Cupcakes recept
Sista tävlingsdagen!!!!!
http://lindshe.blogg.se/2010/november/tavling-med-reztart.html
Färdigt på 20 minuter!
Ingredienser:
Grundrecept:
100 gr smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
8. Grädda i mitttn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Tips!
Sätt alltid dina formar i en muffinsplåt när du bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Chocolate frosting
Ingredienser:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakes?en och garnera med strössel eller blommor.
Cream cheese frotsing
Ingredienser:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Fluffy frosting
Ingredienser:
2 st äggvitor
2,5 dl strösocker
1 dl vatten
0,5 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
karamellfärg
Tillagning
2. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda på svag
värme utan att röra (pensla ev ner socker från grytans innersida med vattendoppad
pensel) tills allt socker smält.
3. Fortsätt att vispa äggvitorna och tillsätt den varma sockerlagen
droppvis – lite, lite i taget. Det tar ca 10 minuter att vispa i allt. Strö i vaniljsockret
och vispa ytterligare några minuter så att den marängliknande
smeten blir luftig och fin. Färga den med valfri färg.
4. Spritsa dina cupcakes.
fina cupcakes (: