10 sätt att sänka ditt blodtryck på naturliga sätt

Högt blodtryck ger inga direkta symptom och många har det utan att veta om det. Men i det långa loppet innebär ett högt blodtryck ökad risk för bland annat hjärtattack och stroke. I skolan håller vi på med olika fysiologiska undersökningar som handlar om kroppen osv. Jag valde att testa om koffein i form av kaffe / koffeintabletter påverkar blodtrycket och det gjorde det visade det sig! Även pulsen höjdes vid intag av koffein!

Det är som sagt inte bra att ha för lågt eller för högt blodtryck. Jag har absolut för lågt... Men om man har för högt går det att sänka blodtrycket helt på egen hand – utan medicin. Här har ni 10 exempel!

1. Promenera

Motion ökar hjärtats förmåga att transportera syre, så att det inte behöver jobba lika hårt för att pumpa blod. Raska promenader har visat sig sänka blodtrycket hos personer med högt blodtryck.

2. Andas djupt

Långsam andning och meditativa metoder som yoga och qigong minskar stresshormonerna i kroppen – hormoner som ökar blodtrycket.

3. Ät kalium

Kalium brukar rekommenderas vid högt blodtryck – så försök öka ditt kaliumintag. Bananer, russin, sötpotatis, tomater, bönor, melon och ärtor innehåller mycket kalium.

4. Njut av mörk choklad

Mörk choklad innehåller flavonoler som gör blodkärlen mer elastiska. Men ät chokladen med måtta.

5. Drick med måtta

En liten mängd alkohol varje dag har visat sig leda till sänkt blodtryck – men det rör sig om små mängder. För mycket alkohol har bara negativa effekter.

6. Satsa på koffeinfritt

Koffein kan höja blodtrycket genom att det leder till att blodkärlen drar ihop sig. Koffeinet förhöjer även effekten av stress.

7. Drick te

Många gröna ört-téer innehåller hibiskus, som i studier visat sig leda till sänkt blodtryck. Teer gjorda på hibiskus går under namnet Karkade.

8. Gå hem i tid

Att jobba övertid minskar möjligheten att motionera och leva hälsosamt. En studie visar att den som sitter på kontoret mer än 41 timmar varje vecka riskerar att få förhöjt blodtryck.

9. Slappna av med musik

Om du har svårt att slappna av på egen hand kan rätt typ av musik hjälpa dig att sänka blodtrycket, visar en studie. De som lyssnade på klassisk eller annan lugn musik 30 minuter dagligen sänkte sitt blodtryck rejält i studien.

10. Ta ett tillskott

En sammanställning av 12 studier visade att tillskott av Coenzym Q-10 kan sänka blodtrycket. Coenzym Q-10 är en antioxidant som finns naturligt i kroppen, men även i feta livsmedel som vegetabiliska oljor, feta fiskar, kött och nötter. Det finns även som tillskott.

 


Kommentarer
Postat av: Felicia

sv: tack desamma! :D allt bra? kram <3

2012-05-09 @ 17:55:51
URL: http://feliciadimitri.blogg.se/
Postat av: martina

hej! allt bra? :)

2012-05-11 @ 19:57:01
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -