Manligt - den perfekta rakningen!

Hemligheten bakom den perfekta rakningen ligger i förbehandlingen. Att slarva med huden före rakning slutar oftast med skärsår, inåtväxande hårstrån, irriterad hud och en allmänt dålig och ojämn finish. Och med tanke på att du kommer att raka dig minst 20 000 gånger (!) i ditt liv, kan det vara värt att lära sig att göra det ordentligt ifrån början. Börja redan idag att göra på rätt sätt! :)

1. Rengöring

Visst är frisersalongernas klassiska knep med varma handdukar en fantastisk metod för att förbereda skägget för rakning, men det är knappast särskilt praktiskt hemma. En varm dusch har en liknande effekt på huden: porerna öppnas och skägget blir mjukare.

Börja med en rengöringsprodukt, allra helst en ansiktsskrubb. Skrubben har en exfolierande effekt som inte enbart hjälper till att lyfta hårstråna och underlätta rakningen, utan som också effektivt tar bort orenheter och döda hudceller. Huden blir slätare och mindre irriterad, vilket ger en närmare rakning.


Art of shaving facial scrub - peppermint, 90 ml
365:-


Hudoteket.se

2. Rakning

Valet mellan gel, skum och tvål vid rakning är främst en fråga om tycke och smak.

Om du har ett riktigt grovt skägg bör du leta efter en produkt som är framtagen just för denna typ av skäggväxt i stället för att använda en av marknadens många billigare alternativ, även om dessa sägs passa alla skäggtyper. En passande produkt skapar mindre friktion, rakbladet glider lättare över huden och risken för skärsår minimeras avsevärt. En ansiktsskrubb före rakning kan hjälpa till att göra grova hårstrån en aning mjukare vilket underlättar vid rakning.

Teknik:
För en nära och bekväm rakning bör du först strama upp huden med den ena handen. För sedan rakbladet över den sträckta huden i riktning med skäggväxten. Försök att vara stadig på hand och undvik att irritera huden genom att raka flera gånger på samma ställe. Om rakningen inte blir tillräckligt nära kan du tvåla in området och gå över det på nytt. Om du känner att det verkligen behövs kan du denna gång raka i riktning mot skäggväxten.

Edwin Jagger "Chatsworth Barley" 3-delars Rakhyvelset
3990:-3. Eftervård

Rakning är ganska påfrestande för huden. Lika viktigt som att förbereda huden inför rakningen är det därför att vårda den efteråt. Många killar använder sig fortfarande av en alkoholbaserad aftershave eller parfym efter rakning. Detta är den största otjänst du kan göra din hud eftersom alkoholen i dessa produkter torkar ut huden och ökar risken för att den ska bli röd och irriterad.

Skölj i stället ansiktet med kallt vatten, så att porerna stängs, och applicera därefter en lugnande aftershaveprodukt. Vilken typ av fuktgivande produkt du använder är helt upp till dig, men du bör absolut undvika produkter som innehåller mer än 50 % alkohol eftersom dessa irriterar och torkar ut huden.NIVEA FOR MENs lugnande aftershaves innehåller 30 % alkohol – tillräckligt för att effektivt desinficera huden efter rakning, utan göra den röd och irriterad.Kommentarer
Postat av: jenita

Var med och tävla om måndagens blogg! Klicka in och bara skriv att du är med, tävlingen avslutas ikväll. :) Fin blogg förresten

2011-08-29 @ 13:55:38
URL: http://jenitaz.blogg.se/
Postat av: Fatma - Fatmas.blogg.se

Vad tycker du om Lost reunion i serien Hawaii Five-0? :)

Postat av: Anonym

hej hej på dig det var riktig länge sen jag blogga men nu är jag tbx så kolla in bloggen som vanligt kram !

2011-08-29 @ 15:50:18
URL: http://lindakhazal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -