Pasta Vongole - vardagslyx

Igår festade vi till vardagen lite med att laga pasta vongole. Vardagslyx på hög nivå! Det är en himlans god pastarätt från Italien med bland annat musslor och vitt vin! Här har ni receptet! :) (som är hämtat från Alltommat's italienska receptbok).
 
Ingredienser:
1 påse vongole / blåmusslor
2 st vitlöksklyftor
4 st schalottenlökar
3 msk olivolja
4 st tomater
1 st fiskbuljontärning
3 dl vitt vin
350 g spaghetti
4 msk persilja (kan uteslutas om man hatar det precis som jag...)
1 krm svartpeppar (mald)
 
Ev. Bröd till servering
 
Gör såhär:
1. Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.

2. Skala, finhacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en stor gryta utan att de tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna, smula ner buljongtärningen och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vinet och koka 1-2 minuter.

3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. Skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden.

4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av i durkslag.

5. Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över persilja och mal över peppar. Servera med gott bröd.
 
 
Så otroligt gott! Mmmmuuuums :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -