Svar på tal (caféjobb)

Hello allihopa!

Har fått många fula och fina kommentarer om "för och nackdelar med att jobba på café"....

Jag tar emot alla och tycker dem är jättebra :)

På mitt jobb är det så att jag fårknappt någon OB ersättning, kanske 7 kr eller något på lördagar / söndagar som jag jobbar. Men på lov och sånt får jag också (vet inte riktigt varför...) men det är väl bara för att jag är helgarbetare och bara hoppar in någon gång i veckan när det behövs. Café jobb är liksom inte obekväma arbetstider på det sättet, mer än att jag jobbar på helgen och man kanske har annat för sig då eller behöver plugga eller lägga tiden på annat, eller vad vet jag!

En positiv grej för alla er ungdomar där ute är att man behöver inte ha någon utbildning, men det är en FÖRDEL om man har jobbat med möte med människor förrut (dagis, skola, annat) eller om man har serverat mat någon gång, på ett bröllop t.ex. eller nåt liknande! Så det jag menar är att man kan gå direkt från skolan ut i arbetslivet, vilken linje man än har valt. Du behöver t.ex. inte gått hotell-restaurant i 3 tråkiga år och sen bli servitris :)

Sen på mitt jobb så har vi en diskare, en städare som fixar allt runt omkring oss typ. Vi behöver bara torka montrar och alla ytor och ta bort tallkrikar från borden. Men golvet, putsa, damma, allt det fixar någon annan. Bortskämda, right ;)

Ett annat plus är att det alltid finns snygga killar som kommer och fikar ;)

En nackdel till som jag glömde ta upp fick jag ett tips från "tipsarn" om att det är bra att man har bra och stadiga skor på jobbet. Citerar: "Inte några jävla converse, tofflor från en hälsoaffär är bra!. Och jag är väl lite dum och får skylla mig själv när jag tar på mig conversen när jag drar till jobbet, men ibland är jag en duktig flicka och brukar ta på mig mina running shoes som har stadga och vaddering överallt! Dom är bäst!


Jag fick ett till tips från "marycaroline" om att en nackdel är att folk klagar även fast allting är färskt, eller att något är dyrt även fast det är ganska billigt jämfört med andra ställen. Jag menar om man går till Sturegallerian liksom, där kan man inte förvänta sig att det ska vara billigt eller hur? Om man går till ett B-cafe så får man ta det som dem har och vara nöjd över det.

Fick en fråga av "Linn" som undrade hur jag fick mitt jobb. Jag sökte faktiskt jobbet själv, hade inga kontakter alls och kom ändå in i branchen på ett väldig bra sätt! Sökte på våren för 2 år sen tror jag och fick jobbet ett halvår senare på hösten! Har varit och fikat och ätit på det där cafét jag vet inte hur länge, sen jag var liten i alla fall och jag tyckte det verkade trevlig att börja söka jobb, därför valde jag café! :)


Kommentarer
Postat av: matilda

sv: Min bästa vän dog i en bilolycka.

2011-10-08 @ 14:57:27
URL: http://kalens.blogg.se/
Postat av: julia fälling

Sv; Du är snygg!! :)

2011-10-08 @ 17:21:10
URL: http://jagheterjjulia.blogg.se/
Postat av: yasmine modell mamma och fru

tack så mkt.

allt bra med dig? kraam

2011-10-08 @ 17:38:56
URL: http://yasminegill.blogg.se/
Postat av: Emmelie Wideen

Jo, visst är det roligt!

Men det är också mycket jobb. Har och kommer sitta hela helgen med att jobba på bilder till företaget.



Vad har du för härliga helgplaner då? :)

2011-10-08 @ 18:38:09
URL: http://sagaphotos.blogg.se/
Postat av: Malin

Nu är en ny omgång uppe, så skynda dig in och gissa: http://nightmarecandyy.blogg.se/2011/october/gissa-kandisen-2.html#comment

2011-10-08 @ 18:41:05
URL: http://nightmarecandyy.blogg.se/
Postat av: Sabrine

SV: Hm, jag minns inte riktigt allt i huvudet men jag har i alla fall fått minst ca hälften så mycket som timlönen i tillägg på varje ställe jag har jobbat. Men det är klart, sånt är ju olika. Där jag jobbar nu har jag fast lön per dag oavsett hur många eller lite timmar jag gör. Det finns ju för och nackdelar med allt :-)



Bra blogg du har förresten!

2011-10-08 @ 18:50:00
URL: http://sabrinesworld.blogg.se/
Postat av: . Pjumas. ♥

Svar: Tack :) Nej, jag har inte gjort den själv, det är en kompis som gjort den, men jag har ju såklart sagt hur jag vill ha den :)

2011-10-08 @ 21:12:46
URL: http://pjumas.blogg.se/
Postat av: Matilda

Lust att följa varandra via bloglovin?:) kram

2011-10-09 @ 09:16:50
URL: http://tildagrubb.blogg.se/
Postat av: Dusko.S

Tja Dude! Snälla, LIKEA min bild via länken till Facebook nedanför, så kan du själv vinna 500kr att handla för på stayhard. Tar bara en minut!



http://www.facebook.com/photo.php?fbid=280572858633276&set=a.280569895300239.77008.118993768124520&type=1&theater

2011-10-09 @ 11:08:05
URL: http://duskoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -