Såg jag konstig ut idag eller?.... 40+ som raggar?

OMG!

Idag undrade jag om jag såg konstig ut eller något på jobbet... Hade uppsatt hår i hairdonut och en ganska maxad sminkning med brun-bronzig suddning. Men det var så konstigt eftersom att alla stirrade på mig, var jättetrevliga och bara glodde och pratade med mig?

Jag blev helt chockad när en kille i 25 års åldern stirrade på mig VARJE gång jag gick och hällde upp kaffe eller ropde "nummer 182" . Det var en av 3 konstiga saker idag. Den andra konstiga saken var när 2 gubbar på 40 + var supertrevliga i kassan och ba " 2 latte " till min kollega som stod i kassan. Sedan skojade de till allting med "Oj var det ser 60 tal ut här, ja jag menar hon den där söta tjejen med uppsatt hår och allt, ser typiskt 60 tal ut" Hahah, jag kände mig inte LITE träffad när han sade det och jag gjorde deras lattar. När jag sedan gick ut med lattarna till dem så var de hur fachinerade som helst av mitt hår som var uppsatt i min hairdonut. De frågade hur jag hade gjort den och sa att det såg coolt och bra ut. Rktigt fräscht.... Visste inte om jag skulle bli smickrad, äcklad, generad eller ba...?

Den 3:e konstiga saken som hände idag var när en kille i 30 - 40 års åldern kom in och beställde en Tuborg (starköl). Sen satt han och drack den ett tag, sprang iväg och kom tillbaka efter en kvart typ och sa "Nämen, jag missade visst bussen och jag var här för ett tag sen, var snabb du var på att ta bort mina saker (jag höll precis på att ta bort hans stuff). Men då kan jag ju sätta mig och ta en öl till eftersom att min buss inte går förrän om en timme. Jag serverade honom en till Tuborg och han var väldigt trevlig och började prata med mig.

- Ja men hur länge har du jobbat här då?
- Tjaa, det här blir 3:e året jag jobbar, men jag jobbar bara helger och lov eftersom att jag går i skolan och så.
- Jahaaa, men vad roligt, du är alltså en sån där "extrajobbare". Aha vad roligt då...
- Ja, sa ja. Det är väl lite roligt, men jag går ju ut skolan till sommaren så, vi får se vad som händer då.
- Ja men vad bra, säger han. Det är ju så att du har inte tänkt på att börja jobba då eller till sommaren eller? För jag jobbar nämligen på ett boende för förståndshandikappade och är i stort behov av ny personal nu till sommaren för helger och kvällar.
- Men vad roooligt, svarar jag. Ja, jag har ju visst redan ett heltidsjobb till hela hösten men det vore ju roligt att byta miljö kanske.
- Ja men ta mitt nummer här då så kan du höra av dig, för det vore ju konstigt om jag tar ditt eller, ah du förstår. Visst, jag har ju flickvän men. Du kan ringa på mitt mobilnummer så kopplar jag dig vidare till min chef sen.

Bla bla bla.... En riktigt rolig men stressig och superkonstig dag. Kan fortfarande inte riktigt ta in allt som har hänt, men allting var verkligen bara SUPERförvirrat... Har nog inte helt förstått vad som har hänt idag, haha.

Superduperlångt inlägg som jag säkert kommer att skratta åt om några år när jag läser igenom det, hahahaha!


Bra låt!



Hittade den här låten på min vän Kim:s blogg! Blev helt fast i låten och tyckte att den var hur cool som helst! :)

Hon har grymt coolt hår också, men inget jag någonsin skulle passa i! ;)

Hoppas ni får en fin fin dag! Nu ska jag börja jobba, puss!

Inspo of the day!



Den här bilden är bara sååå underbar för mig! Älskar rött + svart ihop, älskar högklackade skor och älskar märket MAC på smink! (har massa mkt hemma...) Riktigt fräsch bild! :)

SNÖ??? OMG!!!

OMG :O God morgon.....

Skämtar världen med mig eller, det är fucking SNÖ ute? :O Förra veckan gick jag med ballerinaskor och tishirt, nu måste jag ha vinterskor och tjockjacka? Det här är INTE okej! Förstår inte hur vädret tänkte inatt.....

Idag ska jag i alla fall åka till jobbet. Blir att käka lunch (sallad) vid halv 12, sen jobba 12-17.30. Efter det ska jag hem och plugga (sjukt tråkigt). Får nog inte vila förrän efter middagen skulle jag tro, det är ju riktigt mycket plugg nu!

Men jag har inte känt mig så bra på sistonde... Har ju bara ätit sallad i skolan till lunch sen i vintras typ, någon enstaka gång åt jag lite lunch. Visst, i början så kurrade min mage konstant och jag var alltid hungrig, men sen vänjer man sig efter någon månad. Dock nu den här veckan har jag ätit vanlig lunch 4/5 dagar i skolan och har börjat få jätteont i magen istället efter varje måltid och på kvällen. Har inte tränat så mycket (bara söndag-tisdag) så har ju inte kunnat förbränna det jag ätit heller. Vet inte riktigt vad som är fel på min kropp, men något är det som knasar! Igårkväll kunde jag inte ens gå upp från soffan och gå till matbordet (typ 2 meter) för att det högg som knivar i magen, tog alvedon men det hjälpte inte.... :(





Snön måste försvinna nu nu nu nu nuuuuu!

Presentas!





Lovade ju att lägga upp lite bilder på presenterna jag fick igår när jag fyllde 19! :)

Vita converse, kläder från Gina/H&M, Väska från H&M, Body splash från Hollister, Hörlurar från Koss och ett kamerastativ (kommer inte ihåg märke). Shit vad jag har blivit märkesgalen alltså, det är helt sjukt! Men vita converse kommer att bli standard till sommaren! Har 3 par nu (rosa, svarta, vita) men vill ha fllleeeeer! :D

Jag har föressten pluggat klart för idag och kommer mest dega i sängen framför datorn och tvn hela kvällen. Om jag orkar kanske jag läser klart min svenska bok :) Puss puss

Lindshe hairstyles part 1



I det underbara gratisprogrammet Photoscape knåpade jag ihop den här lilla bildserien på hårstyling / uppsättningar jag har haft. Det här är alltså del 1 med 10 bilder, ska nog göra en del 2 med 10 bilder till tror jag!

Som ni ser hittar ni allt från lockigt till flätor, rakt till tofs! Min favorit är 8:e bilden med en blommig blus och platina blont hår med en fläta i luggen och ner! Sjukt snyggt :)

Inspo of the day!



Snyggt snyggt snyggt!

New in





God morgon världen! :)

Idag vaknade jag en halvtimma för tidigt och tänkte att då kan jag ju passa på och visa er kläderna jag fick i present igår. Tycker att mamma kan ha konstig smak på kläder ibland, men den här gången var det riktigt snyggt! Älskar den sportigt slarviga toppen med en knallig neongul färg mot den strikta svartvitrandiga kjolen. Riktigt snygga ihop! Toppen är från Gina Tricot och kjolen är från H&M.

Vad säger ni? Gillar ni sportigt mode? :)

Grattis Linda 19 år! :)



Yey!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Lindas födelsedag. Hurrah, hurrah, hurrah! :)

Idag är jag ett år äldre än för ett år sedan. 19 år fyllda och snart går det väl bara utför? Känns som att jag var 5 år igår och nu står jag här på benen snart vuxen... Det känns lite skrämmande! ;)

Idag firas det hemma med familjen. 3-rätters middag med en meny på förrätt: bruschetta med vitlök, tomat och basilika, huvudrätt: honungsglacerade kycklingspett med bulgursallad och efterrätt: äppelnapoleon med hallon. Bilder på presenter och den fina middagen kommer upp imorgon!

Hoppas ni får en fin dag, jag ska njuta sååå mycket utan plugg och stress! ♥

Erik Emanon - Breaking Love



Har ni hört det nya stjärnskottet Erik Emanons nya låt "Breaking love"? :) Den är såååå bra! :D

Kaloriunderskott

Oj vad tråkig skolan var idag! :( Sjukt seg och bara allmänt tråkig. Sista lektionen var badminton/pingis och alltså inget träningspass.... Får nog svettas lite på gymmet ikväll tror jag för att förbränna några kalorier!

Dagens mat såg ut såhär;

Frukost: Ett ägg, ett glas vatten
Lunch: Sallad, grönsaker, vatten
Mellis: Ett ägg, en risifrutti med mindre socker
Middag: 1 torskbit, lite potatismos + sallad

Så, jag äter kanske lite för lite mat, men det känns bra just nu! Sallad är min grej i guess! ;)


Inspo of the day!



Sån inspiration jag får av den här bilden! Snygg "little black dress t-shirt" tillsammans med vårens pastelliga färg mintgrön. En underbar kompination tillsammans med smala thinpo legs! Yummie!

Lär dig spanska från grunden! Lektion 1

Jag har pluggat spanska sedan jag gick i 6an - 2an på gymnasiet, alltså i 6 år. Det var obligatoriskt och jag tyckte det var väldigt kul. Så steg 1-4 har jag klarat av, steg 5 var man tvungen att välja själv och jag hade varken orken eller poängen till att välja den kursen så om jag vill utveckla min spanska får jag göra det senare i livet! Älskar fortfarande språket, kulturen, människorna, ja allt. Spanien och spanska är min grej! :D

Så, nu har jag lånat spanska steg 1-3 i skolan och ska börja om på nytt! Tänkte lära er lite spanska när jag ändå är i farten med små "mini-kurser" i spanska som jag lägger upp här lite då och då! Nu kommer lektion 1!


Skönt intensivpass - I'm hotter than fire

God morgon!

Igår var jag och tränade ju och det var helt galet. Egentligen var det ett medelpass men ledaren var total crazy och bara körde på som om det var ett intensivpass med snabba låtar och hårda hjärtslag. Jag blev död, och säkert många andra också! Men skönt som fan efteråt när man får den här träningskicken och känner; nu har jag fan gjort bra ifrån mig, bränt fett och klarad av allt någorlunda bra! :) Helt utpumpad och utvilad är man också!

Idag så går jag i skolan till 4 med lektioner konstant och bara korta raster + lunchrast mellan! Sista lektionen är idrott och jag hoppas att att köra något skoj och hårt så man får svettas och känna sig duktig igen! Efter det blir det hem, skriva filosofiuppsats (rätta den typ...), äta middag och träna på gymmet sen igen. Blir ett fett armpass!

I'm hotter than fire....



Spänna biceps!

Nattklubb Amnesia

Hello readers!

Har just varit på magnetröntgen i täby och kollat hjärnan, huvudet och nacken. Svaren kommer nog inte förrän om 1-2 veckor. Hoppas egentligen att det visar något efterom att jag har haft ont i huvudet nästan varje dag sedan i mitten på sommaren :/ Sååå segt! Men man vill ju inte vara sjuk på samma gång... fast jag vill ha bort huvudvärken!

Nu har jag i alla fall kommit hem. Handlade lite med mamma och har pluggat en stund. Köpte med mig en sockerfri energidricka för att hålla uppe humöret! Snart ska jag iväg och träna (så grymt skönt...) ♥

BTW så har bilderna från Nattklubb Amnesia kommit upp från i lördags! Enjoy watching!



Jag, Louise, Elin, Random tjej?, Clara och Random tjej längst fram också... Alla vill tydligen vara med på bild med mig och mitt coola gäng... ;)



vimmel vimmel vimmel



Jag älskar att klubba! Kan ni hitta mig? :)

Rebeccas födelsedagsfirande förra lördagen på Amnesia var verkligen grymt! Perfekt kväll, perfekt folk, perfekt musik! Hade en hur superduperkväll som helst!

Inspo of the day!



Älskar rutiga skjortor, slitna jeans och converse! Thinspo på hennes ben också!

Så bränner du 100 kcal snabbt!



Jumping jacks = krysshopp
Crunches = vanliga situps
Squats = benböj
Push ups = armhävningar

Dagens outfit

God morgon på er! Sovit gott? :)

Idag har jag bara några lektioner och sen ska jag iväg och rönta huvudet i Täby. Har haft problem med huvudvärk och ångest sedan i somras och vi vet inte vad det är för problem. Varje dag följer huvudvärken efter mig och blodprovet visade inget speciellt så... nu hoppas jag att röntgen kommer att visa något!

Såhär ser dagens outfit ut i alla fall!



Skinnjacka - Vero Moda, Topp - Gina Tricot, Jeansshorts - H&M barn, Strumpbyxor med fjärilar - Lindex barn, Boots - Skopunkten barn, Solglajjor - Lindex

Hade samma outfit för några veckor sen, blev rätt nöjd med den!

Intensiv löprunda!

Åh, vilken kick jag fick just! Bestämde mig för att ta en intensiv löprunda i det sköna vårvädret när jag kom hem från jobbet. 7 låtar senare (30 minuter) var jag hemma igen och svettig som en gris! Det var inte allt för varmt ute, men ändå skönt i solen med lite blåst.

Nu får det bli en varm dusch, middag och sen plugga filosofi / sova. Känner egentligen bara för att lägga mig och sova nu men... får piggna till lite tror jag ;)



Hoppas ni får en fin kväll! ♥

44.5 kg - Det går neråt!

Som ni kanske märkt har jag inte tränat så mycket på sista tiden och det är ju lite tråkigt...? Har verkligen haft en motivationssvacka och inte orkat åka till gymmet ens, fast jag vet att när jag kommer dit så kommer jag tycka att det är roligt.

Förr kändes det som att gymmet och träningen gav resultat efter varje gång, men sen stannade det där av ett tag och jag fick ingen inspiration och motivation till att träna. Men igår kom jag igång igen med ett väldigt skönt träningpass på friskis. Bestämde mig för att springa springa springa på rullbandet och jag gjorde det!

Kondition:
4,1 km
270 kcal
35 minuter

Började först att gå i 5 minuter för att mjuka upp min stela kropp. Min fot som jag skadade för ett bra tag sen är fortfarande inte bra och jag undrar om jag fortfarande har en lätt stukning eller om jag har en spricka i den (måste kollas upp!). Efter 5 minuters mellanpromenad så sprang jag i 15, gick 5, sprang 5, gick 5. Kändes riktigt skönt att bara kunna springa springa springa och känna hur magen kurrar när underhudsfettet bränns bort. Efteråt var jag helt yr och kunde knappt stå upp! Men träningen var riktigt skön och jag kände verkligen att jag hade gjort bra ifrån mig när jag gick ner från rullbandet!

Hade dock inte ätit någon lunch igår så hade ingen styrka till att lyfta skrot. Fick bli lite situps med en medicinboll och andra vanliga magövningar jag brukar göra!

Och imorse när jag vaknade så stod vågen på 44.5 kg och det kändes HELT otroligt! Har alltså gått ner 4 hg på bara några dagar. Och detta ska hålla i sig! Bmi på 18.76 (undervikt är 18.5)



Snart hoppas jag på att jag är nere på 44 kg! ♥

Sommartid!



Ni har väl inte glömt att ställa om klockan till sommartid? Om ni har det, så dra klockan en timme FRAMÅT! Nu är klockan egentligen 9 hos mig, fast med sommartid så är den 10!

Det kommer att bli ljusare på dagarna, våren kommer äntligen hit, det blir varmare och varmare och snart tar jag studenten! Fyfan va skönt!

Ansiktsmask



Såhär snygg ser jag ut just nu... :)

Det är söndag och det är dags att tjäna lite pengar och jobba på cafét. Riktigt seg idag, vill verkligen inte jobba, men vill ju tjäna pengar sååå....

Lekte lite med bilderna i gratisprogrammet photoscape. Vad tycks? :)

PS: Ni har väl inte glömt ställa om klockan till sommartid?

Pocahontas 2



Sitter och väntar på att min kompis tåg ska komma in, då ska jag åka iväg och hämta upp han! Medans jag väntar så kollar jag lite på pocahontas 2! Faktiskt inte sett den förrut... Men 2:or brukar inte vara lika bra som originalet så jag förväntar mig inte direkt något :) Har ni sett den?


Handling:

Pocahontas reser till London på ett viktigt fredsuppdrag - hon ska övertala kungen om att sluta kriga. Med sig har hon en man från indianstammen som hennes far har skickat med som beskydd. Hon har gett upp hoppet om att någonsin få se sin älskade John Smith igen eftersom det i London sägs att han har begått självmord...


Jag är föressten vrålhungrig! Snart blir det rostas, klyftpotatis och beasås. Efterrätt blir hemmagjord daimglass och färska jordgubbar! Muuums ♥

Somebody that I used to know

Hemma!

Åh vad varmt och skönt det var ute idag när solen var uppe, sååå mysigt! Efter att jag hade varit på pappas jobb åkte vi till K-rauta och köpte en grill. Sen hälsade vi på mina jobbkompisar på cafét och tog med oss lite glass i bilen påvägen hem. Var liksom 15 grader ute idag, helt sjukt! :)

Vi handlade lite mat till ikväll och ingredienser till glass. Nu har jag tagit mig ett varmt bad och ska snart sminka mig och torka håret för sen kommer "L" till mig.

Hoppas ni får en underbar kväll ♥



rosa velourmjukiströjan är på idag!

Solig dag



Rebecca, Linnéa, Clara, jag, Elin



Igår var det riktigt soligt ute och alla tjejerna satt ute bakom ett hus vid skolan (vindskydd) för att få lite D-vitamin och extra värme på sig. Undrar om man blev bruns ens?... Vårsolen ska ju vara ganska stark!

Så komiskt på sista bilden eftersom att solen är bakom mig så ser ni kanske tydligt min skugga framför alla där i mitten?.... *Skrattar* Bästa fotografen!

Bilderna lånade från ELIN eftersom att min kamera var hemma.

Inspo of the day!



Idag kände jag för att inspireras av den här bilden! En snygg, men väldigt enkel outfit med ljusa färger och svart som kontrastfärg. Gillar pösiga linnen också, inte för att jag har så många men, kanske dags att köpa? :)

Lördagen den 24 mars



God morgon mina sötnosar! :)

Igår hade jag det supetrevligt med Clara och Rebecca i stan! Först drog vi till ett ställe som hette "mix" vid stureplan, men det sög så vi åkte vidare med tunnelbanan till rådmansgatan (där café 60 ligger...) och gick in på lion bar istället. När vi hade beställt in vår dricka (jag tog en smirnoff) blev vi assugna på att dansa eftersom att det var så hög musik på och ah, jag kände bara "party". Men eftersom att mina tåg slutar gå vid halv 12 så var jag tvungen att ta sista tåget hem, tråkigt! Var hemma typ vid halv 1 och somna på direkten!

Idag har jag ganska mycket att göra;

* Plugga projektarbete, filosofi, svenska
* Göra lemonad
* Övningsköra truck
* Träffa en kompis

Får bli att göra 2 saker innan lunch och 2 saker efter lunch! Nu blire frulle :)

Update: Jag kanske ska ta tag i att fortsätta städningen av min walk-in closet också?....

Förkrök

God kväll! :)

Ska sticka iväg snart till stan för att möte upp tjejerna och dra till någon bar / förkröksställe. Vi hade så tråkigt så vi visste inte vad vi skulle göra.... Så blir en "halvutgång" idag och jag drar nog hem typ vid 11 senast. Eftersom att jag både ska plugga imorn, fixa lemonad, täffa en kompis och göra massa annat skit så är det nog bra om jag sticker hem lite tidigare!



Hoppas ni får en mysig fredagskväll! :) ♥

Inspo of the day!



Stilrent. Snyggt. Matchigt. Vackert. Svart och vitt. ♥

Visste du att?...


Vackert vårväder

Jag älskar solen! ♥

Nu i några dagar har det vart himla vackert vårväder ute! Solen steker på kroppen och man fryser inte under dagen om man bara har skinnjacka och ett tunt linne. Men på kvällen blir det lite kallare...

Igår hängde jag och Elin ute på håltimmen och degade i solen. Vi fick även lite trevligt besök när 2 män skulle springa runt löparbanan, värre när en av dem senare börjar prata med oss och frågar "Kan du passa mina byxor eller..."

Så igår var det riktigt skönt i skolan. Det var sol, vi hade sjukt mycket hål och gjorde typ ingenting. Man känner att skolan snar är över... :) Efter skolan så åkte jag in till stan och träffade en kompis. Solen hade börjat kallna lite men det struntade vi i och var ute ändå! Vi drog till söder igen och gick runt där det é massa fint. Hittade ett mysigt berg där vi satt och tittade på utsikten! :) ♥

Sen drog vi och käka lite donken innan jag skulle dra hem. Cheeseburgare och vatten = standard! Kom hem vid halv 10, då var det bara att sova och käka lite middag!



Vackert solljus vid löparbanan vid Dagy igår :)

Inspo of the day!



Är helt förtjust i svartvita bilder! Älskar flätan som blir som ett hårband också!

Recension: Nivea milk and honey lipbalm

Vad? - Nivea milk and honey lipbalm
Konsistens? - Fast
Doft? - Honung
Färg? - Gult stift
Förpackning? - Gul och vit
Omdöme:

Jag brukar inte använda vanliga lypsyl eftersom att det är en tråkig förpackning och har en tråkig smak. Men när jag testade Nivea milk and honey lipbalm blev jag helt fast! Ett cerat som är väldigt bra, har god lukt och smak, men som tyvärr inte håller hela dagen.

Ciratet återfuktar bra om man är torr om läpparna! Blir inte smutsigt eftersom att man applicerar direkt på läpparna och att förpackningen har lock och inte att man pillar runt i förpackningen med fingrarna!

Köpa igen? - Absolut!
Vart finns produkten? - På ica, hemköp, kicks. Ja, lite överallt!
Pris? - 25 kr
Betyg - 4/5  ♥ ♥ ♥ ♥

- Håller kanske inte mer än en timme på läpparna, sen har man slickat i sig allt!

+ Luktar jättegott!
+ Snygg förpackning!


So don't you worry your pretty little mind ♥

God morgon!

Idag blir det en lång dag för mig, men bara 4 lektioner! :( Design, naturkunskap, svenska och kör. Börjar 8.10 slutar 16.25, lätt koffeintablett efter det, kommer ju vara astrött......

Aah, men efter skolan ska jag träffa en kompis. Får se om det är varmt fortfarande ute, då blir det nog att ta en långpromenad på söder / djurgården och kanske käka glass! Om det är kallt och dåligt får det bli något annat mysigt! ♥

Hoppas ni får en fin och mysig dag!


Inspo of the day!



Idag kände jag bara för att vara så crazy som tjejerna på bilden! Ville bara strunta i alla, allt, skolan, och bara vara ute i den sköna vårsolen eller typ festa och dansa! :) ♥ Crazyeeee!

Plugg plugg



Sjukt skönt att sluta kl 1 idag! Wihooo... Men tråkigare när man kommer hem och ska sätta sig och plugga :( Buuuhh... Tror att jag ska plugga filosofi idag och senare lite projektarbete. Ikväll tänkte jag åka och träna! Yes yes, rätt länge sen jag gjorde det nu :/

Hoppas att ni njuter av det fina vårvädret och sitter i solen med en glass som smälter! Puss puss

En tripp runt söder

God morgon!

Igår var alla 3:or på min skola tvungna att åka till filmhuset för att kolla på en film. Vi fick aldrig veta vad den hette, men den var helt okej. Det handlade om Tyskland och en ung pojke som blev kär i en äldre tjej som jobbar som tågkonduktör. Sen flyttar hon från staden och får ett jobb som dörrvakt vid koncentrationslägren och hon blir tvungen att välja ut tjejer som ska dödas osv.

Efter det så drog jag och tjejerna in till stan. Sen fikade vi på ett ställe i gamla stan, det var supermys! Efter det så gick vi en tripp runt söder och tittade på solnedgången och den vackra utsikten över Stockholm. Tåg tåget hem och var inte hemma förrän vid halv 9. ♥

Mysmys!


OMG! Gått ner 2 storlekar i byxor

Alltså.... varför är alla kläder för stora för mig?

När jag rensade min walk-in-closet igår så provade jag massa kläder som jag knappt visste att jag hade och det var bara tishas, tröjor, linnen, klänningar och sånt som passade. Alla kjolar och shorts och jeans var för stora :( Buhuu...

Visst, det är bra att jag har gått ner 3 kg och krymt i midjan och runt benen, för det var ju mitt mål, men jag visste ju inte att alla kläderna skulle bli för stora? :/ Ser ju sjukt fult ut med för stora byxor, det blir ju ett "hål" vid ryggen ner mot rumpan ju som alla kan se ner i...

Vad tycker ni, ska jag ha kvar samma vikt och ha för stora kläder eller gå upp i vikt, må psykiskt dåligt och ha kläder som passar? ;)


Städar walk-in-closeten

Nu har jag äntligen pluggat färdigt!

Slutade ganska tidigt idag, kom hem vid 3 och började plugga på en gång. Läste samhällskunskap (massmedier) på ca. 25 sidor, en engelska text om jobbsökande på ca. 5 sidor, filosofi - frågor och svar och läsa i boken ca. 6 sidor och 20 frågor. Efter det så hade jag 0 inspiration och hjärna kvar till projektarbete. Men jag tänkte, eftersom att jag fick så himla mycket gjort idag så gör det faktiskt inget. Jag pluggade lite i fredags, lite igår och inget idag. Har tid för projektarbetet hela veckan ju!

Så med 0 inspiration och hjärna till något sitter jag nu framför datorn med halvstängda ögon. Känner att jag blir mer och mer ljuskänslig och att jag snart kommer att få huvudvärk. Blir nog att rensa tankarna lite genom att släcka ner i rummet, tända levande ljus, ha på relaxmusik och bara städa min walk-in-closet som ser ut som ett bombnedslag.... Då blir både mamma och jag glaada! ;)





Skönhetstips: Ansiktsrengöring


Inspo of the day!



Snygg stor bulle! Stort fluffgt hår är inne just nu! BTW så älskar jag "hair donuts". (köpte ju faktiskt en härom dagen)

Måndagen den 19 mars 2012

Måndag igen. Nya vecka, nya tag, nya utmaningar!

Måndagar för mig är ganska korta dagar med få lektioner. Har bara matte, filosofi, religion och musik. Slutar vid halv 3 och är hemma en timme därefter! När jag kommer hem ska jag nog ta tag i projektarbete, skriva lite på den rapporten som hela tiden byggs upp. Efter det finns det inte så mycket att göra, tror jag har en samhällsläxa också, bara att läsa ett kapitel. Det kan man göra innan man går och lägger sig typ!

Snart går bussen och jag ska fixa iordning mig lite och äta frukost. Pusspuss ♥


Just nu läser vi den här tråkiga boken på svenskan. Den är inte så svår att förstå, bara allmänt jäkla tråkig att läsa. Men den följer med mig dag och ut dag in. Läser den jämt på bussen till och från skolan för att fördriva tiden lite!

"Linda liten som aldrig blir sliten"

Jag älskar att sova när man inte ska sova!

Eftersom att jag gick och lade mig vid halv 5 imorse och vaknade vid halv 9 så har jag inte sovit mycket, ynka 4 timmar. Hade grym huvudvärk när jag vaknade, men tog koffeintablett och allt blev genast mycket bättre! Fixade till sminket lite och satte mig på roslagsbanan påväg hem med sunkigt och ofixat hår.

Kom hem vid typ halv 11, åt lite lunch, tog ett varmt bad, pluggade svenska och projektarbete i ca. 1 timme. Därefter däckade jag i sängen och bara sov och sov och sov. Mamma väckte mig vid halv 5 och sa "nu måste du gå upp"... Jag ville såklart inte vakna. Men på något sätt kom jag upp ur sängen, gick upp till andra våningen och hittade soffan. Där somnade jag om och sov tills pappa kom hem och väckte mig för en stund sen.

Förstår inte hur man kan bli så trött och seg efter en utekväll? Förra gången jag var ute på lovet sov jag ju i 2 timmar, stressade och fixade massa saker och åkte sedan iväg och shoppade med en kompis. Då var jag inte trött alls? :D Knasigt knasigt! Det sägs ju att jag aldrig ska bli sliten så, vet inte riktigt hur det här funkar ;)



Linda liten som aldrig blir sliten...

Inspo of the day!



Grym stil, cool look, underbart hår!

17 mars - Helgen på Amnesia

God morgon!

Igår blev det röjj, fest, bäst, skoj, ploj och massa annat knasigt på Nattklubb Amnesia. Rebecca fyllde 19 och vi firade henne med massa drinkar och shots! Vi var faktiskt alla i vårt gäng (6 st tjejer) och det händer inte ofta! Superglad för att alla kunde hänga med, verkligen jättekul!

Vi drog dit typ vid halv 11, 11 och stannade till halv 3, 3. Dj'n var inte jättebra... så det blev mycket soffsittande och gåutochtaluft- stunder. Men lite dans blev det. Vi träffade ett killgäng som vi brukar hänga lite med och det var hur trevligt som helst! Efter det så drog vi till BK och käkade cheeseburgare. Det var hur gott som helst och jag var jättehungrig! När vi kom hem till Rebecca (där vi skulle sova) så käkade vi godis, chips och kvällens middag (igen). Kom hem vid 4 till henne, bäddade och fixade mig lite, sen däcka jag i sängen vid halv 5 och sooooov som en stock! Tog morgontåget hem vid halv 10 och kom hem för typ en timme sen.

Vimmelbilder kommer upp imorgon tror jag, ni får nöja er med en "fin Lindshe håller i sin sminkväska - bilden" så länge!


Grattis Rebecca 19 år!



Nu har vi ätit och det blir utgång för vår del! Taggelitagg tagg! ♥

Jag är galen i kokböcker

Hello!

Min nya samlargrej verkar vara kokböcker. Jag "samlar" ju även på skor och kläder och smycken. Har ju typ 70 par skor (om ni inte redan visste det...) Men nu har jag blivit helt tokig i kokböcker och tidningar, köper dem, kollar i dem, drömmer om att få laga mat osv. Har nog blivit så eftersom att jag och Louise gör vårt projektarbete till en kokbok....

Igår fick jag i alla fall med mig 3 kokböcker med mig hem från bokrean. Blev tungt att släpa på men det var det värt nästan... Får se om jag provar på att laga något recept snart, det fanns ganska många bra och lätta!


Inspo of the day!



Jag älskar armband! :D Synd att jag bara kan ha dem allra minsta från barnavdelningen... Ibland är de ju snygga, men oftast jätte-barnsliga! Förstår inte hur jag kan vara så liten?

Lördag= jobb + utgång!

God morgon babes!

Idag har jag mycket saker att göra! Innan jag drar till jobbet ska jag packa väskan som jag ska ha till ikväll ( ska sova över hos Beccis), duscha, sminka mig, fixa håret =standard,  ta ut lite pengar, köpa tuggummi och ev. köpa en plattång till Elin. Jag köpte en härom dagen som bara kostade 39:- OMG vad billigt!

Efter allt sånt skit så är det dags att jobba. Blir att käka en fet kebab till lunch på jobbet för att orka med och klara mig hela dagen. Ibland måste man få unna sig lite skit (jag som bara äter sallad annars...). Så 12-17 är jag på jobbet och efter det så tar jag bussen mot stan för att åka hem till Rebecca och fira hennes 19 års dag! Det blir partayyy med god middag och fina vänner. Efteråt blir det utgång! Amnesia kör vi på ikväll (vårt stammisställe...).

Ja, det var väl det jag hade å säga. Köpte en ny klänning igår i spets ju som jag tänkte ha ikväll. Justja, ska måla naglarna i någon tokig färg! - GRRRRYYMT! :D



Jag och Elin förra året på Rebeccas 18 års fest!



Vi åt goood mat förra året! Couscous, kycklingspett, het salsa och guacamole.



Och Clara ville bara leka Karamellkungen! (ops, vem tar på hennes höfter....?)

Shopping á la Linda

God kväll!

Idag blev det en kort dag, slutade vid 1. Efter det så drog alla i vårt gäng UTOM Rebecca till Täby C för att köpa lite presenter till henne. Hon fyller nämligen 19 år imorgon! :) Vi hittade massor av fina saker som hon säkert kommer att bli supernöjd med! (jag skulle typ döda för att få allt....)

Men jag och Elin är ju shoppinggalna och stannar alltid kvar till sist. Så efter att vi hade fikat (läs ätit glass) så stack alla hem utom just jag och Elin och Louise som stannade kvar. Men Louise drog efter ett tag så att hon inte skulle missa bussen, så då vare bara jag och Elin som var kvar till sist! När kl var 5 i 7 så var vi fortfarande shoppingsugna och sprang det fortaste vi kunde till Espresso House för att köpa en ischai, vi såg hur alla dörrar började rulla ner... Men vi sprang och sprang och sprang men nådde tyvärr inte fram i tid. Med svansen mellan bena vandrade vi istället ner till donken...

Av shoppingdagen á la Linda så fick jag ganska mycket med mig hem. Orkade dock inte ta kort på det, så får rabbla upp det:

* Svart klänning med spetsmönster H&M - 199:-
* Svart tubbh i spets Gina Tricot - 79:-
* X antal böcker från Akademibokhandelns slutrea 222:-
* Hair donut Ur och penn - 59:-
* Teasing comb Åhléns - 20:-

Ja, jag tror att det var allt jag fick med mig hem. Efteråt hade jag grymt ont i axeln eftersom att väskan blev så tung och full av allt skit som jag hade köpt..



Bild från shoppingen i somras

Hoppas ni haft en trevlig dag! ♥

Inspo of the day!



Imorse när jag vaknade var jag otroligt sugen på bär och frukt! Kolla bara hur goda dessa 3 smoothies ser ut! Hallon, björnbär och banan/mango. Mums mums mums...

Medelpass

Vad skönt det är att träna!

Har inte så mycket plugg nu i skolan och då får man helt enkelt ta och prioritera om och göra annat istället. Idag spenderades kvällen på gymmet med ett medelpass. Det var skönt att dansa och släppa loss, det behövde jag verkligen, men efteråt fick jag ont i huvudet och foten - kasst!

Nu sitter jag och stirrar på antikrundan i min soffa med blött hår. Orkar verkligen inte torka håret.... Kommer nog somna med en halvtaskig fläta och vakna upp med blött och lockigt hår imorgon!

Trött Linda vill sova nu! Godnatt ♥

Inspo of the day!



Style style style....

Skinny legs är så vackert till strumpbyxor, shorts och boots. Älskar tygpåsen och deras långa fina hår de har i slarviga flätor.

5 Inspirerande kontor



1. Mycket stilrent med svart och vitt. Älskar hyllorna som är fyllda med snygga tavlor och personliga saker.



2. Detta rum / kontor ser riktigt mysigt ut. Fastnade för alla småsaker som är på hyllorna och bänkarna. Små saker är något som jag har framme hela tiden i mitt eget rum och som mammsen alltid blir galen på eftersom att "det går inte att städa" då...



3. Det mysigaste kontoret! Älskar den svarta tavlan som man kan skriva massa strunt på som behövs göras. Det turkosa på stolen och tapeten gör pricken över i:et!



4. Riktigt vintage och riktigt snyggt! Fastnade för alla små lådor som finns i hela rummet och de blommiga tyget på stolen och gardinerna. Detta ser riktigt hemtrevligt ut!



5. Det bästa sparar man alltid till sist, eller hur det nu var? Jag blev helt förälskad i det här kontoret. Så vacker utsikt och underbart med allt ljus som kommer in i rummet. Öppet, luftigt och lagom stort. Tänk att få sitta här och plugga en söndageftermiddag - rena rama lyxen!

Dagens hår





Dagens look blev fluffigt / vågigt hår som jag gjorde igår med min vågtång från Obh nordica. Har dock inte bestämt mig om jag ska ha utsläppt eller uppsatt ännu!

Hoppas ni får en fin fin dag! ♥

Sharpay's fabulous adventure





Handling:

Sharpays (Ashley Tisdale) liv går igenom stor förändring när hon åker till New York i tron om att bli vald till att jobba på en show på Broadway som dess huvudperson, men allt smälter ihop när hon får höra att agenterna vill ha hennes hund, Boi. Sharpay måste gå igenom dubbelt så många utmaningar för att kunna nå hennes dröm. Med nye kompis, Peyton, till uppmuntran finns det ingenting som kan förhindra henne från att förverkliga hennes drömmar en gång för alla.

Allt är fluffigt, rosa och gulligt! ♥

Dagens outfit 14/3



Bruna stickade uggs - Primark
Strumpbyxor - Lindex barn
Shorts - H&M
Svart topp - H&M
Skinnjacka med fårpäls - MQ
Halsduk - Gina
Solglajjor - Lindex

Idag hann jag ju fota dagens outfit i solen! Även fast vi slutade klockan 12 i skolan så kom jag inte hem förrän vid kvart över 1, såå segt! Nu blir det plugg - projektarbete och naturkunskap!

Tips till filmälskare - Bästa filmhemsidan!



Har ni alltid drömt om att titta på gratis tv via internet, när ni vill, vad ni vill? Då har jag lösningen till er!

Min favorithemsida när det gäller film och tvserier hette förrut "Letmewatchthis" men har nu bytt namn till "1channel.ch" . Där finns det 100 000 tals titlar och säkert många av era favoriter, bland annat glee, gossip girl, biggest loser, jersey shore, OC, 90210 och massa massa fler tv serier. Dessutom finns nästan ALLA filmer, är inte det HEEELT otroligt?

Klicka på bilden eller på länken för att komma till den bästa filmhemsidan som någonsin skapats! ♥ Njut av gratis tvtittande på engelska, utan svensk text! (då lär man ju sig lite också...)

Inspo of the day!



Jag som älskar (och är beroende av) skor blev helt tagen när jag såg den här bilden. De är så vackra alla små söta skor som hänger där på bilden, speciellt de rosa/lila föll jag för på stört!

Dagens outfit - 13 mars



Dagens outfit fick bli rosa converse, ljusa jeans från Replay, svart topp från Bon Prix, svart cardigan från Gina, jacka från MQ, väska från H&M och till sist solglajjor och pannband från Lindex! Det blev en riktig blandning idag på märken / kläder från olika affärer, brukar nästan alltid ha kläder från H&M, så det är lite kul att variera!

Vad tycks? :)

Redbull ger mig vingar

Wopp wopp!

Redbull ger mig verkligen vingar. Kom hem från skolan, tog en liten prommis med mamma, satte mig och pluggade matte och öppnade en redbull. Blev mer och mer hyper och kunde till slut inte sitta still, och då hade jag bara druckit en halv! :O

Så med lite för mycket koffein i kroppen satte jag mig i bilen och körde iväg till gymmet. Blev ett medelpass idag för att mjuka upp min onda fot, tror det hjälpte lite i alla fall! Puuh, nu är jag trött!



Nu blire dusch och sen slappa i sooofffan! <3

Vädret för veckan

Vädret för veckan ser ju ganska så bra ut. Blir nog att ta fram skinnjackan, tunnare skor och tunnare kläder! Äntligen skönt att slippa tjockjackan...



Sol, sol, sol, sol, sol.... :D

Inspo of the day!



Vacker bild! Älskar hur hon mixar en stark färg med resten som är beige/brunt och neutralt!

Look of today





God morgon!

Idag körde jag på en ganska basic sminkning med basic kläder, plattat hår och svart hårband. Blir en hyffsat lång dag i skolan, följt av hem och stenhårt plugga matte :/ Som tur e så har man ipod med bra musik på bussen fram coh tillbaka till skolan :)

Hoppas ni får en bra dag!

Huvudvärk och illamåeende

Jag hatar att ha ont i huvudet VARJE DAG! Men något som jag hatar över allt annat är att må illa. Det är en otrolig smärta för mig att må illa och jag blir typ psykiskt sjuk varje gång det sker eftersom att jag har Emetofobi - fobi för att spy.

Så, nu äter jag ännu mindre än vad jag brukar göra, kan knappt äta middag längre för att jag bara har så ont i huvudet, är snurrig och mår illa, bläää! :(

Jobbet gick i alla fall ganska bra, det var lite stressigt precis efter lunch när alla skulle ha latte och fika och ha semla osv. men sen den sista timmen var allt hellugnt! Kom ifrån jobbet vid 5 över 5 (förr gick jag ut för dörren vid halv...).

Snart blir det sova, godnatt ♥

Jag har förstorat läpparna

Det visste ni inte va? Eller...? Ni kanske anade det?

För det finns väl ingen som har så fylliga läppar som jag har, naturligt? ;)



Med lite mörkare läppar och med lite ljusare.


Haha, äsch jag bara skoja... Men jag får ofta frågor om mina läppar - "har du förstorat läpparna" "hur kan de vara så fylliga" "varför är de så mjuka" osv.

Men jag skulle gärna vilja förstora dem lite så slipper man pluta med munnen på alla dessa bilder, då har man det ju "naturligt" för några månader i alla fall. Tror att restylane eller vad det nu heter håller i ungefär 3-6 månader, sen försvinner det. Vill inte gå runt med några jäkla kissie-ankmuns-läppar, mer fylligt naturliga med rätt plut.

Inspo of the day!



Känner man inte en svag doft av sol, bad och strand när man ser på den här bilden? Ta mig tillbaka till värmen, låt mig springa barfota på en strand med sand som kittlar mellan tårna, låt mig få bada i det kyliga vattnet så att hela kroppen blir knottrig och därefter soltorka på en solstol på stranden... ♥

Jag vill inte jobba!



God morgon på er!

Idag när jag vaknade kände jag absolut inte för att jobba. Igår satt jag uppe till typ 00 och kommenterade en massa bloggar (typ 200 stycken), det skulle jag ju såklart inte gjort, jag skulle ju sovit istället? *Osmart chey* Mitt hår hann ju i alla fall självtorka och det är ju lite, vardagslyx, right?

Dagen kommer att spenderas på pappas jobb från 10-11 för att övningsköra truck till min kurs och till mitt jobb i sommar. Efter det äter jag och pappa på cafét, blir nog en nyttig (men god) sallad som vanligt. Sen vid 11.30 är det dags att börja jobba och stanna kvar ända till 5! Efter det kommer jag vara så trött i fötterna och huvudet så jag kommer bara lägga mig i sängen, dega framför tvn och sen slagga.

Men det som är bäst med pappas jobb är att på lagret får man ha HUR hög musik som helst och VILKEN musik som helst, så jag kommer ju sitta där och dunka musik dag ut och dag in i sommar/höst, grymt! :)

Hoppas ni får en fin dag, så hörs vi sen när jag kommer hem igen! ♥

Grattis till Loreen!

Grattis till melodifestivalvinnaren Loreen! Gud va' Danny såg arg och besviken ut när han inte vann, tyckte faktiskt lite synd om honom... :( Men idag var Loreen bäst enligt det svenska folket och fick turen att vinna, you go girl! Hoppas att låten inte blir för uttjatad och håller sig pampig fram till riktiga Eurovision -12 !



Tyckte ni att rätt låt vann? :) ♥

Melodifestivalen och lördagsmys!

Om 10 minuter börjar Melodifestivalenfinalen och jag är sjukt taggad! Finns många bra bidrag med i finalen i år och jag har verkligen ingen aning om vem som kommer vinna, men topp 3 ligger ju på Loréen, Danny eller Ulrik! Om någon av de 3 vinner hoppas jag nog på Danny ;), men vi får väl se...

Ska ta ut pannacottorna ur kylen, garnera dem med lite hallon och blåbär och sen kila ner till soffan och familjen framför brasan. Pappasen köpte "marabou lakrits" idag också som jag ska snaska i mig (nästa vecka blir det hårdträning!).

Må det bästa bidraget vinna ;)


Enkel limepannacotta

Har knåpat ihop min första pannacotta - limepannacotta. Dock har jag inte det gröna lagret av gelé som på bilden utan blåbär till garnering. I små portionsformar blev det 6 st. Bra recept, lätt recept och billigt recept. Om de blir goda är det verkligen ett nytt recept jag ska lägga på minnet! Här har ni receptet!




Inspo of the day!



Inspo of the day går till den här snygga outfiten som jag blev helt kär i! Älskar de höga jeansen, ljusbruna väskan och den starka gröna färgen på den stickade tröjan! Är även helt kär i många armband och detaljer. Dock har jag så små handleder så att jag oftast inte kan ha armband :/ Vad tycker ni om outfiten?

Filmtips: Ondskan



Igår spenderade jag kvällen hemma hos en kompis uppstoppade med filtar och kuddar, glass och ondskan. En riktigt bra film enligt mig som man kan se om och om igen. Har inte läst boken ännu men tror att jag ska göra det någongång när jag har tid! Vad tycker ni om filmen? :)


Handling:

Filmen, som utspelar sig 1956–57, handlar om Erik Ponti, 15-16 år, vars liv inte varit lätt. Eriks far dog när Erik var liten och nu bor han med sin mor och hennes nya man som misshandlar Erik. Eriks läshuvud räcker till, trots att han har dåliga betyg, och lärarna på hans skola kan inget göra för att hjälpa honom. Hans beteende har gått för långt; han slåss och stjäl och efter att ha grovt misshandlat en skolkamrat får han besked av rektorn att han aldrig mer kommer att kunna sätta sin fot på ett allmänt läroverk i Sverige. Eriks mor blir då, utan sin mans vetskap, tvungen att sälja allt hon har av värde för att låta Erik åka till den dyra internatskolan Stjärnsberg.

På Stjärnsberg tillämpas kamratuppfostran och det är eleverna som håller ordning på skolan. Erik blir snart bra vän med sin rumskamrat Pierre Tanguy som är lite mer av den försiktigare sorten som mest håller sig i bakgrunden och inte vill synas. Erik kan inte låta bli att protestera när han och hans vänner blir utsatta för misshandel och hån av de äldre eleverna och rådsmedlemmarna. Han gör allt för att undvika relegering, eftersom det här är hans sista chans att nå gymnasiet. Slår man en rådsmedlem blir det "rellen" direkt. Erik har även fattat tycke för flickan i köket, Marja, och umgänge med kökspersonalen är strängt förbjudet. Erik och Marja kan ändå inte låta bli att träffas och när sanningen kommer fram blir Erik relegerad, och gör allt för att få skolan att ta tillbaka relegeringen. Sedan får han avsluta sin termin ifred. Efter avslutningen åker han hem och tar itu med sin styvfar.


Visste ni att Danny Saucedo också är med i Ondskan? :D Och att den blonda killen är med i "Hip hip hora" och "Livet enligt Rosa".

Fredag!

Ja, rubriken säger väl allt? :D

Så skönt för mig som gick i skolan i måndags (jättechill), tisdag-onsdag klassresa, torsdag projektarbetesdag (arbete hemma) och så idag skola. Ingen stress denna vecka och inte idag heller, men imorn så, då kommer pluggstressen eftersom att jag ska plugga projektarbete, svenska och matte! Tagg tagg tag... *NOT*

Men nu är det i alla fall fredag och vi ska tänka på den istället och lugnet i kroppen som man får när man tänker " FREDAG ". Kom nyss hem från skolan, gjorde mig lite våfflor och ska snart börja städa huset. Jag älskar fredagar eftersom att jag oftast inte brukar plugga då, jag har alltid mina rutiner med att städa och äta mellis på regelbundna tider och allt känns helt lugnt helt enkelt!



Mumsiga våfflor med grädde, maräng och jordgubbssylt!

Klassresa 6-7 mars - del 2

Del ett från klassresan hittar ni HÄR.

Ställde kl på 6 för att visa hänsyn till de andra som bodde i huset. Tänkte "ju tidigare jag går upp och fixar i ordning mig, desto senare behöver de andra gå upp, få mer tid på sig och slippa stressa". Det var bara en i vår grupp som var i frukostgruppen som var tvungen att vara på plats vid vandrarhemmet vid 6.50. Vi andra kunde fixa i ordning oss och plocka ihop fram till 07.10 då frukosten skulle serveras. Efter frukosten så städade jag ihop mitt och lite till, det är ju mest rättvist att göra en sak var så slipper en person gör 10 saker, eller hur? ;) *HAHA*

Så, sen vare bara att sätta sig i bussen igen och åka vidare till Gamla Uppsala! Där stannade vi (det var väldigt kyligt), tog en lite tripp och kollade på gravarna och sedan åkte vi och besökte Uppsala Domkyrka. Väldigt vackert, men sååå trött som jag var så kunde jag inte hålla ögonen öppna, tyvärr. På 3 timmars sömn orkar man inte mycket!



Bruttan Tiger och jag


Efter det så blev det lunch på något ställe. Fisk med skaldjur och ris och en ganska stor salladsbuffé. Efter fick jag värma mig med Roibos thé och 2 sockerbitar. Vi drog oss över till andra sidan och tittade på "Gustavianum" och den anatomiska teatern. Även där slocknade mina ögon och jag somnade faktiskt. Det var intressant men... jag snarkade till och med (oops..). Guiden var bra sen när jag vaknade och vi gick ner och runt om i hela muséet. Tittade på gamla saker och böcker osv. Sedan tackade vi för oss och gav oss iväg till bussen igen!

Somnade somnade somnade i bussen och det var gryymt skönt! Vi åkte vidare mot Skokloster. Det var ett slott som inte hade någon värme, så allt var superkallt även fast vi var "inomhus". Där tittade vi på tavlor på kungar, hästar, olika rum med sängar, coola tak, vapensamlingar och annat skit. Efter en timme typ, så hade alla frysit ihjäl och vi fick äntligen gå till en affär för att köpa lite mat. För mig blev det chips - muuuums!



Hus vid Skokloster


Hemresan var skön. Den tog ca. 1,5 timme och jag var hemma vid typ halv 7 eller något. Inte allt för många bilder blev det, men ganska många. Så förutom de bilderna som hamnade i inlägg 1 och 2 så kommer det säkert en bildbomb om några dagar, ni får hålla utkik ;)

Tack mestadelen av klassen för en underbar klassresa! Ni är den beeeesta! ♥

Erik Emanon

upSweden Boost 2012 - ERIK EMANON

Experimentell och melodisk elektroinspirerad musik är ingredienserna, Erik Emanon är resultatet. Under det tidigare namnet Caddy Lac gjorde han sig ett namn på rapscenen och blev omskriven i ett gäng internationella musikbloggar, vilket var det stora klivet in i musikvärlden för denna extremt talangfulla musiker och artist. Trots lovorden så kände Erik sig inte helt tillfreds med den musik han höll på med och han provade att byta bana. Erik lade fokus på att skriva popmusik som passade hans breda röstregister bättre en rappen, fast med rytmiken kvar som ett grundläggande element.

Under vintern 2011 utnämndes Erik Emanon till 2012 års 'boostakt´. Sedan han gick med i föreningen (2009) så har han bl.a. spelat på Piteå Dansar och Ler och gjort officiella remixer till låtar av Mimi Oh och Joy Society. Men framförallt så har han spottat ur sig så pass bra eget låtmaterial att 'boosten 2012' aldrig var några större problem att utse. Under 2012 kommer alla med all säkerhet att få se mer av Erik Emanon! T.ex. så släpps hans nya singel "Breaking Love" den 25 mars, håll utkik!

 

Här är ett smakprov på hans nya singel breaking love.



Har ni hört talas om Erik Emanon förrut? Tycker ni att musiken verkar bra / dålig? :D

Inspo of the day!



Kommer att börja med en ny rolig grej som jag ser att många andra bloggare har börjat med. Ni vet, att man lägger upp en bild om dagen på något man gillar eller blir taggad av. Min grej kommer att heta "inspo of the day!", där jag kommer att ah, lägga upp en bild om dagen eller när jag har tid på någonting jag blir taggad av just den dagen!

Så inspo of the day idag gick till den här bilden på den snygga tjejen med de snygga kläderna. Älskar mintgrönt och beiget med snygga stylingdetaljer!

Klassresa 6-7 mars - del 1

Hej!

Vi samlades vid skolans parkering i tisdags på morgonen kl. 08.30, fick skjuts dit så slapp jag bära alla väskorna själv! Tog en fin plats i bussen brevid min beeesta Elin. Bakom mig satt "the gang" ;) Hade med oss 3 lärare från skolan och den tuffa busschaffisen Krister.

Första stoppet blev Åkers Styckebruk. Vi gick en kall, men trevlig tipspromenad. Såklart var jag i Elins lag och vi promenerade runt och läste på skyltarna medans vi hade en liten photoshoot nere vid sjön (såååå typiskt vi!). 



Vackert vid sjön

Bussresan fortsatte sedan mot Strängnäs. Där har jag för mig att vi tittade på en sån där sak som blåser vind, eh... fan vad heter det? Kvarn kanske? Aja, efter promenaden runt "bullerbyn" så tog vi oss en fin lunch på Rogges hak (restaurant). Kyckling med grönpepparsås och potatis blev det. Till det serverades bubblande vatten och en stor salladsmeny och brödplock. Efter det så gick vi vidare mot Strängnäs kyrka där det var en utländsk guide som man knappt hörde vad han sa, det var sjukt irriterande? Aja, kyrkan var ganska fin i alla fall!



Lunch! Brödet var extremt gott, dock åt jag bara 1/3 av kycklingen, en potatis och resten sallad...

Sen gick vi en tripp till Ica Strängnäs, köpte en dumle glass, vidare till Ur&Penn och köpte ett par svarta och rosa solglajjor (sååå snygga) och sen tillbaka till bussen som tog oss vidare till vårt vandrarhem (Gammel Grömele) som låg någon timme bort ute i skogen. Jag och mitt gang fick det största huset för 6 personer med toalett och dusch. Riktigt skönt att dela rum med 6 pers man faktiskt gillar...

Vi fick ett uppdrag med att skriva en tex/låt till vår lilla melodifestivaltävling som vi skulle ha senare på kvällen. Vi knepade och knåpade ihop en liten text som skulle innehålla något idé- historiskt och alla namnen på gruppens medlemmar. Vi valde låten "I want i that way- backstreet boys"  och gjorde om texten till en jätterolig! (kan lägga upp den senare...) BTW, så vann vi tävlingen faktiskt senare på kvällen! Bessst!

Efter det så hade middagsgruppen gjort middag - det blev mumsiga tacos och alla blev supermätta. Fortsatte kvällen med prat, fika och massa roliga lekar. Efter ett tag fick jag grym huvudvärk och var tvungen att hämta alvedon, fortsatte att stå ute och prata med Johanna och Jacob medans de rökte. Sen gick vi in till Jacobs hak och spenderade resten av kvällen med mys, vin, pepptalk och kramar. Det var i den stugan som "allt hände", haha, det var fullt med folk och vi hade huuuur kul som helst den kvällen.


Egentligen skulle vi gå och sova redan vid 23:30 men jag stannade typ till näst sist och gick inte till min stuga förrän vid kvart i 3. Utan att sminka av mig, eller ta ut linsen, eller borsta tänderna, så bytte jag bara om till pyjamas och däckade direkt i sängen vid 3.

Del 2 kommer upp imorgon! "To be continued"....



Jag och Elin är coola brudar i bussen! ;)

Sparguiden.com - Din guide över sparande

Att spara en viss del av de inkomster man har är ett sätt att skapa en tryggare framtid för sig själv, där man har en bättre möjlighet till att kunna klara oförutsedda händelser. Att ha en extra buffert är även ett sätt för att kunna sätta upp mål för framtiden som sedan kan bli ekonomisk genomförbara. Ett sådant mål kan vara att i framtiden ha råd att genomföra en del renoveringar på sin bostad eller göra en längre resa. Ett annat mål med sitt sparande kan vara att kunna klara sig på sina tillgångar efter pensionen, där det egna sparandet kan ge det lilla extra i vardagen som man annars inte hade haft råd med.

Sparandet kan ske på olika sätt. Privat, aktier eller i fonder. Eftersom att jag bara är 18 år så spar jag privat på mina egna sparkonton. Men i familjen har vi även aktier och fonder som vi spar i tillsammans. Jag tycker att det är väldigt viktigt att spara pengar eftersom att;

1. Om det skulle hända något (olycka, brand, saker går sönder) är det bra att ha en extra summa pengar som man kan köpa saker för.
2. Om man vill spara till något som är dyrt; typ tv, dator, resa så är det bra att lägga undan en slant i månaden så kanske man får det man önskat sig senare.
3. Pensionsspara är väldigt bra, lika bra att börja i tidig ålder eftersom att ju tidigare man börjar spara, desto lyxigare liv får man när man blir äldre!

Är du pank så kan du alltid sälja saker på blocket eller varför inte sälja ditt guld? Det finns många företag som betalar stora summor pengar för ditt guld, seså, kolla nu vad för gammalt skräp som gömmer sig i lådorna....



"Den som spar han har" - sparguiden.com

Home sweet home

God morgon babes, har ni saknat mig? :)

Igårkväll kom jag hem från klassresan och var så trött att jag bara somnade på stört. På natten hade jag bara sovit 3 timmar, visst får jag skylla mig själv menmen... Så när jag kom hem kl halv 7 hann jag bara bada, äta middag och torka håret innan ja somnade i sängen framför tvn (såg gränsbevakningen i Sydney).

Men nu är jag utvilad och har sovit hela 11 timmar, så grymt skönt det var! Ska till läkaren nu efter att jag ätit frukost och kolla varför jag har sån extrem huvudvärk dag efter dag och varför den aldrig går bort. Så bilder från klassresan kommer upp i ett inlägg lite senare idag!

Nu måste jag klä på mig, puss puss ♥



Snygga tjejer i bussen ;) BTW, så hann jag köpa nya solglajjor också...

Hey, I heard you like the wild ones



Good morning gorgeous! ♥

Jag fortsätter klassresan och vår "tripp runt mälaren". Kommer hem ikväll vid 20:00.

Hoppas ni får en fin onsdag!

I min Ipod just nu...



Lista på favoritlåterna i min Ipod just nu. Har ni någon favorit? :) ♥ Tipsa mig gärna!

Frulle-rulle

God morgon!

Om en timme går bussen från skolan ut på vägarna och upp runt hela mälaren! Har packat väskorna klart, tagit med mig bullarna och inte glöm något (hoppas jag!). Dagens frukost blev riktigt rejäl: Fil med mûsli, kokt ägg, juice, banan och macka med ost och skinka. För att jag ska hålla mig hela dagen och om lunchen skulle vara äcklig...

Har packat handbagaget med tidningar, böcker, lite godis, energidricka, tuggummi, halstabletter, mobil, kamera mm. Tror att jag ska hålla mig någorlunda sysselsatt i alla fall, eller vad tror ni? ;)

Brukar ni också äta extra stor frukost om ni ska iväg och så för att hålla er mätta?


Kulturhistorisk studieresa

Hejsan!


Jag har verkligen inte hunnit blogga idag, har sprungit runt hela dagen faktiskt! När jag kom hem från skolan vid halv 2 så var det bara att sätta mig i bilen och vända igen. Var tvungen att åka ner till centrum för att köpa lite godsaker och sånt tills imorn när jag och min klass ska på "klassresa" runt Mälaren. Vi ska åka buss i typ 2 dagar, så jag lär ju behöva lite energi i form av dricka, tuggummi, tidningar osv. Så av mig får ni inte höra förrän jag kommer tillbaka på onsdag kväll eftersom att jag inte har internet i mobilen och inte kommer ha tillgång till dator :/ Kanske lägger in något tidsinställt inlägg eller något!

 

Alla i klassen ska göra någonting roligt på resan och något praktiskt. Typ dansa, städa, diska osv. Jag och Louise fick stå för fikat och att ta undan fikat, rätt chill! Mammsen var snäll och bakade bullar och jag gjorde knapriga chokladkakor. Tror att Louise har bakat chokladbollar, mmmmums!

 

Hela kvällen kommer gå åt till att packa, bestämma kläder, duscha, ha inpackning i både hår och ansikte, fixa naglarna och ah, resten av kroppen! Får se om jag orkar våga håret också...


Såhär ser timeline:n ut för resan:

 


 

Kulturhistorisk studieresa

6-7 mars: SP09e + Claes, Lasse, Caroline

Program

Dag1

8.30               Samling på skolans parkering, lastning av buss

8.45               Avfärd från Danderyds gymnasium

10.30             Ankomst Åkers styckebruk

Tipspromenad

11.15             Avfärd till Strängnäs

11.30             Utsikt över Strängnäs

Lunch 12.00 (Hotell Rogge)

Stadsvandring, domkyrkan etc

15.00             Avfärd till Gammel-Gränome vandrarhem, 15 km NO om Uppsala

Frukt 15.30

16.30             Ankomst Gammel-Gränome

Installation, promenad i fornparken

Middag 18.30

19.30             Kvällsprogram med fika

23.30             Tyst

Dag 2

6.50               Frukostgruppen fixar

Frukost 7. 10, fixa ev mackor till eftermiddag

7.50               Städning, packning

8.30               Avfärd

9.00               Ankomst Gamla Uppsala, Kungshögarna

9.40               Avfärd till Uppsala

10.00             Ankomst Uppsala Domkyrka

10.10             Visning av Domkyrkan

Lunch 11.00 (”Basilikan”)

12.00             Museum Gustavianum och Anatomiska teatern

13.30             Avfärd mot Skokloster slott

juice, mackor i bussen 14.30

15.00             Visning av Skokloster slott

16.15             Avfärd mot Danderyds gymnasium

18.30             Ankomst Danderyds gymnasium


Tänk på inför resan…


Ta med dig

 

Frukost/mellanmål för tisdag förmiddag

Lakan och örngott (täcke och kuddar finns)

Varma kläder för kalla promenader

Praktiska skor

Tandborste, handduk etc

Varma tofflor eller inneskor?

Penna

Musikinstrument

Kamera

 

Rum och sömn

 

Du kommer att dela rum med 3-5 andra elever av samma kön.

Toalett och dusch finns i anslutning till gemensamma utrymmen.

Efter vårt gemensamma program på kvällen behöver vi sova ganska direkt. Uppstigning sker 6.30 och du måste vara utsövd inför en lång och innehållsrik andra dag.

 


 



Bjuder på en bild från photoshooten med Elin i höstas!

Power puff pinglorna

Sitter och har så tråkigt nu i min säng. Har varit jättemkt rastlös de senaste 3 timmarna typ. Blev klar med matten och projektarbetet (så mycket som jag kunde göra utan hjälp) så jag har inte haft något att göra! :/ Åt just lite middag, laxlasagne med soltorkade tomater och spenat. Riktigt mumsigt var det!

Efter middagen hade jag tråååkigt så jag vågade om hela håret igen (sjukt onödigt, jag vet), men vad gör man inte när man har tråkigt? Nu sitter jag och glor på det mest underbara programmet i hela världen - Power Puff Pinglorna :) Buttran, bubblan och blomman ska bekämpa staden Townsville mot slemmonster och apan Mojo! När jag var liten tittade jag alltid på det här programmet på cartoon network och jag ville alltid vara blomman (hon den röda). Just nu gör hon "isblås" mot ett slemmigt monster, hihiih!



"Sa du precis att Mojo stal vårt godis?"  "Du är elak apa Mojo."

Wavy hair



Innan jag stack till sjukhuset så hann jag ju våga håret lite! Tycker det är både en festlig och vardaglig frisyr, passa till allt helt enkelt! För att få undan håret från kinderna så tog jag ett svart flätat diadem. Det blev jättesött!

Har precis kommit hem nu och allt gick bra! Tjänade in lite vuxenpoäng idag genom att parkera i parkeringautomat för första gången, åka hiss nästan själv och köra runt på min kompis i rullstol! Yey :) Allt gick väldigt bra och jag är supernöjd med dagen. Har pluggat lite matte också idag, förstått det mesta och nu sitter jag och dunkar musik medans jag sammanställer resultat till projektarbetet!

Dock har solen gått ner nu och jag är inte lika pigg :( Men snart är det sommar och då kommer solen vara uppe jämt, jämt, jämt! Det ska bli såååå jäkla skönt, eller hur? :D

Sunny morning



God morgon!

Gick upp kl halv 8 imorse och började plugga matte. Det är alltid på den tidigaste morgonen som jag är som piggast, knasigt va? Gick igenom ett delkapitel och gjorde testet till det, gick hyffsat bra förutom sista uppgiften som var helt konstig, jag ba "hallå, va?, fattar ingenting asså".

Idag ska jag plugga ännu lite till matte, men efter lunch ska jag, bilen och mina solglajjor sticka iväg till Danderyds sjukhus för att hälsa på en kompis som är inlagd efter en snowboard olycka :/ Får hoppas att han mår bättre när jag kommer med lite choklad!

Hoppas att ni njuter av solen och "vårvärmen", för det gör jag! ♥

All alone, dancing in the dark

Nu har jag kommit hem från jobbet, sååå skönt!

Blev lite stressigt på cafét idag med felbeställningar, dubbelbeställningar, knasiga jag som tappade massa semlor och bullar och lite vanlig stress hit och dit. Dock var den sista timmen urlugn och vi bara stod och tänkte "när får vi sluta, är kl inte 5 snart..." :)

Tog med mig lite kebabkött och vitlökssås hem från jobbet som blev över, så jag antar att det kommer bli min middag - sjukt jäkla onyttigt men det är helg så vafan!

Jusjta, glömde nämna det i inlägget förrut som jag skrev om vår utgång. Jag dansade ju rygg mot rygg med Darin (ni vet han den snygga söta killen från idol 2004 typ?). Fett coolt, right? :D Men han hade massa konstiga tjejer med sig som hade tjocka väskor och jackor med sig, fett irriterande!



Jag var typ megasuperduper kär i Darin när jag gick i 4an / 5an. Hade ALLT med honom, tröjor, affischer, tidningar, brev, autografer, ALLT verkligen! Men nu är han kanske lite passé... ;)

Tårtbak, middag och spa (bildbomb)

Igår blev det en riktigt mysig dag med tjejerna. Jag och Louise kom hem till Elin lite tidigare för att baka tårtor till efterrätt och vårt projektarbete, 2 flugor i en smäll liksom! Sen kom Linnéa och till sist Rebecca. Vi lagade en underbart god lasagne med köttfärs och ostsås till middag och toppade tallriken med en liten sallad.

Efter vi hade ätit av allt blev jag superdupermätt. Har inte ätit såhär mycket godsaker och mat på hur länge som helst, brukar ju bara äta sallad? På måndag får det bli ändring på de ;)

Sen satte Elin igång bastun och det var dags att byta om till bikini och svepa in sig i en handduk. Sen blev det hårmask i bastun, dusch, ansiktsmask och färgning av Linnéas hår!

Här kommer bildbomben från gårdagen!




Förberedelser...



Pannkakstårtan klar



Lasagne till middag






Barnslig glasstårta med vaniljglass, maräng, smält choklad och massa kex och godis!



Visst blev de vackra?



Färgar Linnéas hår "dip dye"



Vänta vänta vänta....



Färgen vi använde



Snygga tjejor i bikini och ansiktsmask



Den varma bastun!

Och guuud vad vi blev fina efterråt. Verkligen porrensing i den varma bastun med ånga och vatten, ansiktsmasken efter det gjorde susen (sved lite, men det var det värt). Fick typ perfekt hy efter det! Kommer nog våldgästa Elin ett antal gånger och smyga mig in i deras bastu... ;)

Har inte sett resultatet på Linnéas hår ännu, så jag hoppas att hon skickar en bild till mig! Har bara färgat en kompis hår förrut och det var kort och skulle bli svart, så det var enkelt men det här var första gången jag exprimenterade med en blondfärg och bara "dip dye:a" (alltså att man tar bara topparna av håret typ och gör det i en annan färg!)

Tack alla tjejer för en stört mysig och bra kväll! ♥ Måste göras om på påsklovet!

Jag vill inte jobba!!!

Åhhh, vilken ångest jag fick imorse när jag vaknade. Jag vill verkligen inte jobba idag!!! :( Tittar man ut så ser man sol sol sol och all snö och äcklig is som håller på att smälta. Jag vill bara vara ute och njuta av den varma vårsolen och inte stå inne och frysa på cafét och sälja bullar och mat?

Visst, det är bara 12-17 men hela dagen går ju ändå? Efteråt är man skittrött och innan så brukar jag alltid äta lunch, titta lite i butikerna och så vips är kl redan 12. Idag tänkte jag åka liiite tidigare för att försöka hitta en mineralfoundation! Jag har märkt att jag har fått mycket trevligare och finare hy på sistonde och tänkte att det kanske är dags att inte ha på sig en sån fet och täckande foundation nu till våren och sommaren. Bättre att se lite naturlig ut till vardags och till fest så kan man kladda på sig med allting!



Dagens frukost blev onyttig... Men vanilla coke är så jäklans gott! To-die-for ♥

Spakväll

FREDAGKVÄLL!

Idag är det inte någon vanlig fredagskväll, för idag ska vi ha tjejig spakväll hemma hos Elin med alla tjejerna (jag, Louise, Linnéa, Rebecca) och jag är sjukt taggad!

Vi ska vara riktigt tjejiga och ha ansiktsmask, hårinpackning, scrub, bada bastu och bara vara helt avslappnade! Vi ska även ha en mysig middag och efterätten blir pannkakstårta! Efter det så kanske det blir lite tjejigt tvtittande, skitsnack och lite godis.

Hoppas ni får en underbar fredagskväll! :)


"Jag ba' skämta!"

Haha, ibland är det roligt att skämta lite... Inlägget jag skrev om att jag ska vara med i Big brother var bara fake, sorry :) Jag ska inte alls vara med i BB och det är väl tur nog de, skämma ut sig inför hela Sverige? Min familj och kompisar skulle nog inte heller tycka om att jag var med, haha!

Dock gick alla på det och det var lite roligt tyckte jag... *fniss* "VAAA ska du vara med där, bla bla bla..." ;) Hur skulle jag ens kunna det? Jag går ju fortfarande i skolan ju och den är det viktigaste i mitt liv att tänka på just nu, och hälsan såklart!

Så nu vet ni det i alla fall. Heja heja på alla andra töntar som är med istället! :) Tittar ni fortfarande på BB?



Imbusy.se



Jag älskar shopping, mode, smycken och allt sånt där, det vet ni säkert redan vid det här laget? Svart bälte i shopping är ju det jag har.... ;)

För några dagar sedan hittade jag en helt underbar hemsida full med personliga smycken för en helt personlig stil. Riktigt coola, fräscha smycken och plånböcker till ett riktigt lågt pris! På bilden ser ni mina absoluta favoriter från IMBUSY.SE. Visst är smyckena urgulliga? :)

Solig morgon

God morgon solstrålar!

Vaknade av att det var soligt och ljust i mitt rum, gud så skönt att våren äntligen är påväg!

Idag så ska jag hem till Elin vid halv 1 och baka pannkakstårta med Louise - supermys! Sen kommer de andra tjejerna och vi ska ha mysig spakväll! Så dagen blir:

Baka -> Fota i vårsolen -> Middag -> Spa i bastun -> Mysa i soffan och sen ta bilen hem. Köpte ett par nya solbrillor för några dar sen som jag får chansen att inviga idag i den mysiga solen! Passade på att knäppa lite kort också ;)



Nya brillor och det nya randiga linnet som jag köpte igår från Salt!



Vanliga pilotbrillor med guldig kant från Lindex 79:- Finns även liknande på H&M fast med silvrig kant för 59:- Ska nog köpa båda tror jag, är helt besatt av solglasögon... Har minst 10 par :O

Shopping i Kista

Eftersom att jag knappt sov 3 timmar idag så var jag rätt seg imorse när jag vaknade, men efter lite fet lunch, 2 alvedon, pepsi max och koffeintabletter så var jag pigg och kry igen! Åkte till Kista Centrum med Amanda och shoppade loss lite. Hittade typ 5 par skor som jag ville ha (från 199-799:-) men var stark nog och inte köpa ett enda par skor.. Idag satsade jag mer på basic stuff och linnen som också var lite billigare!

Innan vi åkte hem så köpte vi med oss hemgjord italiensk glass. Kokos och Melon var en riktig favorit! ;)



Pickig topp - Cubus barn 149:-


Svart magtröja - H&M 80:-



Turkost sportlinne - JC 50:-



Randigt basiclinne - Salt (Only) 50:-



Söt volangtopp - Lindex barn 99:-

We fell in love in a hopeless place



Jag och min nyfunna vän och bloggerska KIM :)



Snyggingarna Linnéa och Rebecca :)

Dagens



Dagens lunch: Ost schnitzel med potatis och beasås = fettt och bakismat!



Dagens facelook: nytvättat lite halvplatt hår, lagom sminkad och en blå slapp kofta med vitt linne under!

Jag ska iväg nu och träffa Amanda i Kista! Mysigt ska det bli, pusspuss

Magenta och White Room levererar!!

God morgon bruttor och brattar! ;)

Såååå jävla bakis och har jag såååån jäkla huvudvärk! Fasiken vad tur att alvedon, koffeintabletter och fet mat finns, det är typ som jag kommer överleva på idag! :)

Hade en riktigt trevlig kväll och natt igår med mina underbara tjejor (och killar...). Vi började att föra hemma hos Beccis som vanligt, Linnéa kom lite senare eftersom att det hade hänt någon olycka vid pendeln, sååå typsiskt! Sen drog vi ut och var fett taggade, första stoppet blev Magenta (roooosa nattklubb, i love). Där hamnade vi 4 tjejer i ett bås med typ 10 killar, det var ju rånajs? Asschyssta och roliga varav en såg precis ut som en komiker med blont hår och stora framtänder, måste vart hans dubbelgångare eller något!

På Magenta stannade vi till typ 00, sen drog vi till max en stund och några käkade, efter det mötte vi upp Linnéas kompisar och drog vidare till White Room! :) Där röjde vi galet och stannade till halv 5. Sen tog jag tåget hem till mig vid kl 6 och kom hem vid 7. Fyfan vad jag var trött då! Meeeen, nu är jag pigg och glad igen - 3 timmars sömn, yey!

Bilder kommer upp senare under dagen! :)

Pusspuss


RSS 2.0
bloglovin