10 hårtips för ljuvligt hår!

10 hårtips alltså!

1. Ät nyttigt och variera din kost, det är bra att få i sig mycket B- och E vitaminer.

2.Om du vill ha långt hår, klipp inte för mycket när du är hos frisören, håret växer ju bara ca 1 cm i månaden! Så om du nu klipper 4-5 så får du vänta ett bra tag på att få längre hår! Det enda du behöver göra var 3e månad (om du är nöjd med din frisyr) är att klippa de kluvna topparna.

3.Du som har långt hår som går ända ner på ryggen (utan extencions), det är gammalt hår som är torrt och skört, kanske till och med 4 år gammalt!
Behandla det noga och ömtåligt!

4.Borsta aldrig håret när det är blött,(oops, det gör jag jämt), för det är mycket skörare då. Red ut alla tovor med en bredtandad kam som går att köpa på Kicks eller Åhléns eller var som helst!

5. Avnänd inpackning 1-2 gånger i veckan. Jag rekommenderar Phc- Den rosa burken för färgat hår. Går att köpa på Kicks och kostar väl inte mer än 80 kr!
Om du är liten nyfiken på att göra en själv så gör du så här...

Gör din egen inpackning!

Ta en del balsam, 1/4 del honung och 1/4 del aloe vera gel. Värm i micron några få sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt eller handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det sitta i 10 min – 1 timme, skölj noga.
Jättelätt!

6.Fön, platttång/locktång och blondering är skurkar för ditt hår.
Akta dig för att platta eller locka håret varje dag, det sliter så himla mycket på håret och man får kluvna och fula toppar som spretar rakt ut.
Och man fönar ju inte håret varje dag... Kanske varannan dag när man tvättar det och man ska vara hemma den morgonen/kvällen så kan man faktiskt låta det självtorka.
Och blondering eller färgning, blondering sliter mer så akta er fake blondiner! (Haha, jag får nog också akta mig...)
Men gör slingor om du vill bli blond, hos frisören, be han/hon göra över hela håret och sen om inte nyansen är bra, så blek det en gång till hos frisör för önskat resultat. När du är nöjd med färgen, blek inte håret mer då utan färga bara utväxten!, det kan du göra hemma till och med, be din mamma eller kompis att dela upp håret med en kam och sätta lite färg (en stark blonderiing för mörkare hår..) i hårbotten.
Själv använver jag "pärlblond" från Jane Hellen. Går att köpa på Ica, Favoriten, Rusta ja you name it! Kostar ca 40-50 kr, Svinbra!

7.Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, tex vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.
Åh. Rapunzel släpp ut ditt hååår! :)

8.Tänk på alla snoddar och accesoarer du använder i håret.Metall skadar håret så ta något mjukt och lent!
Hårspray sliter också på håret...

9.Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna. Om ditt hår är jätteslitet är det nog bäst att gå till frisören, om du inte vill de så ta silkesserum i torrt/blött hår, men bara i topparna.
Använd alltid värmeskyddande spray eller gel när du fönar håret så slipper du slitage.

10. Rengör dina borstar precis som du rengör dina svampar till foundation.
Det samlas damm, fett, rester av hårspray, vax, döda hudceller från hårbotten.. Äckligt va!?
Rengör minst en gång i månaden!Visste du att???

Skölj håret med öl och schamponera sedan ut öllukten noga!
B vitaminer, här kommer vi!

Om du vill ha en aning blondare hår, pröva då att spruta på lite citronsaft!


Fint hår .....


VS...


Fult hår....


:D


Kommentarer
Postat av: Lina

Ibland får jag välja vinnaren själv. sedan mailar jag eller företaget efter vinnarens adress. sendan skickar dom vinsten :)

Ibland får jag saker hemskickat, så jag sedan kan göra reklam för det på min blogg.

Hoppas du fick svar på dina frågor :)

2010-08-08 @ 20:41:49
URL: http://lina.bubbleroom.se/
Postat av: CareyEsperanza21

I don't want to be dismissed from the college. I I would better like to buy <a href="http://essaysprofessors.com/essay-paper.html">Essay paper</a>. quantities of my fellows do it.

2012-01-10 @ 03:38:19
URL: http://www.essaysprofessors.com
Postat av: online essays

Purachase term paper made in conformity with the international writing standards.Check here "essayslab.com" and ascertain that expert help with essay writing may be proposed to the students all around the globe.

2012-06-22 @ 21:57:18
URL: http://www.essayslab.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -