ett paket från http://www.blogkeen.com , en hemsida där man kan följa sina favoritbloggar på ett enkelt och smart sätt! I paketet fanns det minttabletter a la blogkeen och Maybellines mest kända mascara " Great lash (very black) - maybelline new york " , som fyller 40 år i år. Helt GREAT asså ;) höhö..

Denna mascara var en av de första jag använde när jag började sminka mig i 6an. Den är inte vattenfast men ändå väldigt bra och man får lätta separerade fransar som ser långa ut efter bara några appliceringar!

Blogkeen's minttabletter var också väldigt bra! De var supergoda och man fick en frisk och underbar andedräkt efteråt!



Are you great? If you're not... Become great with great lash!

PHOTOSHOP - Checklista för ansiktsretusch!

Hyn:

Bättra på hyns kvalitet - finnar, rynkor etc. - Panna, näsa, haka, kind, käke

Fixa hyns färg - Ojämn färg, makeup, märken

Ta bort reflektioner - Oönskade skinande partier från blixt, ljus, svett

Håret:

Ta bort hår som sticker ut och klyvna toppar

Fyll ut tunna avsnitt eller glipor

Fixa färgat hår som tappat färg i rötterna

Färga håret korrekt eller mer fylligt




Ögonbryn:

Kontrollera deras form, ändra om nödvändigt

Ta bort utstickande strån

Dela på ögonbryns som vuxit ihop. Ta bort baby-hår mellan ögonbrynen som kan förstärkas av skärpa.


Ögon:

Öka vitans vithet och minska röda blodkärl

Ta bort eventuella smink-klumpar

Ta bort trötthet/mörkhet under ögonen

Färga båda iris identiska och öka kontrasten samt eventuellt skärpan

 



Näsan:

Ta bort skuggor runt näsan

Tona ner näsborrarnas svärta

Ta bort hårstrån


Läpparna:

Kontrollera deras form, ändra om nödvändigt

Ta bort utsmetat läppstift

Se över reflektioner och fuktighetskänsla

Justera färgen så att den matchar hår och ögonfärg


Tänderna:

Minska gulhet och öka ljuset i tänderna

Se över tandköttets färg

Ta bort läppstiftsfläckar och eventuell spenat

Justera sneda tänder, ta bort mellanrum




Hakan, kinderna, käken:

Minska ner djupa skrattlinjer eller rynkor försiktigt

Skapa rätt färg och en jämnhet i den naturliga rodnaden på kinderna

Ta bort eller tona ner babyhår på kvinnor, runt läppar och polisonger - de kan förstärkas vid slutskärpning annars

Putsa skägg - utstående hårstrån, strån som glömts vid rakning etc.


Shoppa hela looken hos Nelly.com

På Nelly.com kan man shoppa hela looken och välja vilka saker från looken man vill ha i shoppingbagen! Ett supersmart system och helt döläckra outfits! Vill ha allt :)



Misti Cardigan outfit

Olimpia Top outfit

Sawtooth Shirt outfit

Vilken outfit är er favorit? :)

Min är lätt den med vit lång skjorta och en kofta över! Sjuuukt snyggt!

När jag går ner...

... vill du ha mer!



Sitter och lyssnar på den här braiga låten och käkar lite frukost! Idag blev det 2 mackor, en med ost, en med skinka och ett glas mjölk! Har precis klätt på mig men hinner nog inte sminka mig så får vara osminkad idag!

" Jag kämpar sliter svettas"

Skola 8-4 idag med många lektioner och mycket plugg när jag kommer hem, segt som fan! Kan inte den här veckan bara ta sluuuut någon gång så slipper man plugga så mycket? :D


Rabatt till er läsare!

God kväll :)

Nu har jag fixat lite rabatt till er läsare igen! Ni får just nu 20% rabatt hos http://www.domoda.se om ni uppger koden "lindshe" i kassan! Visst är jag snäll ;)



(klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Shopping!

Lite mysig shopping i Täby Centrum igår blev det ju och jag fick bort lite av min shoppingabstinens, men jag hittade också min drömväska för 3000:- hos TIGER of Sweden... Måste köpa den!!! :)



Kom BARA hem med 3 påsar.... brukar bli mycket mer när jag är iväg! ;)



Rutig skjorta Gina Tricot 99:-



Blå blus JC - 149:-



Beige topp - 199:-



Bruna stickade strumpbyxor Lindex barn 79:-



Örhängen Gina Tricot 25:-

Vacker designinredning hos Domoda.se

Har ni varit inne på Domoda.se ? :) Jag sökte bara på "inredning" på google och sidan kom upp bland de 5 första. Det är en väldigt fin sida med vacker designinredning som jag föll för direkt! Titta bara på de här vackra prylarna!



Kuddar 149:-

BLOCK

"Block" ljusinredning 29:-

Hjärttvålar

Roliga tvålar 29:-



Choklad skål 259:-

Om ni gillar deras produkter kan ni gilla dem på FB HÄR! :)


Suavemente

God morgon!

Gick upp typ 5 över 6 idag för att få lite extra tid att göra mig i ordning och sitta vid datorn lite och framförallt för att få i mig en bra och stadig frukost utan att stressa. Idag blir det bara skola för mig från 8.10 till 12:10 och sen ska jag iväg och ta blodprov, buhuuuuu :( jag hatar att ta sprutor och jag blir alltid lika rädd! :( Men för det mesta brukar det gå bra och jag hoppas att det inte gör så ont den här gången.

Idag kommer jag att lägga upp bilder på shoppingen från igår också! Ni får kika in då om ni är nyfikna på vad jag köpte ;) Mycket spännande!

Dame otra vez.... Suavemente.... Ready to to whatevah.... oh oh oh...♥

Min nya favvolåt från Nayer feat. Pitbull & Mohombi - Suavemente




Dagens höstiga outfit!





Blå himmel och vackra höstlöv i fina färger!

Idag tog jag på mig en höstig outfit när jag gick på promenad. Hade även samma outfit när jag stack till Täby C och shoppade! Fick äntligen bort min shoppingabstinens, woow! :)

Dagens outfit bestod av det här:

Skor - Fred Perry
Svarta jeans - Indiska
Grå tröja - Gina Tricot
Vitt linne - H&M basic
Skinnjacka - Only (Vero Moda)
Tubhalsduk - Lindex
Solglasögon - Kappahl herr (haha!)
Svarta fingervantar - H&M barn

Promenad!

Nu har jag pluggat sam i 1,5 timme och filosofi lika länge! Duktigt av mig tkr jag :)

Dags för en skön promenad i höstkylan. Sol sol sol!



Förra gången när jag var ute i skogen med mammsi :)

Mina bloggdesigner

Hejsan :)

Tänkte bara visa de bloggdesignerna som jag har haft på min blogg! 3 st har jag haft eftersom att jag bara haft bloggen i typ 1,5 år :)

Design 1


Väldigt enkel, ful (tycker jag nu, tyckte jag inte då), men jag gillar forfarande lätta designer med fina styliga bilder (3 st i mitten sådär) och de rosa blommorna!

Design 2


Den design som jag faktiskt är mest nöjd med själv. Dock är den lika opersonlig som den första, utan en bild på mig själv som bloggar. Visst, det kan vara stilrent utan bilder på bloggerskan men gillar faktsikt med designer där bloggerskan syns i headern! :)

Då hade jag fägerna vitt, svart, rött som stylishfärger. Vilket är snyggt och stilrent!

Design 3


Den design som jag har nu. Allt är rosa rosa rosa och jag älskar rosa rosa rosa!

Som ni ser så har jag fortfarande kvar "recensioner, mode skönhet och skvaller" som jag haft i de tidigare 2 designerna eftersom att jag ser det som stilrent, men jag har minskat lite på orden till bara de som hänger ihop med bloggen mest idag i guess!  Plus att i den här designen har jag med mig själv och så har jag ändrat "lindshe" till "Lindshe - svart bälte i shopping! - " En liten logga som faktiskt pappa kom på till mig :)

Men jag vet inte riktigt om jag vill byta design eller ha kvar den, kanske ska byta ut bilden på mig till en annan bild på mig, mmh... vad tycker ni? :)

Som ni ser så har jag i alla fall utvecklats inom webbdesign och photoshop och jag har alltid gjort mina designer själv, letat runt på internet om jag inte kan och har använt mig väldigt mycket av forum och http://designadinblogg.se för att få hjälp! :) Skulle även vilja göra gratis bloggdesigner åt andra, men just nu räcker tiden inte till, kanske i framtiden!

Shoppingabstinens!

God morgon söndag! Hoppas att ni har sovit gott :)

Jag vaknade imorse och hade extreeeeem shoppingabstinens! Vill shoppa shoppa shoppa nuuuuuuu.....
Har haft sukten att internetshoppa länge nu men det har inte blivit av, vet inte riktigt varför. Slösade ju bort 1000 förra veckan när jag var och shoppa med tjejerna på stan, haha :) Kanske borde spara lite pengar också?

Tittade runt lite på ellos, nelly, halens, asos, bubbleroom, tja, de där vanliga internetshopparna man brukar hänga på, har ni några flera hemsidor som ni gillar får ni gärna tipsa mig :) Då blir jag glader.



Mina älsklingsskor jag köpte förra veckan! I lööööve ♥

Dame otra vez



Hemma från jobbet och gud va ont i benen jag har! :( Fotmassage någon???

Mami hade lämnat det här på mitt rum och jag blev superglad när jag tittade in och såg att det låg goooodis där, precis vad jag behövde liksom efter en tung dag på jobbet!

Min favvochoklad med oreocookies i, haribo mjukisgodis och min favoritcider - xide, cider på glaslaska är bäst! :)

Men shh.... jag tog inte alls en bit innan middagen av den goda chokladen! ;)

Kär i skor


Har gått en jäkla fling på Jeffrey Campbell skor! Alla snyggingar hittar ni HÄR!!! :D
Jeffrey Campbell - Z-UpJeffrey Campbell - K-2
Jeffrey Campbell - Lita ShoeJeffrey Campbell - Rumble
Jeffrey Campbell - Saturn Jeffrey Campbell - Lita Shoe 

Den sista modellen är en klassisk snygging som jag suktat efter länge!

Eyelook





Dagens makeup!

Rosa
Lila
Svart
Silver
Vitt

Alla skuggor med glitter/skimmer i från MAC paletten jag fick från http://www.uffessakerochting.se :)

Använde mig av Eyeliner från H&M och Mascara från Maybelline New York. Ögonbrynspenna från Isadora.

Blev väldigt nöjd faktiskt med sminkningen! Dock ser den ut som en "festsminkning" och jag ska ju bara till jobbet....

A Beautiful Lie



Här sitter jag med nytvättat hår och ser fräsch ut! :)

Mitt hår har blivit jätterisigt och slitet på sistonde så idag tog jag faktiskt balsam i hela håret för att försöka reda ut alla knutar, snart är det nog dags för mig att beställa klipptid!

Nu ska jag torka håret, sätta i lite glansdroppar och sen sminka mig. Det är lördag, dags att jobba, samma tid, samma ställe, samma Linda! :)

Trött och fryser!

Jag har ätit upp min glass och de goda jordgubbarna som smakade sommar! Nu är jag jättekissnödig och ska snart fixa iordning mig och lägga mig till sängs. Jag fryser jättemycket och undrar om jag håller på att få feber...? Imorn ska jag jobba och det är ju inge bra om jag är sjuk då :/

Hoppas att ni har haft en bra dag! Det har jag verkligen haft :) Allt har varit bra utom plugget på slutet!

Godnatt på er! Puss och kram


zZzzzZzzZzz.....

Jag är så trötttt!!!!!

Har pluggat i hhmm... typ 2,5 - 3 timmar. Filosofi, Samhälle och kultur och idéhistoria! Snacka om att jag är trött och bara vill lägga mig i sängen och sooova....

Men hade tänkt att mysa ner mig i soffan med en filt och min rosa velourdress med en skål svenska jordbubbar med glass framför LOST! Mamma var superdupersnäll och köpte det till mig idag ! :)



Bjuder på en gammal bild i min rosa älsklingsdress! ♥ Btw, snart är det nog dags att färga om håret också!

Tävling! Vinn valfritt armband/halsband från RikkEDesign.com

Nu är det dags att dra igång en tävling igen :) Jag älskar tävlingar såhär inne i mörkret i höstkylan!

Denna gång kan ni vinna valfritt halsband/armband från RikkEDesign.com



Såhär tävlar du: (utan eller med blogg)

1 lott: Välj ut den produkt du skulle vilja vinna från hemsidan och skicka länken i en kommentar i detta inlägg.

3 lotter: Skriv om tävlingen på din blogg/FB/twitter/BDB och länka till både mig och RikkEDesign.com

5 lotter: Gilla RikkEDesign på FB Det kan ni göra HÄR!

Skriv vilka moment du har gjort i samma kommentar till mig och glöm för 17 inte bort NAMN; MEJL; och ev. bloggadress!



Låna gärna texten och bilden:

" Jag tävlar hos LINDSHE - svart bälte i shopping! - om valfritt armband/halsband från RikkEDesign.com. Var med och tävla ni också :) "

Tävlingen pågår 14-28 okt! :) Lycka till nu alla glada!

Hett med rosett

Tumblr_lj18wfoigp1qdl9gco1_500_large

Tumblr_ljatqulml21qaa871o1_1280_large

Tumblr_ljsaepbyao1qdyxrlo1_500_large

Tumblr_lhmdwkralf1qe96llo1_500_large

Tumblr_lin1ilujog1qhiy1to1_500_large

Alla bilder är från Weheartit.

Min favorit är den översta bilden med skorna och knallrosa rosetter  (:

Vinnaren av egendesignad müsli!

Tjena tjena! :)

Den senaste timmen har jag suttit och räknar lotter och lottat en vinnare i min tävling där man kunde vinna en egendesignad müsli från http://www.minmusli.se .

Med 87 tävlande och 225 lotter så slumpade jag en vinnare med "random.org".

Och den lyckliga vinnaren blev.... *trumvirvel*......

 

Nummer 56. Det blev "Anders" som vann (tyvärr utan blogg)
Med motiveringen: 1 lott.Jag e med men jag e inte hallon söt. Hoppas jag kan va me iaf :-)Ha De!

Stort grattis till dig! :) Och jag hoppas verkligen att du NJUTER av vinsten för den här müslin är verkligen dundergod! Inte ofta man får tillfället att prova på en sån dyr och lyxig müsli heller! Så ta nu möjligheten!

Jag har mejlat dig! Så kika in din mejl!

Kram Kram! :)


Roligt att spela biljard!

Hejsan! :)

Har ni någon gång spelat biljard? Det har faktiskt jag gjort! :D Läs mer om det i mitt inlägg!

Lite allmän fakta om biljard:

Biljard är ett älskat spel med rötter långt bak i historien. Många har vuxit upp med biljardbord på  fritidsgårdar eller i hobbyrummet, på restauranger, krogar och på aktivitetscentra. Den vanligaste typen av biljard är det som kallas för 8-ball. I spelet används 16 bollar, varav en så kallad köboll. Innan varje spel väljer en spelare vilken boll han eller hon vill ha, antingen de enfärgade bollarna från 1-7 eller de ”halva” bollarna från 9-15. Man brukar kalla det för att spela hela/halva eller på engelskan för spots/stripes. Målet är att sänka den bollserie som man har valt och avsluta med den svarta bollen 8. Råkar du sänka 8 innan de andra förlorar du.



När jag spelade biljard så spelade jag det online, på en internetsajt. Det var det klassiska 8-ball jag spelade och jag tyckte att det var riktigt roligt och givande! Men jag har aldrig testat att spela det "irl" - in real life, fast det vore också roligt att testa eftersom att jag kan tänka mig att det är mycket svårare. Man måste ha mer kontroll på bollarna och pinnen man håller i och ha balans och skarpa ögon!




Så här blir du en bra biljardspelare: 

1. Gå runt bordet ett helt varv innan du bestämmer dig för hur du ska stöta. Ta tid på  dig att undersöka alla dina möjligheter från alla vinklar, det tjänar du i längden på.

2. Lägg upp din stöt ordentligt. Dubbelkolla och trippelkolla att du är rätt ute innan du sätter stöten.

3. Lär dig hur du greppar en biljardkö på bästa sätt. Hitta mitten genom att balansera kön i handen, flytta sedan upp ca 20 cm. Det varierar dock från person till person, så känn dig fram.

4. Lär dig vilket som är den bästa styrkan för att hålla kön under olika typer av stötar. Håll inte för hårt och inte för löst.

5. Kolla riktningen flera gånger innan du stöter. Innan du låter kön träffa bollen, sikta mot bollen ett antal gånger, så att du är säker på att du har rätt rörelse. Din stöt bör vara rak hela vägen och inte slingra sig åt sidan, peka nedåt eller uppåt.

6. Andas korrekt – när du stöter ska du inte hålla andan. Istället andas du ut samtidigt som du för biljardkön framåt. Då blir du säkrast på handen.

7. Ta till dig råd och tips från biljardproffsen. Titta på biljard på tv, leta efter klipp på Youtube och manualer på biljardforum. Öva på biljard med någon som är bättre än dig och som kan hjälpa dig på plats. De flesta duktiga spelare hjälper mer än gärna nybörjare, så se till att utnyttja den chansen.


Manjana.se

Hello alla läsare :) Hos manjana.se hittar ni coola kalsonger, trosor och strumpor till ett väldigt billigt pris! Frakten är bara 19 kr och om ni passar på att köpa något nu så får ni dessutom 20% rabatt på HELA sortimentet, smart va;) ?

Om ni gillar sajten lika mycket som jag så kan ni gilla dem på FB HÄR! :)


( Klicka på bilden för att komma till manjana.se )

Projektarbete åk 3 - kokbok

Titta så fina saker jag har bakat! :) Helt själv! Jag e kanske trots allt duktig på någonting i alla fall...

Till mitt och Tigers projektarbete har jag bakat eftersom att vi ska göra en kokbok! Kuligt va? :)

Vi hade en heldag för ett tag sen då vi bakade hela dagen, kommer ni ihåg? De bilderna vet jag inte om jag har lagt in i datorn ännu, så de andra bakverken vi gjorde då får ni se senare! Det är ju ett typ ett halvår kvar innan vi ska vara klara med allt, så "no stress" ;)



Cornflakesdrömmar



Nonstop kakor



Vanliga kolakakor


30 day song challenge day 16

Dags för låt 16 på min "30 day song challenge" - Häng på du också! :D

(Se hela listan HÄR)

day 16 - a song that you used to love but now hate

Dead by april

Det är lätt att man tröttnar på låtar, spelar dem för ofta och lyssnar på dem för mkt :P
Den här låten blev ju sjukt populär och jag älskade den verkligen, tills att den blev föööör utjatad och nu gillar jag den inte alls ;O




What I have in me,
in my mind is you

(I would die if we were through)

What I'm feeling now,
what I´m heading into

(I am lost in pain without you)

(So cold, so alone)

All I have is you
It is all that I`m breathing for
All I need is you

(Now I can't make it through)

All the nights I've prayed,
must this all be untrue?

(I am unprepared to be strong)

I just can't believe
I am losing you

(Unprepared to carry on)
(I can't see you walk away)

(So cold, so alone)

All I have is you
It is all that I´m *breathing* for
All I need is you

(Now I can't make it through)

I am losing you forever

(I am lost in pain without you)

I am leaving ground forever (Forever, forever)

(Distant, so far, destiny is selecting me)
(I can't be strong, life is disconnecting me)

(Now)
(Loneliness infecting me)
(Gone are the days you were there protecting me)

(So cold, so alone)

All I have is you
It is all that I´m breathing for
All I need is you

(Now I can't make it through)

I am losing you forever

(I am lost in pain without you)

I am leaving ground forever (Forever)


All I have is you

(It is all that I´m breathing for)

All I need is you

(Now I can't make it through)

It is all that I'm breathing for, (breathing for, breathing for), (breathing for, breathing for, breathing for)




Dunderfrukost!



Se så mycket MAT! Har nog inte ätit så här mycket frukost på flera år tror jag. Hinner aldrig, orkar aldrig...

Men idag kände jag bara för att bli mätt för en ggns skull och inte behöva stressa i mig en torr brödbit utan något på. Har faktiskt sovmorgon idag till 10.40. Skönt!

Så idag åt jag alltså en macka med ost och skinka (utan smör...) , ett ägg (utan salt...) , en mandarin, en skål lättfil med egendesignad müsli (utan socker...). Så det blev ändå en stadig och nyttig frukost! I müslin är det bara torkad frukt och inget annat tillsatt socker, så den är nästan bäst! Hällde i 3 skivor banan också för att göra den ännu mättigare!

Vad brukar ni äta till frukost? :D

Misguided ghost

...Traveling endlessly.

I'm one of those ghosts.

Tänkte bara skriva att skolan suger och att jag är så jävla trött på den. Har knappt motivationen till att plugga längre och snart blir jag väl utbränd och går in i väggen... Förtstår inte hur jag kan vara så dålig på allt, så useless. Dålig dålig dålig, sämst sämst sämst.

Nåja, livet suger det är bara att stå ut ett tag till.

Hitta ögonskuggan som framhäver din ögonfärg

Blåa ögon framhävs bäst med  kontrastfärger i varma toner - såsom rosa, orange, rött och rostfärgat. För att skaba en snygg kontrast till dina ljusa drag så kan du lägga en svart eyeliner längs ögonfransraden. Det ger en mer intensivare look. 





Ex. på kändisar med blåa ögon: Taylor Swift, Taylor Momsen, Megan Fox

Bruna ögon
framhäver du bäst med skuggor i kallag toner. Något som sitter perfekt på dig är kalla lila toner, grönt och blått! Har du en skugga i en varm ton som du gillar kan du hjälpa den på traven genom att applicera en ljust skimrande ögonskugga över, så får skuggan en något kallare effekt.





Ex. på kändisar med bruna ögon: Selena Gomez, Eva Longoria, Blair Waldorf (Gossip girl)

Gröna och melerade ögon kan du välja lite hur du vill! Men mest effekt får du om du använder dig av en lila ögonskugga, men du passar också bra i rost, gult, rosa och blått... ja, det mesta helt enkelt!






Ex. på kändisar med gröna ögon: Kristen Stewart, Rihanna, Avril Lavigne

skola 9.30 - 16:00

God morgon!

Idag vaknade jag en timme för tidigt igen... även fast jag för en ggns skull hade sovmorgon! Knasigt!

Men i alla fall, idag är det skola från 9.30 - 16.00 med ganska tråkiga lektioner. Den sista är dessutom gympa, boooring! :/

Dags för frukost! Tudiiloooo :)


2 paket till mig!

Hej hej!

Har suttit och råpluggat sen jag kom hem vid halv 4 idag! Det är tråkigt, jobbigt och ett helvete! Hatar att behöva plugga varje dag och dessutom FÖRSTÅ hälften av det man pluggar...

Idag blev det matte c, filosofi a och engelska b. Allt är lika tråkigt, men jag har inget val! Det måste göras och jag måste försöka förstå för att snart är det prov!

Men blev lite glad idag iaf eftersom att jag fick 2 paket på posten! Ett från http://www.stockholmsgruppencosmetics.se och ett från http://www.tamponsforfree.se :)





Body lotion + face moist.

Gratis tamponger!

Skönhetstips - bada

Bada inte i jättevarmt vatten, även fast det är väldigt skönt. Varmt vatten torkar ut hyn.

Om du verkligen måste ta ett riktigt varmt bad, tillsätt badoljor i vattnet.
Det finns att köpa lite överallt, ett ex är Neaofsweden.

Har
du inte det hemma så kan en nödlösning vara olivolja, dock så luktar det lite värre än en doftande olja som man köper! :)




Manjana.se

Tjenis!

Hittade en väldigt rolig och snygg sida med billiga trosor/kalsonger och strumpor på nätet! Hemsidan hette http://www.manjana.se och är verkligen superbra!

Här är mina favvo hipsters! (touch me)

Touch Me Black   Touch Me Pink Touch Me Blue Touch Me Yellow 

Och strumpor...

Sneakers pink stripes Spring squares mixed Sneakers purple flower Spring purple heel 

Kika in på hemsidan och kolla ni också! Det finns ju både för killar och tjejer vilket är toppen! :)

Kram på er!


Läkar'n!

Nu ska jag snart åka iväg till läkaren och kolla min astma och huvudvärksproblem!

Hoppas att de hittar något nytt som är dåligt så att jag kan få hjälp med min huvudvärk, orkar inte ha ont i huvudet varje dag liksom och ta alvedon minst 2 ggr  i veckan. Till slut så kommer inte alvedon hjälpa och man får ta till med något starkare!

Efter besöket så får jag skjuts av mamma till skolan. Har 3 lektioner idag + lång lunchrast! :)



Dålig vimmelbild på oss från i lördags. Ser ni mig?... :)

Måndag 10 okt 2011

God morgon! :)

Nu har jag vaknat, en timme för tidigt igen... och sitter uppe vid datorn och käkar frukost! Idag blev det en nyttig frukost med lättfil, egendesignad müsli och en halv banan! Mumsigt och en väldigt bra start på morgonen!


En sån här fin müsli kan ni vinna i min tävling. Den hittar ni i bannern till vänster i bloggen!

Sitter dock och funderar på vad jag ska ha på mig idag? Kanske den nya kavajen? Den nya beiga klänningen? Idag var det lite svårt att bestämma sig kände jag! Men ska i alla fall ha på mig mina nya finfina skor! :D



Visst är dom bara sååååå vackra? <3

Röd (blåluvan) i skogen!



Mamma ville ta ut mig på en promenad i skogen för att hitta svamp! Eftersom att jag bara fick några timmars sömn inatt efter allt festande så var jag ganska så trött och satte mig på en sten och vilade lite istället!

Så, blåluvan satte ner rumpenstumpen på en sten med en röd kappa och hunterstövlar på sig! :)

Min nya blåa tubhalsduk kommer från GINA TRICOT! 99:-

8/10 Kvällen på Entourage!

Ohhhh... When you call my name, I’ll be waiting on the border, baby!

Igår drog jag och mina 5 kompisar till Entourage nattklubb. Sen mötte vi upp en till polare som fick joina oss! Så vi blev 7 st tillslut :)

Vi tog tunnelbanan så att vi var vid kungsträdgården typ vid halv 11. Vi gick till kön som inte var så lång än eftersom att klockan var så lite. Vi kom in lätt även fast det var 20 års gräns och lämande in jackorna i garderoben. Clara beställde in en öl och vi gick och satte oss i ett bås.

Dansgolvet drog inte igång förrän typ vid 12, men vi ville vara säkra på att komma in så vi var ju där lite tidigare innan allt hade dragit igång. Så vi satt ner och chilla lite i sofforna och hade det mysigt tillsammans med hög musik :) Och i båset mittemot satt det ett gäng med snygga killar.... ♥

Se öste vi runt på dansgolvet och hade det hur kul som helst! Det var blandat med 18 åringar och upp mot äldre. På slutet var det ganska många äldre och i början mer yngre. Louise köpte en cider som var jättegod och jag smaskade lite på den också! Av Johan som kom sist så fick vi rödvin. Elin was "likie likie" :)

Vi drog hem typ 5 minuter innan det stängde och matchade tunnelbanan vid Östermalmstorg perfekt! Vi fick bara vänta i 5 minuter (nästa skulle gå om 30 min...) Vi kom hem och jag kom väl i säng typ vid halv 5 då jag hade tvättat bort sminket och bytt om och så!



Såhär såg jag ut igår! Den lilla svarta var på med svart spets och rosa converse och lockigt hår till det! Liten princessa... (:


Hemma!

God morgon!

Nu har jag precis lämnat staden och sovplatsen hos min kompis Rebecca. Tog tåget hem och kom hem för en stund sen. Igår hade jag och mina polare en helt underbar kväll på Entourage nattklubb/ Victoria i Stockholm. Vi festade galet hela natten lång och vi kom inte i säng förrän 4/halv 5.



Nu måste jag plugga matte! Berättar mer om den galna natten senare idag!

Har ni haft en bra helg? :)

pusspuss

Svar på tal (caféjobb)

Hello allihopa!

Har fått många fula och fina kommentarer om "för och nackdelar med att jobba på café"....

Jag tar emot alla och tycker dem är jättebra :)

På mitt jobb är det så att jag fårknappt någon OB ersättning, kanske 7 kr eller något på lördagar / söndagar som jag jobbar. Men på lov och sånt får jag också (vet inte riktigt varför...) men det är väl bara för att jag är helgarbetare och bara hoppar in någon gång i veckan när det behövs. Café jobb är liksom inte obekväma arbetstider på det sättet, mer än att jag jobbar på helgen och man kanske har annat för sig då eller behöver plugga eller lägga tiden på annat, eller vad vet jag!

En positiv grej för alla er ungdomar där ute är att man behöver inte ha någon utbildning, men det är en FÖRDEL om man har jobbat med möte med människor förrut (dagis, skola, annat) eller om man har serverat mat någon gång, på ett bröllop t.ex. eller nåt liknande! Så det jag menar är att man kan gå direkt från skolan ut i arbetslivet, vilken linje man än har valt. Du behöver t.ex. inte gått hotell-restaurant i 3 tråkiga år och sen bli servitris :)

Sen på mitt jobb så har vi en diskare, en städare som fixar allt runt omkring oss typ. Vi behöver bara torka montrar och alla ytor och ta bort tallkrikar från borden. Men golvet, putsa, damma, allt det fixar någon annan. Bortskämda, right ;)

Ett annat plus är att det alltid finns snygga killar som kommer och fikar ;)

En nackdel till som jag glömde ta upp fick jag ett tips från "tipsarn" om att det är bra att man har bra och stadiga skor på jobbet. Citerar: "Inte några jävla converse, tofflor från en hälsoaffär är bra!. Och jag är väl lite dum och får skylla mig själv när jag tar på mig conversen när jag drar till jobbet, men ibland är jag en duktig flicka och brukar ta på mig mina running shoes som har stadga och vaddering överallt! Dom är bäst!


Jag fick ett till tips från "marycaroline" om att en nackdel är att folk klagar även fast allting är färskt, eller att något är dyrt även fast det är ganska billigt jämfört med andra ställen. Jag menar om man går till Sturegallerian liksom, där kan man inte förvänta sig att det ska vara billigt eller hur? Om man går till ett B-cafe så får man ta det som dem har och vara nöjd över det.

Fick en fråga av "Linn" som undrade hur jag fick mitt jobb. Jag sökte faktiskt jobbet själv, hade inga kontakter alls och kom ändå in i branchen på ett väldig bra sätt! Sökte på våren för 2 år sen tror jag och fick jobbet ett halvår senare på hösten! Har varit och fikat och ätit på det där cafét jag vet inte hur länge, sen jag var liten i alla fall och jag tyckte det verkade trevlig att börja söka jobb, därför valde jag café! :)


Jobbet!

Nu åker jag till jobbet! ;D

sen ikväll blir det utgång! - Entourage!

TaGGAAA ;D

I <3 Shopping!



H&M - Gråa strumpbyxor 146/152 - 79:-
Skulle köpt ett par bruna "stickade" också, men pengarna räckte inte till :/

H&M - Compact powder 12 SANDY - en nyans ljusare än mitt sommarpuder (14) 49:-



GINA - Mörkblå stickad "rundhalsduk" 99:-



GINA - svart ganska kort topp med sidendetaljer. På rean kostade den bara 75:- Storlek XS



H&M - Gullig klänning. Storek 34. Kostade 199:-




H&M - kort modell på kavajen. Storlek 34. Kostade också 199:-



H&M - Mysig mellantjockstickad tröja. Också storkej 34, kostade 99:- Sjukt billigt!





Din sko. Sjukt snygga platåskor och asnajs klack! I "mocka". De blev mina i storlek 36 för 399:-

Totalt shoppade jag för 1198 = nästan 1200. Plus fika för 80! Det är NAJS att ha pengar måste jag säga! :)

Shoppa hur mycket man vill är väl alla tjejers dröm? :)



Early morning!

Shit!

Klockan är bara halv 6 och jag är redan vaken.... Det här är inte bra!

Jag bara vaknade av mig själv vid kvart över 5 och kunde inte somna om, jag måste verkligen vara morgonpigg! Dock så e det inte så bra eftersom att jag ska jobba hela dagen idag och sen är det utgång på kvällen och då kommer jag vara helt slut... Borde nog gå tillbaka till sängen om någon timme och somna om igen!

Nu tänke jag ladda in bilderna på kläderna jag köpte igår, visst är ni allt lite nyfikna på vad jag har köpt ? :)


I set fire to the rain



Adele - Set fire to the rain

Med den här låten säger jag godnatt till er sötnosar!

Ikväll tänkte jag lägga mig tidigt eftersom att jag ska jobba imorn från 12-17 och sen blir det utgång på kvällen så jag lär väl inte komma i säng förrän typ vid kl 4-5 eller nåt.... Brukar alltid bli så sent!

Hoppas att ni har haft en bra dag :)

Pusspuss

Tävling! Vinn ett presentkort på 200:- hos Onlinedesign

Hej hej!

Nu i höstkylan tycker jag att det är mysigt att kunna starta en tävling till för er, inte sant?!
Denna gång tävlar jag ut ett presentkort på 200 kr från http://www.onlinedesign.se .

På hemsidan kan du klicka dig runt och leta efter det som du gillar bäst. Det finns en massa mysiga inredningssaker, romantiska saker och mysiga höstsaker! De har massor med roliga och söta presentartiklar!
Min favorit från hemsidan är det vackra smyckesträdet!:)



Så här tävlar du: (med eller utan blogg)

1 lott:
Klicka dig in på hemsidan. http://www.onlinedesign.se och skicka en länk på produkten som du gillar mest.

3 lotter:
Skriv om tävlingen på din blogg/facebook/bdb eller liknande och skicka länken i samma kommentar till mig.

OBS!!! Skriv alla moment du har gjort i en och samma kommentar :) Glöm inte namn, mejl och bloggadress!

Lycka till och tävla glatt!

Tävlingen pågår 7 okt - 21 okt!

Shopping is my lifeeeee...

Hello sötnosar!

Har precis kommit hem från en grym shoppingrunda och fik med mina tjejer stan! :)
Jag var med Clara, Rebecca, Elin och Louise och vi hade det jättemysigt!

Shoppade liiiiite för mycket idag.... Ni får se sen när jag har pluggat klart sammen!

Och så fikade vi också, på ett café på drottninggatan vid affären Manhattan, så svänger man ner åt vänster. Caféet har en orange skylt men jag kommer inte ihåg vad det hette :/

Jag tog som vanligt en chai och festa' till det lite med att ta en blåbärspaj med vaniljsås också! MUMS!



Shit! Kolla vad långt och fint mitt hår har blivit... :O

Så solar du säkert del 1

Varför behöver vi människor sol?
Om inte solen fanns skulle det inte finnas något liv här på jorden. Ljuset- solstrålarnas samlade spektrum ger energi och livsglädje till såväl oss människor som till alla djur och växter.

Varför tycker vi om att sola?
Ljus, luft och sol är några av de medfödda behov som vi människor har. Dessutom signalerar en vacker solbränna ofta sportighet och framgång. Kort sagt- vi tycker ofta att vi ser bättre ut när vi är lite solbrända. En vacker brun hy gör att vi känner oss fräscha och attraktiva och vi får en naturlig innre säkerhet.

Handlar det bara om det yttre?
Nej! Solandet har också en rad andra positiva effekter som inte har med fåfäga att göra. Det är vetenskapligt bevisat att solbadande har gynnsamma effekter på ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärtat och blodcirkulationen samt på blodet och vår prestations för-måga. Vitamin D3 som är mycket viktig för att vi ska må bra bildas genom solens ultravioletta strålar.
Under den mörka årstiden kan solbad i solarium jämna ut en eventuell brist på Vitamin D3 (förebygga rakitis och benskörhet). Den sol dos som krävs för att jämna ut en eventuell vitaminbrist ligger långt under den som ger solbränna. Det är dessutom både skönt och avslappnande med en stunds solariesolande. Prova så får du se!



Vad händer när du blir brun?
När du blir solbränd pigmenteras huden och det övre hud skiktet blir tjockare. Det är naturens eget sätt att skydda huden mot solljus. Huden är vårt största organ och pigmentet som finns i överhuden alldeles under hornlagret, skyddar oss mot alltför mycket sol.

Hur sköter du huden när du solar?

Vårdande fuktighetskräm eller gelé fördjupar solbrännan och gör din hud mjuk.När du solar i solarium ska du sköta om huden precis som när du solar ute.
Det finns många bra hudvårdspreparat att välja mellan.

Hur ofta kan du sola i solarium?
Enligt internationella experter kan du, förutom att vistas normalt utomhus och åka på semester en gång till ett sydligare land- sola i solarium 4 till 5 omgångar per år med 10-12 solarietillfällen per omgång.
Strålskyddskommittén formulerar sina rekommenda-tioner något försiktigare. De rekomenderar att du begränsar ditt solande till 50 solbad per år.Om du inte har lätt att få solsveda, dvs redan är brun, kan du sola oftare. 



Vad gör du när du har solsveda?
Det beror narturligtvis på hur svår solsvedan är.
Om du har fått en lätt solsveda (hudrodnad) så låter du den bara lägga sig. Du ska dricka mycket vatten och använda fuktighetskräm, som kyler av huden. Och du ska förstås inte sola på några dagar. Om solsvedan är svår ska du gå till apoteket eller kontakta läkare, för att få förhållningsorder och eventuell medicin.Huden är dessutom sin egen reparationsmekanism. Men du ska inte utsätta huden för påfrestningar alltför ofta. Det bästa är att du solar försiktigt så att huden inte blir röd och du får solsveda.

Vad är bra med solarium- förutom att du får en fräsch solbränna?

Att sola i solarium ger framförallt huden ett viktigt och naturligt skydd mot solen. Ett solskydd som du inte behöver applicera (som solkräm) och som dessutom är vattenfast. Att bygga upp ett solskydd/solbränna långsamt utan att få solsveda är ett bra sätt att undvika oönskade hudirritationer.

Om du har lätt för att få solallergi- vilket är ganska sällsynt- eller reagerar på ljus (fototoxisk reaktion), som är betydligt vanligare och kan förstöra semestern, kan du med läkarhjälp och solarium vänja huden vid ljus.

Att sola i solarium ökar ditt allmänna välbefinnande.
Inom naturmedicinen sätts solariebehandling ofta in i förebyggande syfte. Behandlingen bygger oftas på UV-B ljus. För att få effekt räcker det med mycket små doser UV-B, som ligger långt under nivån för solsveda. Om du solar i solarium som ger en liten andel UV-B antingen hemma eller på professionellt solarium kan du på egen hand öka ditt allmänna välbefinnande. Det räcker att solariet ger 0,8-1% UV-B ljus.

Synderna sunda igen enligt forskarna
Steka sig i solen. Mumsa choklad och klunka rödvin. Förr var det härligt, men farligt. Nu är det bara härligt.

Solljus sågs förr som en av de främsta orsakerna till cancer i lymfkörtlarna. Nu har det visats sig att det är precis tvärtom: Den som ligger i solarium ofta minskar risken med 30-40 procent för att drabbas av just den cancerformen. Karin Ekström Smedby, en av forskarna bakom upptäckten, tror att råden om solning kommer att ändras i framtiden.



Ständigt nya rön
- Men det behövs fortfarande mer forskning för att ge råd om faror och nyttoeffekter med solning i ett större perspektiv.
Kaffe, choklad och till och med alkohol! Listan över det farliga som blivit nyttigt är lång.
- Det beror förstås på att det kommer så många nya rön hela tiden, säger Elisabeth Nordling, utredare på statens Folkhälsoinstitut.
Vårt ökande hälsointresse bidrar till att mer ny kunskap når ut till allmänheten.
-Men det gäller att ta nya rön med en nypa salt. Först om flera oberoende studier kommit fram till samma sak kan man börja tro på resultaten.
Dietisten Viveca Annell märker hur känsliga vi är för nya kostråd.

Ät lagom - och varierat
-Nu har sockret varit den stora boven ett tag, medan fett inte har ansetts lika farligt. Nu verkar det vända igen och folk vill äta mer kolhydrater igen.
Att utesluta bröd och vissa frukter, som Atkins-dieten förordar, gör att man kan missa viktiga antioxidanter, vitaminer och mineraler.
-Vi snöar in på vissa saker och utesluter andra, men det viktigaste är egentligen att äta varierat. Nästan allt vi äter har något bra med sig om man äter lagom mycket.

Anna Krook/Aftonbladet 3/2-2005

Solarium ger följande positiva effekter
*Det påverkar olika ämnesomsättningsprocesser genom att Vitamin D3-nivån stimuleras och balanseras, särskilt kalicium nivån som förebygger bla benskörhet.

*Det förbättrar imunförsvaret- men bara om UV-B dosen är låg

*Det stimulerar blodcirkulationen

*Det är bra för oren hy (t ex akne)

*Det sänker kolesterolhalten- även utan UV-B ljus

Källa





Minmusli.se

Jag beställde för några dagar sen en egendesignad müsli från Minmüsli.se ,en sån som ni kan vinna i min tävling!

Jag är mycket nöjd med hemsidan och med min beställning. Det var praktiskt, lätt och smidigt att välja och blanda ihop olika ingredienser som man ville ha. Jag valde en nyttig bas med dinkel i och blandade med nötter och frukt som jag gillar! Blåbär, ananas, hallon, jordgubbar mm.  Jag älskar att blogga och kunna ta del av såna här erbjudanden! Så här såg min beställning ut:

Lindas müsli 112 kr
Plåtburk Min Müsli 50 kr
Totalt: 162 kr
Varav moms 12% (112 kr): 12 kr
Varav moms 25% (50 kr): 10 kr

Betalningssätt: presentkort 175 kr


Namn: Lindas müsli
Förpackning: Plåtburk Min Müsli
Ingrediens Mängd Vikt
Dinkel (müslibas)   240 g
Pistagenöt 2 skopor 20 g
Bovetecornflakes 1 skopa 20 g
Quinoaflingor 1 skopa 20 g
Rågflingor 1 skopa 15 g
Rostad hackad hasselnöt 1 skopa 15 g
Bovetepuffar 1 skopa 12 g
Ananas 1 skopa 11 g
Blåbär 1 skopa 10 g
Linfrö 1 skopa 10 g
Solroskärnor 1 skopa 10 g
Hallon 1 skopa 4 g
Russin 1 skopa 10 g
Jordgubbe 1 skopa 3 g
   Tot: 400 g

Innehåll

Dinkel (Dinkelflingor**, Dinkelpuffar*, Havregryn**, Honung*), Pistagenöt*, Bovetecornflakes (Majs*, Bovete*, Majsmalt*, Havssalt*, Sockerbetsfibrer*), Quinoaflingor*, Rågflingor**, Rostad hackad hasselnöt*, Bovetepuffar*, Ananas*, Blåbär (Blåbär*, Socker*, Solrosolja*), Linfrö*, Solroskärnor*, Hallon*, Russin*, Jordgubbe*

* KRAV-godkänd ingrediens
** KRAV- och DEMETER-godkänd (biodynamisk) ingrediens

Näringsvärde per 100 g

Energi
1565 kJ /374 kcal
Protein
12.3 g
Kolhydrater
56.7 g
Fett
10.9


Snart kommer min egendesignade goda müsli hem till mig helt gratis! :) Hoppas på och håller tummarna på att den är goooo!

 

Sleep sleep sleep.

Dream dream drem.

Nu är det dags för mig att sova! :)

Har varit en jobbig dag för mig idag både i skolan och hemma. I skolan hade vi orientering i ösregn och jag tror att jag kommer bli sjuk, är nästan helt säker på det... Och hemma var det jobbigt eftersom att jag fick fnatt på matten och det gick bara absolut inte, sammen gick ganska bra och jag gjorde 4 frågor. Sen pluggade jag filosofi och engelska också.. Folk frågar mig jämt "hur orkar du... jag skulle aldrig orkat plugga så mycket som du gör".

Svaret på den frågan är - Jag ORKAR inte. Gör det för att jag måste, annars straffar jag mig själv genom att inte äta, träna extremt mycket eller på annat sätt. Plugget har tagit över mitt liv och det är väldigt jobbigt för mig. Har ingen fritid alls och pluggar typ upp till 5 timmar om dagen ibland.

Skulle nog behöva hjälp med att lägga upp allt plugg och ta en till 2 saker varje dag eller mindre, så att man förstår allt och kan få VG/MVG i allt, och slippa att bli ledsen...

Hoppas att ni sover gott! Jag ska i alla fall få min skönhetssömn nu!



Bjuder på en osminkad bild! Ciao <3

På blogg.se's framsida



Wohooo! :)

Titta... Jag är med på Blogg.se's framsida!

Ni har väl inte glömt att läsa mitt inlägg där jag listar för och nackdelar med att jobba på café?

Inlägget hittar ni HÄR!

How to blow a bubble with a bubble gum

How to blow a bubble with bubblegum

Det här är min uppsats/presentation till Engelska B som jag ska visa nästa vecka för klassen! Ni lär er i den här engelska guiden hur man blåser den bästaste bästa bubblan med ett bubblegum! Enjoy ;)

Blowing bubbles with bubblegum is a favorite pastime for kids. Some people can stick any type of gum in their mouth and produce huge bubbles. But the best gum to blow bubbles with is, of course, bubble gum. Part of the fun of chewing any type of gum is blowing bubbles. Follow these steps to become a champion bubble blower.



1. Buy some bubblegum. There are many flavors, like strawberry, apple, melon, lime and many more. Choose the flavor you think you’re going to enjoy the best.

2. Put a piece of gum into your mouth and begin to chew it. Four or five minutes of chewing it should be nice. The bubble gum has to be soft and stretchy.

3. Use your tongue to roll it into a ball and then flatten it against the back of your teeth. Stretch your gum out to form a thin layer.

4. Push your tongue through the circle of the bubble gum. Be gentle, pushing too hard or too quickly might make a hole.



5. Suck in your cheeks and blow gently out toward the layer of gum between your top and bottom front teeth. As you exhale, your lips should gradually come closer together.

6. Stop blowing air when your bubble has reached your desired size. Blowing too much air into your bubble will cause it to pop.

7. Inhale quickly in order to suck your bubble back into your mouth before it pops. As you draw your bubble back into your mouth, the bubble may make a popping or snapping noise.

8. Return your gum to your mouth and prepare to start all over!



TIPS!

Don’t wait too long. After a long time, perhaps half an hour, the bubblegum will deteriorate, and won’t work as well.

Other types of gum can be used to make bubbles but they won't be as big and they'll usually pop too easily, reducing the fun.

Many people make the mistake of blowing just out of their lips rather than using breath from deeper within. Be sure to put more energy into it.

Choose a sugar-free gum because the less sugar in the gum, the stronger will the bubble be.

Try to chew more than one piece of gum so you can make a bigger bubble.

Don’t add water or ice to your mouth. This will make the gum harder and not so easy to blow.




Thanks for reading! ;) Hope you enjoyed it!


Sugen på att internetshoppa

Jämt när jag är sugen på att internetshoppa så tittar jag alltid in på http://www.nelly.com eller http://www.hm.com för att jag bara älskar deras kläder! Skulle vilja ha en snygg klänning tills i helgen då jag och tjejerna ska gå ut å klubba! :) Men den hinner nog inte komma på 2 dagar.... vad tror ni?

Vero Moda - Sweden Short Dress MinkPink - The Craft Velvet Dress Little Mistress - Trim Bodice Dress

299:-                                             599:-                                           449:-

Alla klänningar från Nelly.com

Den sista är så  sjuuuukt söt! :)

Orientering!

God morgon!

Har ni sovit gott? :)

Idag har jag bara en lektion (design) sen har jag håltimme i 2 timmar, sen är det dags för lunch och sen börjar orienteringen kl. 12 och håller på i ca. 1,5 timme. Så jag tar nog kvart över 2 tåget och är hemma som igår runt 10 över 3 :)

Jag tycker verkligen inte om att orientera och tycker att det är hur onödigt som helst. BLÄ!
Kan inte ens använda en kompas... la la la *smile*



Tycker ni om orientering?

Idag ska det dessutom kanske regna här i Stockholm och då blir det ännu mer BLÄÄÄ!


Stress och mycket att göra!

Hello!

Jag har det väldigt jobbigt just nu och det är sjuuukt mycket att göra. Är frustrerad och vet inte alls vart jag ska börja någonstans... Men om man tar en sak i taget så löser det sig alltid säger min mamma jämt. Hoppas att det blir så även den här gången för mig!

Pluggar minst 2 timmar om dagen alla dagar utom fredagar och lördagar. De är mina omedvetna "fria dagar" som jag praktiskt taget aldrig pluggar på, men annars pluggar jag KONSTANT!

Idag pluggade jag matte (fuckade upp totalt eftersom att jag inte förstod ett skit och vi hade en fett knasig och vimsig vikarielärare på lektionen.... DAMP!) sen pluggade jag samhälle, skrev klart alla begrepp (typ 100 st.... skojar inte) och gjorde 10 frågor av 22 i boken. Till slut så gick jag igenom engelska frågorna som jag har muntligt prov på nästa vecka. 10 frågor om boken vi läst , 10 frågor om filmen vi har sett..

För att dämpa min ångest och allt som är jobbigt nu så ska jag sticka iväg och träna. Måste få tänka på annat ett tag, även när man är stressad så måste man få göra annat!

Hoppas att ni mår bra i alla fall, försök att rycka upp er som jag om ni mår dåligt ibland!
Prata med er mamma, en kompis, er pojk/flickvän och be dem att hjälpa er på bättre humör! Ta ett varmt bad och koppla av lite från plugget, forstätt sedan om du orkar, annars skiter du bara i det och går på't imorn igen. Så enkelt är det!

Pusspuss

Still drinking coca cola? Watch this!



Still drinking coca cola? Watch this!

En superduperbra video på hur coca cola förstör kroppen (äggen) utanpå och inuti!

Nu får ni allt akta er! :)

Religion A

Hello :)

Sitter på religionlektion nu och har tråkigt! Jag och Tiger skriver om Shabbat (sabbaten) och det är svårt att ta fram all relevant fakta och samamnställa allt! Men vi slutar om 2 minuter så... Då ska jag gå ner till cafeterian och köpa pastasallad! Mums!

Hoppaas ni får en bra dag:)

Pusspuss

Bakat hela dagen!

Weeeiiii.....

Jag har bakat typ heeela dagen, eller sen kl 3 i alla fall!

Jag har bakat 3 olika kakor, kola/knäckkakor, nonstopkakor och cornflakesdrömmar! Imorn ska jag baka chokladrutor med polkagrisar och blockchoklad! Muums!

Anledningen till att jag bakar så mycket är för att jag och min kompis Tiger har som projektarbete att göra en kokbok för barn.Vi bakar kalasiga kakor som barn gillar och blir inspirerade av. Deras kreativitet hoppas vi på att öka också!

När jag får tillbaka min systemis av Tiger så ska jag ta kort på allt också så får ni se hur fina alla kakorna blev!

Nu ska jag iväg till en kompis och fika + plugga matte!

Vi hörs sen, pussssss


REC: MD formulations

Hejsan!

För ett tag sen så fick jag hem 2 helt fantastiska hudvårdsprodukter från http://www.skincity.se, kommer ni ihåg?
Md formulations skin perfection gel och md formulations moisture defense Antioxidant Creme hette produkterna och nu tänkte jag göra en strålande recension på båda krämerna!

Md formulations skin perfection gel:

Är en räddaren i nöden! Det är en lätt gel för behandling av acne och orenheter. Produkten innehåller både glukolsyra och salicylsyra som verkar antisepiskt och exfolierande. Gelén har dessutom anti-inflammatorisk effekt på uppblommande akne. Det bästa med produkten enligt mig är att den är dubbelverkande. Den arbetar i de undre såväl som de övre hudlagren och håller porerna öppna och rena. Den är parfymfri också (luktar typ sprit) och det är bra för de som är allergiska eller känsliga för parfym.

Appliceras 1-3 gånger dagligen på rengjord hud. Jag brukar använda den under min dagliga hudkräm och har redan efter en vecka märkt resultat! Min hud är mycket renare (dock är glansen kvar) och jag har inte lika mycket småkvisslor/finnar.

Innehåller 75 ml och är dryg vilket är bra eftersom att produkten är ganska så dyr. Inte något man går och köper varje månad liksom...

Pris: 439:-

Md formulations moisture defense:

MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Creme absorberas snabbt och ökar omedelbart hudens fuktnivå. Ceramider och essentiella lipider bildar en skyddande barriär som förhindrar TDWL (transdermal water loss) vilket ökar hudens fuktnivå och mjukhet. Krämen ger en underbart mjuk och behaglig känsla och antioxdanterna stärker hudens skudd och moverkar åldrande. Det bästa med produkten är att den ökar hudens fuktnivå med hela 86% direkt efter applicering! En väldigt bra sak med produkten är att den har långtidsverkande återfuktning. Lakrits och kamomillextrakt lugnar irriterande hud igen. Även denna produkt är parfymfri, men den har en svag doft av "brunutansolkräm". Krämen är oljfri- woho! Bäst för er och mig som har problemhy/fet hy, men funkar även till normalhy.

Appliceras på rengjort ansikte varje morgon och kväll!

Innehåller 50 ml.
Pris: 759:-




Tack Annica och Skincity.se för otroligt fina och bra produkter! Använder dem varje dag och är hittills strålande nöjd! Hoppas att hud-lyckan fortsätter! :)


Letar recept!

God morgon på er! Har ni sovit gott?
Själv sov jag som en princessa :)

Vaknade för en liten stund sen och var hur pigg som helst... sov ju 10 timmar inatt och är helt utvilad! Väldigt skönt om ni frågar mig :)

Idag har jag ganska mycke att göra...

* Kommentera minst 100 bloggar
* Träna
* Plugga lite matte, läsa engelskaboken
* Baka och leta recept till kokboken för barn (projektarbetet)

Hittade ett jätteroligt recept med typ som en fyrkantig sockerkaka i långpanna (fyrkanter) med rosa glasyr på och hjärtan. De kallades "powepuffpinglankakan" och hade fanta exotic läsk i sig! Skojs tyckte jag :D

Sen hittade jag också nonstop kakor som är en klassiker för mig att baka. Men då tar jag nog mitt egna recept som mami har!

Recept: Powerpuffpinglankakan (mjölkfri och äggfri)
Bild lånad från Anneli, kokaihop.se

Hon har också andra varianter på kakan, t.ex. hulken kakan med cola i istället för fanta exotic!

Recept: Marängspöken
Bild lånad från lanteman, kokaihop.se

De här marängspökena tyckte jag var riktigt roliga! Man kan göra marängdjur också såg jag i en bok för ett tag sen! Riktigt roligt och barnsligt förslag :)

Recept: Kakmonstret muffins
Bild lånad från barbimustdie , kokaihop.se

Riktigt roliga chokladmuffins med "kakmonstret" Blå karamellfärg och strössel/kokos ser riktigt gott ut!

Har ni några roliga recept som är goda och lite sådär barnsliga så får ni gärna tipsa mig!

There's a fire, starting in my heart...

...reaching a fever pitch and it's bringing me out the dark



Nu ska jag titta på LOST season 2! E galet trött efter jobbet idag.... SEGT!

Pusspuss och godnatt!


För- och nackdelar med att jobba på café!

Idag har jag jobbat på cafét hela dagen! Nu kan jag äntligen pusta ut... *aaahhh* ! Var riktigt slitsamt idag, ganska mycket hela tiden och inte någon riktig paus. Men jag tänkte lista för och nackdelar med att jobba på café i det här inlägget! Enjoy! :)

Nackdelar:

* Man behöver alltid vara snygg och fixad inför kunderna och kan inte se ut som någon soffpotatis.
* Man behöver alltid vara glad även fast man är sur och ledsen eller arg på kunderna.
* Man kan göra illa sig genom att halka( som jag gjorde idag... ), bränna sig, skära sig osv.
* Man blir väldigt trött i fötterna / bena och man får ofta ont när man kommer hem. Dock är ju det en fördel också eftersom man kanske får fotmassage om man har tur....
* Man måste vara väldigt stressdålig.
* Ibland obekväma arbetstider (ofta sena dagar på vardagar, men lite chillare på helger) Jag jobbar bara helg eftersom att jag går i skolan i veckorna!
* Inte OB betalt på restaurant och caféer.



Fördelar:

*Jag kan ta bilen till jobbet :):):):):) Tar bara 20 minuter
* Man får ta hem alla mackor, bullar, tårtor, matbröd... osv när de ska kastas (ibland lördag, oftast mest på söndagar)
* Det är väldigt roligt om man gillar trevliga kunder.
* Kundkontakt
* Dagen går väldigt fort (när man har roligt...)
* Man lär känna nya människor och det är oftast unga som jobbar.
* Man får alltid prova på allt som finns på cafét för att veta vad det innehåller.
* Det är god restaurant mat ( i alla fall på vårt café/restaurant) och grillmat.
* Man får dricka hur mycket chailatte, latte, kaffe, läsk, dricka, juice som heeeelst! :)



Lockat hår!




Fick en liten snilleblixt nu på morgonen och fick för mig att locka håret... :)

Lockade med en riktig locktång denna gången och tyckte att lockarna blev mycket bättre än med plattången!

Idag ska jag jobba 12-17 och kommer hem sen efter det och ska ha lördagsmys :)

Hoppas ni får en bra dag!

Morgonstund har morötter i mun

Precis som rubriken säger! Morgonstund har morötter i mun.

Sitter och smaskar lite på minimorötter till frukost, mums mums! :) Om ett tag, ett ganska långt tag, så ska jag åka till jobbet och vara där 12-17.30, ganska segt om ni frågar mig! Hade hellre suttit vid datorn eller tvn hela dagen och bara gottat mig, men icke! Får gotta mig på jobbet istället!

Frågan är ju om jag orkar sminka mig idag eller om jag ska lämna det "au natural"... Vi får se :)


RSS 2.0
bloglovin